Signaalraketid ja 1944
Signaalraketid ja 1944
Probleem minu jaoks, et 1944 lasti üle eesti suhteliselt palju signaalrakette nii valgeid, rohelisi, punaseid, ühe kahe kolme kaupa.
Omakaitseüksused need fikseerisid ja kantsid ette kõrgemale staabile.
Seega ei kasutanud (mitte selliselt) OMK üksused sellel ajal signaalrakette teavitamise eesmärgil oma üksuste vahel vaid neid tegid siis mingid muude üksuste huvigrupid (miks ma nii nimetan, sest ma ei tea, kes laskjad olid)
Loogiline, et nendega märgistati mingit piirkonda nt dessandi või juba maha visatud üksuste varustamiskohtade märgistamiseks, et lennukid teaksid suunda ja kohta.
Kas on mingites allikates (ülekuulamistes, mälestustes, käskudes vms) toodud signaalrakettide kasutamise põhimõtteid (nii saksa, vene, eesti üksustes)
Kas kuskil on toodud ka seoseid... signaalrakett -> dessandi koht vms...
Omakaitseüksused need fikseerisid ja kantsid ette kõrgemale staabile.
Seega ei kasutanud (mitte selliselt) OMK üksused sellel ajal signaalrakette teavitamise eesmärgil oma üksuste vahel vaid neid tegid siis mingid muude üksuste huvigrupid (miks ma nii nimetan, sest ma ei tea, kes laskjad olid)
Loogiline, et nendega märgistati mingit piirkonda nt dessandi või juba maha visatud üksuste varustamiskohtade märgistamiseks, et lennukid teaksid suunda ja kohta.
Kas on mingites allikates (ülekuulamistes, mälestustes, käskudes vms) toodud signaalrakettide kasutamise põhimõtteid (nii saksa, vene, eesti üksustes)
Kas kuskil on toodud ka seoseid... signaalrakett -> dessandi koht vms...
Vabadus on piiratud paratamatus...
Kui tõde üldse olemas on, on see võitluse küsimus.
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
-
Frundsberg
- Liige
- Kontakt:
Frundsberg kirjutas:Eks neid lasti üles ka niisama poisikeste poolt nagu ka tänapäeval.
Mõned ehk olidki poisikeste lastud...
Kui need nii tähtsusetud oleksid olnud, poleks OMK peavalitsuse operatiivettekannetes neid kajastatud...
http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?26982 Selles raamatus minu mäletamist mööda Elmar Veersalu(diversandina eestisse visatu)miskit mainis ka märgusignaalide kohta.
Mitte mingid standardit ei olnud. Kujutage nüüd ette - selle saavad ju vastased varem või hiljem teada. Absull alati enne operatsiooni lepiti kokku, mis tähendab - kaks rohelist või näiteks punane-punane-roheline. See viimane ei ütle meile mitte kui midagi, ütles aga tollastele meestele.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Ma ei ootagi mingieid konkreetseid stadardeid vaid ehk on keegi kuskil maininudki midagigi rakkettide kasutamisest aastal 1944.
Siin omavahel arutledes ilma allikatele viitamata on lihtsalt mingi mõtte õhku viskamine.
Siin omavahel arutledes ilma allikatele viitamata on lihtsalt mingi mõtte õhku viskamine.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline