Olen kuulnud sellist asja, et 90-nentatel, kui N-Liit kokku varises,siis olevat paljud N-Liidu endised riigid saatnud venesõjaväe välja ilma relvateta, venelastelt võeti ära tankid, ja üleültse kogu raskevarustus, isegi lennukeid ja helikoptereid olevat maha jäetud, rääkimata raskerelvadest. Sammuti suurtes kogustes laskemoona, ühesõnaga igasugust sõjatehnikat. Minu teada jäi palju tanke raskerelvi ja muud varustust maha Poolasse, Ukrainasse, Valgevenesse, jne...
Ainukesed riigid, kes lasid venelased koos sõjatehnikaga ülepiiri olid Baltiriigid

Ma võin praegult eksida aga kas mitte Laaneots ei ole sellest kunagi juttu teinud, et kui nad läksid esimest korda öösel Paldiskit üle vaatama, siis kui venelased seal valitsesid, olevat neil paras kusi püksis olnud, sest luba ju neil ei olnud ja keegi ei tea , kuidas vene sõjaväelased regeerivad. Sain aru, et nad läksid umbes 20-kesi ja relvadeks olid kaasas ainult mõned püstolid. Piiriputkas olevat neile nagu ikka kaigas ette visatud ja öeldud, et ilma loata sisse ei saa. Mehed olevat selle peale kostnud, et nad esindavad Eesti riiki ja koheselt tuleb nad sisse lasta. Sõdur, kes sissepääsu valvas olevat selle peale hirmsasti ähmi täis läinud ja kutsunud kohale oma ülemuse, kes oli väga kõva võll Paldiskis, ka Eestlased teatsid teda ja kardeti juba, et sisse nüüd enam nagunii ei lasta. Suur aga oli Eestlasete üllatus, kui ka suur võll olevat väga ära ehmatanud, kuuldes, kes sisse saada tahavad ja olevat oma relva vöölt ära võtnud ja eestlastele pakunud.
Ühesõnaga Eestlased lasti sisse koheldi, kui ülemusi ja nad said oma asjad aetud. Laaneots ise ütles, et see oli suur viga, et Eestist venelased koos relvadega välja lasti. Tema olevat nõudnud, et Ivanne ei tohi relvadega üle piiri lasta aga valitsus olevat öelnud, et las lähevad peaasi, et lahti saame

Baltikumis, see tähendab ka Eestis olevat olnud venelastel üsna kõva varustus ja võrreldes teiste venemaal paiknevate väeosadega, pealegi harjutasid Eesti sõdurid hiljem puupüssidega, nii, et vene varustus oleks ära kulunud. Tanke, korralike hubitsaid jne... pole me siia maani suutnud endile osta
Alguses oleks paar aastat kindlasti vene relvad käranud hiljem oleks ju saanud need maha müüa ja soetanud juba uusi´, korralike, selliseid nagu NATOLE meeldivad.
Ühesõnaga, ma korda veel kord, et ma võisin paljuski praegult eksida, sest kirjutan puhtalt mälu järgi aga, kui keegi asjast teab võiks sõna võtta ja mind parandada ja üleültse, mis asjast arvate