Omapärane oli ka see, kuidas pilusilmsed (ju nad hiinlased olid) merejalaväelased jändasid hernesupi ja musta leivaga. Alguses olid veidi aega täiesti nõutud, siis viskasid leivaviilu supi sisse ning hakkasid ilusasti lusikaga sööma.
IRWmb kirjutas:Usa sõdurid proovivad meie konserve
See riist on mul muideks täitsa olemas. Isegi mitmes suuruses. Ja on üks sellest paremgi agregaat: http://y.delfi.ee/norm/246987/17147051_q1TDAc.jpegherman30 kirjutas:Kala purgist võtmiseks peaks sul olema selline riist:
https://www.supernova.fi/product/3861/r ... tamattomat
Siiski-siiski. Sel Kevadtormil jagatud kuivtoidupakkide ühes ratsioonis olid sprotid kenasti olemas. Okei, karbil neid nimetati küll sardiinideks, aga poteito-potaatokromanjoonlane kirjutas:
Ülalmainitud ammooniumioon värskes sõnnikus tõstab mullabakteri söögiisu ja motti- nii nagu meie jaoks kuivtoidupakis oli veel mõne aasta eest karp sprotte (kahjuks enam ei ole).
Olid ikka suitsutatud? Sardiiniks kvalifitseerub muidu ka suitsetamata konservkilu, sprott peab igal juhul suitsutatud olema.Markko kirjutas:Siiski-siiski. Sel Kevadtormil jagatud kuivtoidupakkide ühes ratsioonis olid sprotid kenasti olemas. Okei, karbil neid nimetati küll sardiinideks, aga poteito-potaatokromanjoonlane kirjutas:
Ülalmainitud ammooniumioon värskes sõnnikus tõstab mullabakteri söögiisu ja motti- nii nagu meie jaoks kuivtoidupakis oli veel mõne aasta eest karp sprotte (kahjuks enam ei ole).
Jah, ma tean seda. Mis ei tähenda, et sa lettidelt sellist haltuurat leida ei võiks. Mis ma öelda tahtsin - sprott on suitsutatud kilu.Manurhin kirjutas:Kilu kvalifitseerub sardiiniks samapalju kui ahven angerjaks. Tegemist on bioloogilises mõttes täiesti erinevate kalaliikidega.
Kiire vastaja oled. Ma jõudsin oma postistust vahepeal natuke täiendada, aga ütlesid ise sedasama, mida minagi mõtlesinSekeldaja kirjutas:Jah, ma tean seda. Mis ei tähenda, et sa lettidelt sellist haltuurat leida ei võiks. Mis ma öelda tahtsin - sprott on suitsutatud kilu.Manurhin kirjutas:Kilu kvalifitseerub sardiiniks samapalju kui ahven angerjaks. Tegemist on bioloogilises mõttes täiesti erinevate kalaliikidega.
EDIT: P.S.: Veel halbu uudiseid - eesti tootjad on ka räimest "sprotti" teinud. Küll näiteks kilu kehva saadavuse puhul ja peaasjalikult välisturgudele, kus kilu-räime eksperte oluliselt vähem, aga ikkagi.Sekeldaja kirjutas:Jah, ma tean seda. Mis ei tähenda, et sa lettidelt sellist haltuurat leida ei võiks. Mis ma öelda tahtsin - sprott on suitsutatud kilu.Manurhin kirjutas:Kilu kvalifitseerub sardiiniks samapalju kui ahven angerjaks. Tegemist on bioloogilises mõttes täiesti erinevate kalaliikidega.
Siiski, siiski - sorteeritakse põhjalikult. Asi algab juba püügist. Kilul on omad piirkonnad, räimel omad. Püüginormikõlbulik räim on suurem, kilu väiksem ehk kumb võrku jääb, saab reguleerida võrgusilma suurusega. Läänemere kilu (jääme temal pidama, sest jutt algas sprottidest) sisaldab küll reeglina mingi osa - 10-20% - räime, aga selle sorteerib vilunud silm välja nii, et kõhtu silitada tuleb väga harva. Tintidest-mudilatest-emakaladest rääkimata. Iiri kilu aga näiteks ongi sajaprotsendiliselt kilu, kuna Iiri meres räim lihtsalt ei ela.Manurhin kirjutas:Ah, eks sprotikarpi jõuab nii kilu, räime kui ka meritinti ja vähemal määral ehk teisigi samas mõõdus kalu. Kes neid seal tootmisliini taga ikka nii ülipõhjalikult sorteerida viitsib. Näpuga mööda kala kõhtu tõmmates saab muidugi aru, kellega täpselt tegu - silk sile, kilu kare; nii vähemalt vanasõna ütleb.
Aitäh mind selles osas valgustamast. Jälle natuke targem.Sekeldaja kirjutas:Siiski, siiski - sorteeritakse põhjalikult. Asi algab juba püügist. Kilul on omad piirkonnad, räimel omad. Püüginormikõlbulik räim on suurem, kilu väiksem ehk kumb võrku jääb, saab reguleerida võrgusilma suurusega. Läänemere kilu (jääme temal pidama, sest jutt algas sprottidest) sisaldab küll reeglina mingi osa - 10-20% - räime, aga selle sorteerib vilunud silm välja nii, et kõhtu silitada tuleb väga harva. Tintidest-mudilatest-emakaladest rääkimata. Iiri kilu aga näiteks ongi sajaprotsendiliselt kilu, kuna Iiri meres räim lihtsalt ei ela.Manurhin kirjutas:Ah, eks sprotikarpi jõuab nii kilu, räime kui ka meritinti ja vähemal määral ehk teisigi samas mõõdus kalu. Kes neid seal tootmisliini taga ikka nii ülipõhjalikult sorteerida viitsib. Näpuga mööda kala kõhtu tõmmates saab muidugi aru, kellega täpselt tegu - silk sile, kilu kare; nii vähemalt vanasõna ütleb.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist