Signaalraketid ja 1944

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
hmm
Liige
Kontakt:

Signaalraketid ja 1944

Postitus Postitas hmm »

Probleem minu jaoks, et 1944 lasti üle eesti suhteliselt palju signaalrakette nii valgeid, rohelisi, punaseid, ühe kahe kolme kaupa.

Omakaitseüksused need fikseerisid ja kantsid ette kõrgemale staabile.

Seega ei kasutanud (mitte selliselt) OMK üksused sellel ajal signaalrakette teavitamise eesmärgil oma üksuste vahel vaid neid tegid siis mingid muude üksuste huvigrupid (miks ma nii nimetan, sest ma ei tea, kes laskjad olid)
Loogiline, et nendega märgistati mingit piirkonda nt dessandi või juba maha visatud üksuste varustamiskohtade märgistamiseks, et lennukid teaksid suunda ja kohta.

Kas on mingites allikates (ülekuulamistes, mälestustes, käskudes vms) toodud signaalrakettide kasutamise põhimõtteid (nii saksa, vene, eesti üksustes)
Kas kuskil on toodud ka seoseid... signaalrakett -> dessandi koht vms...
Vabadus on piiratud paratamatus...
Kui tõde üldse olemas on, on see võitluse küsimus.
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Vähe teisemas kontekstis on lennukitelt endilt lastavate rakettide kasutamist kirjeldanud Kalju Alaküla "III eskadrillis". Aga see puudutas muidugi otseselt rindetegevust.
Гив Ми Мани
hmm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hmm »

sellest tingitult oli kohati märgitud ka raketi suund näiteks:
Käreverest Laeva suunal nähtud ühte valget ja ühte rohelist raketti suunaga alt ülesse lastud
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Eks neid lasti üles ka niisama poisikeste poolt nagu ka tänapäeval :?.
hmm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hmm »

Frundsberg kirjutas:Eks neid lasti üles ka niisama poisikeste poolt nagu ka tänapäeval :?.
:scratch:
Mõned ehk olidki poisikeste lastud...
Kui need nii tähtsusetud oleksid olnud, poleks OMK peavalitsuse operatiivettekannetes neid kajastatud...
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Mida üks või teine rakett võis (konkreetses piirkonnas, konkreetsel ajahetkel) tähendada - jäädki oletama. Samas võisid olla ka mingid standardkokkulepped, kuid neid leiad ehk mõne partisanide vahet lennanud lenduri memuaaridest ...

terv
o
hmm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hmm »

oleeg kirjutas: ... Samas võisid olla ka mingid standardkokkulepped, kuid neid leiad ehk mõne partisanide vahet lennanud lenduri memuaaridest ...
:roll:
Vot neid asju ma otsingi... ehk on keegi nende otsa koperdanud :?:
Kasutaja avatar
jaan59
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jaan59 »

http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?26982 Selles raamatus minu mäletamist mööda Elmar Veersalu(diversandina eestisse visatu)miskit mainis ka märgusignaalide kohta.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Hiljaaegu ilmus ühe partisanide vahet lennanud mehe memuaarid - kas seal midagi rakettidest oli :dont_know:
Vaatan järgi ...

terv
o
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

Mitte mingid standardit ei olnud. Kujutage nüüd ette - selle saavad ju vastased varem või hiljem teada. Absull alati enne operatsiooni lepiti kokku, mis tähendab - kaks rohelist või näiteks punane-punane-roheline. See viimane ei ütle meile mitte kui midagi, ütles aga tollastele meestele.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
hmm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hmm »

Ma ei ootagi mingieid konkreetseid stadardeid vaid ehk on keegi kuskil maininudki midagigi rakkettide kasutamisest aastal 1944.

Siin omavahel arutledes ilma allikatele viitamata on lihtsalt mingi mõtte õhku viskamine.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline