Lihtsalt ääremärkusena. Juudid hakkasid oma üksustega (neil oli mingisugunegi struktuur ja "sõjavägi") araablasi juba enne riigi välja kuulutamist
Lihtsalt ääremärkusena ei elanud neil aladel sugugi kaubalistes kogustes "palestiinlasi" tol sõjaeelsel ajal. Seal, kus tänapäeval on roheline (haljas, mitte hamas) oli kivikõrb. Ja juudid ei tulnud ja võtnud midagi vägivallaga ära. Küll aga hakati nende vara ja elu otsekohe ohustama. A´la krdi kulakud, miks nemad järsku nii hästi elavad kui mul polnud kitsegi jaoks raha. Ja siis tekkisid juutidel igasugused paramilitaarsed ühendused. Araablaste "rahumeelsusest" näiteks UK- s on näiteid tonnide viisi. See, et suurem osa ei ole terroristid ei lenda hästi. Ilma valdava enamiku heakskiiduta poleks see terrorism nii populaarne. Kui sa ikka islamit tõsiselt võtad ja mullad sulle räägivad, mida sa pead mõtlema ja kuidas teiseusulistesse suhtuma, siis aus moslem nii teebki. Araablased on algusest peale eitanud Iisraeli riiki ja jutt kahe riigi lahendusest on ainult venitamine ja propaganda. Samuti suhtuvad nad meisse, ainult, et jõudude vahekord ei võimalda massilist terrorit veel rakendada. Mõne inimese jaoks on mulla, kes kutsub üles teiseusuliste (uskmatute) hävitamisele väljasaatmine ka räige inimõiguste rikkumine.
Igasugused võrdlused Venemaa ja SS-i, Ukraina ja millega veel on ignorantsed. Ja kui ümbritsevad araabia riigid neile nii kaasa tunneksid, siis ei tõkestataks neid traataedade ja kuulipildujatega ( palestiinlasi mõtlen ). Mis sakslastesse puutub siis ma ei kiida ühestki otsast heaks natsirežiimi, aga nõukogude propaganda on neile omistanud palju plaane, mida neil tegelikult polnud. Mingit slaavlaste või spetsiifiliselt venelaste hävitamist kavas polnud.
Ma saan aru, et sihipärane relvastamata inimeste tapmine pole OK, aga mina ei suuda küll Inglasi Saksa linnade pommitamise eest või ameeriklasi Hiroshima eest hukka mõista. Vastus agressiooni eest peabki olema kordades ja kordades valusam. See puudutab ka Venemaad ja praegust sõda. Ja see, et mingi osa ei toeta režiimi pole oluline. Kriminaalne vastutus ja moraalne vastutus jne. on erinevad asjad.