Kaadrimuudatused
Re: Kaadrimuudatused
Palmi puhul oli vahepeal teemaks tema (sõjaväelikult otsekohesed ütlemised-nõudmised) suhted liitlastega? Mis minu silmis tema kandidatuuri ei vähenda aga võib mõjutada kaitsenõukogu otsust?
Loodetavasti jah ikka maaväest uus juhataja olema saab - pea olematu lennu- või mereväe taust ei ole nii veenev ning mingeid karismaatilisi juhte seal ühiskond hetkel ei näe (kuigi mehed on tublid ja kindlasti head ohvitserid-juhid).
Loodetavasti jah ikka maaväest uus juhataja olema saab - pea olematu lennu- või mereväe taust ei ole nii veenev ning mingeid karismaatilisi juhte seal ühiskond hetkel ei näe (kuigi mehed on tublid ja kindlasti head ohvitserid-juhid).
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Minuarust on meil (peale operetiadmirale ja õhutõrjekolonele) tekkinud juba mõni aeg tagasi konsensus, et KVJ peab olema maaväe taustaga. Või tundub mulle valesti?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Isenesest tore, et kindral Terras tunnistab poliitikute vajakajäämisi ja tegemata tööd. Taustaks niipalju, et poliitik Terrase erakond on olnud praeguse KVJ ametiajast valitsuserakond 55% ajast ning lausa 42% ajast oli nende käes kaitseministri portfell. Kusjuures just viimati manitud 42% oli see aeg kus kaitsekulude protsent märkimisväärselt ei tõusnud.Kaitseväe juhataja sõjalisest nõuandest mööda vaatamine ei ole aga Heremi tegemata töö, vaid valitsuse ja kaitseministri vajakajäämine. See on poliitiline otsus ning täna ei tohiks olla ühtegi ettekäänet kaitsevaldkonna ekspertide ignoreerimiseks.
PS! Terrase kiiduavaldustega Heremi suunas olen 100% nõus!
-
- Liige
- Kontakt:
Mulle hakkas silma et tuuakse esile mingeid lennu- ja õhuväe ülemaid aga üldse ei mainita praegust peastaabi ülemat, kuigi paar viimast KVJ on just olnud eelnevalt viimati PSÜ.harjamaja kirjutas: ↑16 Jaan, 2024 14:55"Kõige enam on spekuleeritud Heremi järglasena kindralmajor Veiko-Vello Palmi ja praeguse kaitseväe akadeemia ülema brigaadikindral Vahur Karuse nimedega. „Kindlasti on nemad kõige tõenäolisemad kandidaadid, vaadates nende teenistust ja praeguseid ametikohti,“ tõdes Pevkur. „Aga samamoodi on väga tugevad kandidaadid ka kindralid [õhuväe ülem brigaadikindral Rauno] Sirk ja [kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indrek] Sirel, [mereväe ülem] kommodoor [Jüri] Saska ja miks mitte arutada ka esimese jalaväebrigaadiülema, kolonel [Andrus] Merilo sobivust,“ lisas Pevkur."
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
SACEUR vahetus just natuke peale UKR sõja algust, kui õhk Euroopas oli kerosiinist tiine.
Endise õhuväekindrali asemele (Wolters) tuli oodatult maaväekindral (Cavol).
Lihtsalt konstanteerin fakti.
Wolters polnud ka mingi staabikindral, isikul on ca 5000 tundi hävitajal.
Endise õhuväekindrali asemele (Wolters) tuli oodatult maaväekindral (Cavol).
Lihtsalt konstanteerin fakti.
Wolters polnud ka mingi staabikindral, isikul on ca 5000 tundi hävitajal.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Hea statistika, sada, aga huvitaval kombel jäi märkimata, et just Terrase erakond üritas kaitsekulusid tõsisemalt üle 2% tõsta juba enne täiemahulist Ukraina sõda. Kindlasti sa, taustatundjana, tead ka, mis erakond seda plaani läbi ei lasknud.Taustaks niipalju, et poliitik Terrase erakond on olnud praeguse KVJ ametiajast valitsuserakond 55% ajast ning lausa 42% ajast oli nende käes kaitseministri portfell. Kusjuures just viimati manitud 42% oli see aeg kus kaitsekulude protsent märkimisväärselt ei tõusnud.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Nii Terrase erakond kui ka Helmede erakond kapituleerusid hoobilt oma kaitsekulude tõusu nõudmises, kui Juri Koleso korraks kulmu kortsutas - valitsusse saamine oli tähtsam kui lubadused. Ja see loobumine toimus üsna kõneluste alguses.
Ilmselt pead silmas aastat 2019 värskelt peale valimisi kus Isamaa ja EKRE mõlemad olid just äsja lubanud tõsta kaitsekulud vähemalt 3% peale ja Kesk oli peaministritooli nimel absoluutselt kõigeks valmis? Ma miskipärast arvan, et kui nad oleks toona seda päriselt soovinud ja üritanud oleks kaitsekulude tõstmise ka saavutanud. Seega pakun, et kulude tõstmise plaani mitte läbi minemine jäi ennekõike nende endi taha kinni.wolfgang kirjutas: ↑17 Jaan, 2024 14:43Hea statistika, sada, aga huvitaval kombel jäi märkimata, et just Terrase erakond üritas kaitsekulusid tõsisemalt üle 2% tõsta juba enne täiemahulist Ukraina sõda. Kindlasti sa, taustatundjana, tead ka, mis erakond seda plaani läbi ei lasknud.Taustaks niipalju, et poliitik Terrase erakond on olnud praeguse KVJ ametiajast valitsuserakond 55% ajast ning lausa 42% ajast oli nende käes kaitseministri portfell. Kusjuures just viimati manitud 42% oli see aeg kus kaitsekulude protsent märkimisväärselt ei tõusnud.
Mulle hakkab tunduma, et Kriku keelitas akf Heremit eriala vahetama...

Kuid kas on võimalik, et tegus ja igati parimais aastais, kõigest 50-aastane mees kindral Martin Herem jääb pärast jaanipäeva pensionile? „Mul pole ühtegi konkreetset pakkumist äri- ja teadusmaailmast või poliitikast,“ muigas Herem. „Hobiarheoloogiaga hakkan kindlasti tegelema suuremal määral, kui selleks seni on võimalust olnud.“
Tema tööd metsavendluse uurimise alal on alati võimalik laiendada!Some kirjutas: ↑17 Jaan, 2024 19:26 Mulle hakkab tunduma, et Kriku keelitas akf Heremit eriala vahetama...
Kuid kas on võimalik, et tegus ja igati parimais aastais, kõigest 50-aastane mees kindral Martin Herem jääb pärast jaanipäeva pensionile? „Mul pole ühtegi konkreetset pakkumist äri- ja teadusmaailmast või poliitikast,“ muigas Herem. „Hobiarheoloogiaga hakkan kindlasti tegelema suuremal määral, kui selleks seni on võimalust olnud.“
Eks seegi on osa isamaalisuse kasvatamisest.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Ma mäletan,et üks lubas 2,5% ja teine 2,6% nii kui valitsusse said oli lubadus unustatud ja mingi aeg SKT languse ajal tahtis Helme juba kaitseeelarvet kärpida, et ikka täpselt 2% oleks.sada kirjutas: ↑17 Jaan, 2024 16:12Ilmselt pead silmas aastat 2019 värskelt peale valimisi kus Isamaa ja EKRE mõlemad olid just äsja lubanud tõsta kaitsekulud vähemalt 3% peale ja Kesk oli peaministritooli nimel absoluutselt kõigeks valmis? Ma miskipärast arvan, et kui nad oleks toona seda päriselt soovinud ja üritanud oleks kaitsekulude tõstmise ka saavutanud. Seega pakun, et kulude tõstmise plaani mitte läbi minemine jäi ennekõike nende endi taha kinni.wolfgang kirjutas: ↑17 Jaan, 2024 14:43Hea statistika, sada, aga huvitaval kombel jäi märkimata, et just Terrase erakond üritas kaitsekulusid tõsisemalt üle 2% tõsta juba enne täiemahulist Ukraina sõda. Kindlasti sa, taustatundjana, tead ka, mis erakond seda plaani läbi ei lasknud.Taustaks niipalju, et poliitik Terrase erakond on olnud praeguse KVJ ametiajast valitsuserakond 55% ajast ning lausa 42% ajast oli nende käes kaitseministri portfell. Kusjuures just viimati manitud 42% oli see aeg kus kaitsekulude protsent märkimisväärselt ei tõusnud.
Varsti saab Herem vabalt muljetada kuidas asjad olnud.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Pole minu periood

Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
https://arvamus.postimees.ee/7942442/na ... n-ohulosse
«Olin loll ja ehitasin õhulosse»
See oli teada juba ammu. Vaid vähesed julgesid seda välja öelda.
Juhtiva isiku ümber kipub koonduma truualamlikke vasalle, kes kui pimedad käske järgivad ja omale kannuseid (siinkohal paguneid) teenida üritavad. Tekib tsunft, kui eriarvamus on välistatud.
Juhtiva isiku ümber kipub koonduma truualamlikke vasalle, kes kui pimedad käske järgivad ja omale kannuseid (siinkohal paguneid) teenida üritavad. Tekib tsunft, kui eriarvamus on välistatud.
Te vist ei lugenud artiklit rohkem kui tasuta näha oli.
Seda tsunfti on ka siin näha. Mõnede akf postitustest kumab välja , et nad akf Heremi truud õukonnaliikmeduku7 kirjutas: ↑20 Jaan, 2024 9:11 https://arvamus.postimees.ee/7942442/na ... n-ohulosse
Aga on näha ka neid tegeväelaseid kes pettunud ja seetõttu ära läinud. Nüüd siin sõna võtavad.
Tegelikult võiks ikka foorumi kokkusaamise teha. Ma kohe huviga tuleks vaatama, kes on kes

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline