Lasnamäe kanali alguses olev varjend

Kindlusehitised. Teed, sadamad ja lennuväljad. Kasarmud ja linnakud.
Maalinnad ja linnused. Kõik militaararhitektuurist.
Martti
Liige
Kontakt:

Lasnamäe kanali alguses olev varjend

Postitus Postitas Martti »

Tere, käisin jäädvustamas Lasnamäe kanali alguses olevat varjendit. Tegemist on pooleli jäänud ehitisega aga siiski suhteliselt hästi säilinud kõik mis sinna sisse paigaldatud on, nt. ventilatsiooni ruum(puudu ainult elektrimootorid ja -juhtmed) Ühes koridoris oli olemas isegi kraanikaus ja kanalisatsioonitorud jne. Ühest uksest läbi minnes on näha et tunnel läheb veel edasi, aga tundus selline kahtlaselt varinguohtlik ja ei hakanud sinna ronima, taskulamp igatahes tunneli lõpuni ei näidanud. Oskab keegi midagi täpsemat selle ehitise kohta rääkida, miks ehitamine äkki seisma jäi?
Kuna siin foorumis tekstile väikest pilti juurde lisada ei saa, siis uudistage selle teema viimases postituses olevaid pilte.
Vanasõiduki huviline
Minu sõidukid: Gaz 22; Moskvich 412 1969
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kapral Karu »

Minu mäletamist mööda ulatus see peaaegu Mäekalda tänavani, enne kui omaaegse Oktoobri tee süvend sinna rajati. Saalungid ja toed võivad olla olnud selleks, et käik lõhkamise ajal sisse ei variseks, või siis uue sissepääsuava valamiseks. See oli NL ajal tsiviilkaitse varjend ja peaks ulatuma vähemalt Pallasti tn äärse ümmarguse hooneni "Neptuni" hotelli taga.
Martti
Liige
Kontakt:

Kas tunnel rajati Nõugogude ajal või enne seda, sest lõpp pole sellel igatahes valmis saanud. Kuni trepini oli tunnel seestpoolt vooderdatud paekividega, ventsilatsiooni ruumist läks uks kordidori, mis viis selle osani. Kuidagi väga laiaks läks seal olemine, Peetre Suure merekindluse tunnelid nii laiad ei ole.
Vanasõiduki huviline
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kallis Martti. Kahjuks ei näe mitte ühtegi pilti :(

Ei SIIN ;
SIIN ;
SIIN
ega
SIIN
reims
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas reims »

Vaadake selle teema( siis automoto foorumis) viimaseid postitusi! Martti nime all. Seal kõik kenasti näha ja jutt ka juures.
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

Suuremate piltide nägemiseks peab seal vist sisse logima?
Martti
Liige
Kontakt:

Automotos foorumis peab olema tõesti sisse logitud, aga seal on pildid ka suhteliselt väiksed(640X480).
Kasutaja Fucs-ile oskan öelda ainult nii palju et galerii kus kunagi olid kõik pildid, sellisel kujul enam ei taastu, enne serveri kokku kukkumist oli galerii suurus juba üle 5GB. Sellises koguses piltide ülevalhoidmine on lihtsalt ebaratsionaalne ja kulukas. Ja kuna selles foorumis ei saa pilte manusena lisada, siis on kõige lihtsam ennast Automotos registreerida.
Vanasõiduki huviline
Kasutaja avatar
skulmars
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skulmars »

kõige lihtsam oleks need pildid kuhugi mujale üles panna :roll:
http://imageshack.us/ kui paremat pole
Alati võib pakkuda Eesti üliõpilasorganistasioonide sümboolikat, fotosid 2MS eelsest ajast
Spetsnaz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Spetsnaz »

Mina olen kuulnud, et seal oli loomaaed kunagi. Kui need kuuldused aga tõele ei vasta, siis ärge näkku lööge :lol:
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Spetsnaz kirjutas:Mina olen kuulnud, et seal oli loomaaed kunagi. Kui need kuuldused aga tõele ei vasta, siis ärge näkku lööge :lol:
Loomaaed oli jah sealkandis, isegi seal käinud. Ei meenu ainult need koopad loomaaia-päevilt, küll see küngas, kus nüüd jalakäiate sild.
Гив Ми Мани
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

Loomaaed ei ulatunud selle varjendini. Varjendi ja loomaaia vahel olid elumajad, sealkandis asus kunagi isegi Ministrite Nõukogu autogaraaž.
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Tegemist peaks olema I maailmasõja aegse Peeter Suure Merekindluse laskemoonalaoga, mille ehitamine katkestati.
Mälu võib alt vedada, Heino Gustavsoni raamatut, kus asja üle võiks kontrollida, pole paraku käepärast.
Martti
Liige
Kontakt:

kangelaspioneer kirjutas:Tegemist peaks olema I maailmasõja aegse Peeter Suure Merekindluse laskemoonalaoga, mille ehitamine katkestati.
Mälu võib alt vedada, Heino Gustavsoni raamatut, kus asja üle võiks kontrollida, pole paraku käepärast.
Päris kindel on see et Nõukogude ajal on seda tublisti modifitseeritud, ventilatsioon, veetorustik ja kanalistastsioon, jätab vägagi tsiviilkaitsevarjendi mulje. Ainult et inimestel pole seal mitte kuskil olla, üks pikk tunnel ja mõned väiksed ruumid ääres.
Vanasõiduki huviline
Martti
Liige
Kontakt:

ER kirjutas:Kusjuures on ka täitsa töötav varjend Tallinnas Eesti Postil.
See oli kirjas teemas "Tallinna tsiviilkaitse kuni 1991"
Kas see varjend võis olla ühenduses Laagna tee alguses algava tunneliga?
Vanasõiduki huviline
Andrei
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Andrei »

Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist