Lasnamäe kanali alguses olev varjend
Lasnamäe kanali alguses olev varjend
Tere, käisin jäädvustamas Lasnamäe kanali alguses olevat varjendit. Tegemist on pooleli jäänud ehitisega aga siiski suhteliselt hästi säilinud kõik mis sinna sisse paigaldatud on, nt. ventilatsiooni ruum(puudu ainult elektrimootorid ja -juhtmed) Ühes koridoris oli olemas isegi kraanikaus ja kanalisatsioonitorud jne. Ühest uksest läbi minnes on näha et tunnel läheb veel edasi, aga tundus selline kahtlaselt varinguohtlik ja ei hakanud sinna ronima, taskulamp igatahes tunneli lõpuni ei näidanud. Oskab keegi midagi täpsemat selle ehitise kohta rääkida, miks ehitamine äkki seisma jäi?
Kuna siin foorumis tekstile väikest pilti juurde lisada ei saa, siis uudistage selle teema viimases postituses olevaid pilte.
Kuna siin foorumis tekstile väikest pilti juurde lisada ei saa, siis uudistage selle teema viimases postituses olevaid pilte.
Vanasõiduki huviline
Minu sõidukid: Gaz 22; Moskvich 412 1969
-
- Moderaator
- Kontakt:
Minu mäletamist mööda ulatus see peaaegu Mäekalda tänavani, enne kui omaaegse Oktoobri tee süvend sinna rajati. Saalungid ja toed võivad olla olnud selleks, et käik lõhkamise ajal sisse ei variseks, või siis uue sissepääsuava valamiseks. See oli NL ajal tsiviilkaitse varjend ja peaks ulatuma vähemalt Pallasti tn äärse ümmarguse hooneni "Neptuni" hotelli taga.
Kas tunnel rajati Nõugogude ajal või enne seda, sest lõpp pole sellel igatahes valmis saanud. Kuni trepini oli tunnel seestpoolt vooderdatud paekividega, ventsilatsiooni ruumist läks uks kordidori, mis viis selle osani. Kuidagi väga laiaks läks seal olemine, Peetre Suure merekindluse tunnelid nii laiad ei ole.
Vanasõiduki huviline
-
- Moderaator
- Kontakt:
Automotos foorumis peab olema tõesti sisse logitud, aga seal on pildid ka suhteliselt väiksed(640X480).
Kasutaja Fucs-ile oskan öelda ainult nii palju et galerii kus kunagi olid kõik pildid, sellisel kujul enam ei taastu, enne serveri kokku kukkumist oli galerii suurus juba üle 5GB. Sellises koguses piltide ülevalhoidmine on lihtsalt ebaratsionaalne ja kulukas. Ja kuna selles foorumis ei saa pilte manusena lisada, siis on kõige lihtsam ennast Automotos registreerida.
Kasutaja Fucs-ile oskan öelda ainult nii palju et galerii kus kunagi olid kõik pildid, sellisel kujul enam ei taastu, enne serveri kokku kukkumist oli galerii suurus juba üle 5GB. Sellises koguses piltide ülevalhoidmine on lihtsalt ebaratsionaalne ja kulukas. Ja kuna selles foorumis ei saa pilte manusena lisada, siis on kõige lihtsam ennast Automotos registreerida.
Vanasõiduki huviline
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
-
- Moderaator
- Kontakt:
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
Päris kindel on see et Nõukogude ajal on seda tublisti modifitseeritud, ventilatsioon, veetorustik ja kanalistastsioon, jätab vägagi tsiviilkaitsevarjendi mulje. Ainult et inimestel pole seal mitte kuskil olla, üks pikk tunnel ja mõned väiksed ruumid ääres.kangelaspioneer kirjutas:Tegemist peaks olema I maailmasõja aegse Peeter Suure Merekindluse laskemoonalaoga, mille ehitamine katkestati.
Mälu võib alt vedada, Heino Gustavsoni raamatut, kus asja üle võiks kontrollida, pole paraku käepärast.
Vanasõiduki huviline
See oli kirjas teemas "Tallinna tsiviilkaitse kuni 1991"ER kirjutas:Kusjuures on ka täitsa töötav varjend Tallinnas Eesti Postil.
Kas see varjend võis olla ühenduses Laagna tee alguses algava tunneliga?
Vanasõiduki huviline
photos here : http://www.diggers.pri.ee/forum/index.php?showtopic=92
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist