Sel juhul tahetakse eelkõige lihtsalt raha saada! Kui see läheks õigesse kohta, nagu muinsuste säilitamine või järelvalve, siis OK. Aga kui palju meie riigis raha õigesse kohta läheb?Jaanus2 kirjutas:Pakuks siiski ka võimalust, et ei keelustata tuimalt, vaid registreeritakse ja omanikult hakatakse omamise eest mingite teadmiste ettenäitamist nõudma, ka arheoloogia vallas.
Puhka rahus,Metallidetektor...
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Et muutuks asi nagu relvaloaga relva omamiseks või? Iseenesest ju üks mõeldav variant.Jaanus2 kirjutas:Pakuks siiski ka võimalust, et ei keelustata tuimalt, vaid registreeritakse ja omanikult hakatakse omamise eest mingite teadmiste ettenäitamist nõudma, ka arheoloogia vallas. Inimene on loomult laisk ja loll ja on harilikult nõus targemaks saama ainult siis, kui muudmoodi kuidagi ei saa. Erandeid muidugi on ka.
Edasi on loota, et need õpetust saanud detektoriomanikud hakkavad mingil määral piirama "salaküttide" tegevust, nagu jahimehed seda teevad või nagu korralikud liiklejad aitavad tabada liiklushuligaane. Kui kelleltki juhiluba ei nõutaks, siis oleks neid ju hulga rohkem, onju? Ega kõik ei olegi pahad loomu poolest, mõned on lihtsalt rumalad, sest neil ei ole olnud stiimulit targaks saada. Miks on palju probleeme rolleritega - sest juhtimiseks ei nõuta luba ja koos sellega liiklusreeglite selgekstegemist endale...
Keelustada on kõige lihtsam ning ega ühtegi muud varianti vist ei olegi instantside poolt välja seni pakutud?
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
Basilio prognoos täiesti reaalne. Keelamise puhul loobuvad detektorist ilmselt tõesti just need, kes tegelevad asjaga harrastusena. Röövlid hakkavad tegelema organiseeritumalt, panevad välja valve, tõkestavad (näiteks kitsal teel "rikkiläinud" autoga) ligipääsutee, hakkavad nägijaid "mõjutama"...
Analoogia militaari otsijatega: Kohtades, kus pärast sõda lahingumoona hävitati, võib leida hulgaliselt kuumutamise tunnustega mürsukesti, millelt juhtvööd maha raiutud. No vasest juhtvöödega on asi selge, terasest mürsukesti Kuusakoski vastu ei võta, nende vedelemajäämine ka arusaadav, kuid mis sai pahast ainest? Juhtvöö maharaiumiseks seda välja sulatada pole vaja, lõkkes põletamiseks leidub puid ümberringi küllaga...
Loogiline järeldus, et paha aine on välja sulatatud (ebaseaduslikuks) kasutamiseks.
Konkreetne juhus: Teatati suure mürsu leiust N metsas. Kohapeal selgus, et oligi välja kaevatud sihuke tublisti üle saja kilo kaaluv jurakas. Sütikupesa mulda täis, aru ei saanud, kas vahedetonaator paigas või mitte. Kraapida ka ei tohi. Otsustasime tulla tagasi suurema meeskonnaga ja sobivamate transpordivahenditega, seniks maskeerisime mürsu. Umbes kahe tunni pärast tagasi saabudes oli maskeering kadunud ja mürsu sütikupesa tühjaks kraabitud. Äravedamiseks ei olnud ka maklakkidel võimu jätkunud. Sel ajal kui kahekesi tegutsesime, kostis metsast siit-sealt vilesid. Võimalik, et üritati meie närvidel mängida.
Kui nüüd (kasvõi enam-vähem) seadusekuulekad detektoristid minema peletatud, jääb kurikaelte tegevuse tunnistajaid samuti vähemaks. Pealegi jagab detektorist enam- vähem ära, millega teine seltskond tegeleb. Kohalik elanik võib mitte jagada ja samuti jätta teatamata lihtsalt oma rahu ja turvalisuse huvides. Hakka veel tunnistusi andma ja mine tea, mida pätid teha võivad...
Kuna risk ja kulutused on suuremad, lähevad ka röövlid välja suuremate panuste peale, see tähendab, kaevavad just seal, kus on kindlam leida rohkem ja hinnalisemat. Kuna neid aga on raske tabada, hakatakse suure kära saatel "risti lööma" detektoriga tabatud "prügikala"
Analoogia militaari otsijatega: Kohtades, kus pärast sõda lahingumoona hävitati, võib leida hulgaliselt kuumutamise tunnustega mürsukesti, millelt juhtvööd maha raiutud. No vasest juhtvöödega on asi selge, terasest mürsukesti Kuusakoski vastu ei võta, nende vedelemajäämine ka arusaadav, kuid mis sai pahast ainest? Juhtvöö maharaiumiseks seda välja sulatada pole vaja, lõkkes põletamiseks leidub puid ümberringi küllaga...
Loogiline järeldus, et paha aine on välja sulatatud (ebaseaduslikuks) kasutamiseks.
Konkreetne juhus: Teatati suure mürsu leiust N metsas. Kohapeal selgus, et oligi välja kaevatud sihuke tublisti üle saja kilo kaaluv jurakas. Sütikupesa mulda täis, aru ei saanud, kas vahedetonaator paigas või mitte. Kraapida ka ei tohi. Otsustasime tulla tagasi suurema meeskonnaga ja sobivamate transpordivahenditega, seniks maskeerisime mürsu. Umbes kahe tunni pärast tagasi saabudes oli maskeering kadunud ja mürsu sütikupesa tühjaks kraabitud. Äravedamiseks ei olnud ka maklakkidel võimu jätkunud. Sel ajal kui kahekesi tegutsesime, kostis metsast siit-sealt vilesid. Võimalik, et üritati meie närvidel mängida.
Kui nüüd (kasvõi enam-vähem) seadusekuulekad detektoristid minema peletatud, jääb kurikaelte tegevuse tunnistajaid samuti vähemaks. Pealegi jagab detektorist enam- vähem ära, millega teine seltskond tegeleb. Kohalik elanik võib mitte jagada ja samuti jätta teatamata lihtsalt oma rahu ja turvalisuse huvides. Hakka veel tunnistusi andma ja mine tea, mida pätid teha võivad...
Kuna risk ja kulutused on suuremad, lähevad ka röövlid välja suuremate panuste peale, see tähendab, kaevavad just seal, kus on kindlam leida rohkem ja hinnalisemat. Kuna neid aga on raske tabada, hakatakse suure kära saatel "risti lööma" detektoriga tabatud "prügikala"

EOD-i juttu on päris sünge lugeda. Asi on halvem kui arvasin. Ma nimelt ei ole militaariotsijatega eriti kursis. Ainult kurioosseid juhtumeid on kuulda olnud. Need tüübid olla enamasti muukeelsed ja vägagi nahaalsed. Pidid ka relva kasutama, kui keegi ette jääb. Ntx konkurent tehakse kohtumisel saagist lagedaks, kui jõud üle käib. No lihtsalt kõlakad Sinimägede kandist. Aga et lausa lõhkeainet kogutakse ja sadade kilode kaupa... see võtab seest õõnsaks. Kui miski suvaline ametkond käputäie inspektoritega hakkab SELLELE seltskonnale pinda käima, siis hakkab alles nalja saama! Halba nalja. Detektoriga rannas jalutajad hakkavad teiste pattude eest saama nii et tolmab.
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Eeltoodud mustad stsenaariumid on üsna reaalsed, kui peaks tõesti piiksriist ära keelatama. Samas ei maksaks isegi sel juhul eeldada ainult neid kõige koledamaid tagajärgi (et keegi tingimata tohutuid kahjusid kannab, et nn. "röövpüük" ulmeliselt hoogustub, et pahad muutuvad päevapealt veel halvemateks ja head õilsamateks jne. jne.). Ma olen ikka väga sügavalt veendunud, et olukord mõneski siin näitena kasutatud valdkonnas (jahindus, kalandus, autosõit) on siiski reglementeeritult kordades parem, kui ilma piiranguteta. Kogu aur peaks praeguses vaidluses meilgi sellele minema, et ka detektori kasutamiseks hobi korras miskid selged ja kõigile võrdselt kehtivad reeglid kehtestataks. Ma muidugi ei kujuta ette, milline instants sellega tegelema peaks (tõenäoliselt selline, kuhu kuuluksid Päästeameti, Muinsuskaitse (arheoloogide) ja ehk veel kellegi nõuandjad). Samuti ei kujuta ma ka ette, kas nn. "detektoriloa" saamiseks peaks läbima miski koolituse või eksami või veel midagi. Aga igal juhul tunduks mulle mingi sarnane süsteem aus ja õiglane, sest tükki see mul küljest ei võtaks ja kindlasti distsiplineeriks/motiveeriks "loa" omandamiseks tehtav pingutus paljusid. Ühtlasi ei peaks me vähemalt teoreetiliselt enam end tundma puudutanuna, kui mõni riigitöötaja meie hobiga tegelejaid retsideks võtab nimetada.
Гив Ми Мани
Lubadest:
Kui nii hirmsasti tahetakse, no tehku siis mingi register detektoristidest. Aga rangelt tasuta ja vabatahtlik, a la - mina -cleo- oman detektorit ja kohustun mitte rikkuma seadusi ja hobiga tegelema ainult seal kus luba olemas (loe riigimaa ja eramaad omaniku loal, väljaspool igasugu kaitsealasid, olgu need kasvõi väljasurnud pruunikõrvse kääbusküüliku sitahunnikute kaitsealad.
Juhul kui sellise loa omanik tabatakse ebaseaduslikus kohas maad sonkimas, detektor konfiskeerida ja litakas trahvi kaela.
Kui seda luba pole siis poleks ka õigust seaduslikult detektorit kasutada.
Seega olen ise endale võtnud nii kohustuse kui vastutuse ja kellelgi poleks kobisemist, et ei teadnud või ei osanud või ei arvanud. Ehk siis niiöelda kahepoolne leping kodaniku ja riigi vahel. Mingi usaldus oma lojaalse kodaniku vastu võiks riigil ju olla?
Ilma loata detektimise eest samuti litakas trahvi, sest kodanikul puudub tahe seaduslikult käituda ja endale tasuta luba koos teatud kohustustega nõutada.
Ok, ma olen idealist ja naiivik, ma tean, aga ometi on ilus mõelda, et meil on OMA RIIK, OMA MAA ja OMA KODANIKUD
Kui nii hirmsasti tahetakse, no tehku siis mingi register detektoristidest. Aga rangelt tasuta ja vabatahtlik, a la - mina -cleo- oman detektorit ja kohustun mitte rikkuma seadusi ja hobiga tegelema ainult seal kus luba olemas (loe riigimaa ja eramaad omaniku loal, väljaspool igasugu kaitsealasid, olgu need kasvõi väljasurnud pruunikõrvse kääbusküüliku sitahunnikute kaitsealad.
Juhul kui sellise loa omanik tabatakse ebaseaduslikus kohas maad sonkimas, detektor konfiskeerida ja litakas trahvi kaela.
Kui seda luba pole siis poleks ka õigust seaduslikult detektorit kasutada.
Seega olen ise endale võtnud nii kohustuse kui vastutuse ja kellelgi poleks kobisemist, et ei teadnud või ei osanud või ei arvanud. Ehk siis niiöelda kahepoolne leping kodaniku ja riigi vahel. Mingi usaldus oma lojaalse kodaniku vastu võiks riigil ju olla?
Ilma loata detektimise eest samuti litakas trahvi, sest kodanikul puudub tahe seaduslikult käituda ja endale tasuta luba koos teatud kohustustega nõutada.
Ok, ma olen idealist ja naiivik, ma tean, aga ometi on ilus mõelda, et meil on OMA RIIK, OMA MAA ja OMA KODANIKUD

Sellest oleks samapalju kasu kui rangelt tasuta ja vabatahtlikest autojuhi- või relvalubadest.cleo kirjutas: Aga rangelt tasuta ja vabatahtlik
Lubade peamine mõte olekski ju selles, et nende saamiseks oleks vaja päris erinevaid teadmisi. Alates vajaminevast seadusandlusest ja lõpetades arheoloogia põhitõdedega.
Äriregistrist leiab küll 80251124 Seksuaalvähemuste Kaitse Ühing Mittetulundusühing 21.03.2007 Registrisse kantud Harju Rävala pst 8, Tallinn, 10143
EDK kohta saab teada rohelisel taustal: "Ei leitud midagi, palun muutke otsingu tingimusi"
Tegelased, kes arvavad, et suvalisi nimesid võttes tekivad neil kohe õigused, aga kohustused jäetakse ...noh, antud näitel kasvõi seksuaalvähemustele, ei ole tõsiseltvõetavad! Rääkimata "sovetoloog" Kabeli ja "restauraator" Drevingu taidlusest, mis vähegi intelligentsema publiku eemale peletab! Siit otsigegi probleemide põhjuseid!
EDK kohta saab teada rohelisel taustal: "Ei leitud midagi, palun muutke otsingu tingimusi"
Tegelased, kes arvavad, et suvalisi nimesid võttes tekivad neil kohe õigused, aga kohustused jäetakse ...noh, antud näitel kasvõi seksuaalvähemustele, ei ole tõsiseltvõetavad! Rääkimata "sovetoloog" Kabeli ja "restauraator" Drevingu taidlusest, mis vähegi intelligentsema publiku eemale peletab! Siit otsigegi probleemide põhjuseid!
ootan huviga kohtumist......MargusM kirjutas:...Kohtumiseni põllul pätid!

mis täielikku keelustamisse puutub siis see pole päris reaalne, mõningane asja reguleerimine aga täitsa võimalik. Õnneks leidub ka tervema mõistusega inimesi,kui need kes põllul pättidega kohtuda tahavad....
hm,ja nüüd on ju põllumehed ka pätid sest nemad veedavad põldudel aega kõige rohkem.
EDK kohta võib lugeda sellelt lehelt
http://edk.pro-forums.com/ftopic426.php
Ja teadmiseks veel-Dreving ei kuulu klubisse ning ei ole sinna astumiseks ka eales soovi avaldanud.Mis puutub aga Kabelisse siis klubi ei juhindu liikmete valikul kellegi teise subjektiivsest arvamusest,mis on tingitud isiklikust solvumisest.
http://edk.pro-forums.com/ftopic426.php
Ja teadmiseks veel-Dreving ei kuulu klubisse ning ei ole sinna astumiseks ka eales soovi avaldanud.Mis puutub aga Kabelisse siis klubi ei juhindu liikmete valikul kellegi teise subjektiivsest arvamusest,mis on tingitud isiklikust solvumisest.
Millest on tingitud sel juhul irooniline ''sovetoloogiks'' tituleerimine?Arnold kirjutas:Kabeliga pole mingeid solvumise-mittesolvumise keisse õnneks olemas.
Ja veel pisut harivat lugemist
http://www.emy.ee/artiklid/liiv.html
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline