Suur auhind !!!

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
Luuraja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luuraja »

Sedaviisi, et paneks ühe lubaduse ka lõpuks maha ja üritaks järgmisele Suurele Auhinnale konkureerida.

Minu vald on meri ja seetõttu üritan teostada "Lennuki".
Tehnikast: from scratch (ehk siis mitte ühtki plast-Novikut ma aluseks ei võta, peale mõõtmete).
Kere kasepuust, pealisehitised samast, vahedekid spoonist, metallažuur omalõigatud.
Tõde on selle poolel, kes vähem valetab.
Слава Україні!
Героям слава!
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!

Tea kas on teema kohane, aga siin peaks pildimaterjali tehnika kohta olema. Nii et motivatsiooni kui palju :)http://www.eag.unicweb.ee/ewarmee.html
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Tere,

Nonii, paistab et järgmine aasta läheb tihedaks rebimiseks :D
Tore, et huvilised ikka välja ilmuvad ükshaaval ja lubadusi jagavad (mina ka ) :wink:
Surmaingel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Tere siinviibijad!

Kuna on õhtu ja ma vaatan oma kärrakaid, siis. tekkis mul üks mõte.
Nimelt: kohutavalt on hakanud mulle silma see,et kõik siinsed võitjad (Urki, Siimpoiss, Joss......) kasutavad oma mudelitel igasugu etse, linte, traate ja muud ugri-mugri.
Tahaks seista lihtsate muddellikleepurite eest! Ma EI suuda elu see saavutada taset, kus ma midagi miljon korda üle mõõdan, skaalasse ajan, Eduardi lisasi ostan, Friuli roomikuid tellin, juppe ise valan ja sadu lehekülgi manuale uurin ( MA SUHTUN TEISSE KALLID TEGIJAD ÄÄRMISE RESPEKTIGA, ET TE SUUDATE; OSKATE...)
Ma sooviks osaleda siin konkursil sellise mudeliga, mille ma leian karbist, kokku soperdan ja näitusele sean.
Leiaksime koos sellise tee, kus ka tavalisel mudelikleepijal oleks ka variant osaleda siin konkursil oma visioonidega. Ma ei suuda ja paljud, loodan, et ühtivad minuga, ei oska teha asju sellisel tasemel nagu mõned meist.
Jätame meile meie lootused ja unistused, et minu karbiprojekt on natukenegi miskit väärt.
Kleepima vennad, kleepima!

Lugupidamisega
Raul
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Ma endiselt ei suuda aru saada su ensekriitikast. Ja eriti raske on sellest aru saada, peale seda kui su mudeleid olen näinud!
Kas küsimus on osalemises, või võidus? osaleda pole ju mingi probleem otse karbist asjaga.. eriti kui mängu peaks tulema vabaklass. Kui seada enda jaoks eesmärgiks ainult esikoht ja kõik muu võrduks hävinguga, siis läheb tõesti raskeks. Raskeks ses mõttes, et juba eos paned endale jubeda pinge peale ja kogu fun kipub kaduma. Aga tegelikult oleks ju lihtsalt tore kui töid oleks ja kogu võidupinge poleks liiga tähtis.
Või peaks tegema ka kaks suurt klassi ala otse karbist ja lisadega, kus otse karbist mudeli puhul ei tohi lisasi kasutada? Mõnes mõttes huvitav lahendus, aga kas seda ka vaja on..

Ise olen küll seda meelt, et sellised konkursid ongi edendav jõud ja kuigi ise olen suht kindel, et järgmisel konkusril ma ei võida, siiski kavatsen osaleda.. sest muidu ju ei toimugi midagi. Kas etsiga, traadiga või ilma.. see selgub, aga kasutan kõiki vahendeid, et teha asi, millega ise rahul oleksin.

Kk
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tead mis, Raul-poiss - esimese hooga ei oska kohe miskit öelda - olen ju isegi mõnda sinu mudelit näinud, seni küll pildi peal, aga sellestki piisas, saamaks aru, et minul ei tule kunagi värvimine nii hästi välja, kui sinu "kärrakate" peal näha...
Aga nüüd "etsidest ja muust ugri-mugrist": vaevalt et keegi neid külge lapib justnimelt konkursil osalemise pärast - lihtsalt igaühel on oma arengutee ja vaade asjadele, neid lisasid pandaks külge ka siis, kui konkurssi kui sellist polekski. Igaühel meist on püüdlus täiuslikkuse suunas ja seetõttu pole vist eriti mõeldav teha üht kategooriat "otse karbist", kus oleks pearõhk värvimisel-toonimisel ja teist kategooriat, kus pearõhk oleks võimalikult täpsel vastavusel originaalile :roll: Vaevalt sa isegi jätad mõne liigpaksu plastiku serva õhemaks kaabitsemata, kui se ikka tugevalt silma riivab? Kuigi sel juhul kaob "otse karbist" ehedus juba ära.. :wink:
Nii et väike soovitus - otsi Emhar -i Mark V, pane kokku (mudel on üsna hea) ja värvi nii, nagu sa seda oma teiste "kärrakate" peal oled teinud ning on täiesti reaalne konkurendid kõhuli lükata...

Urmas.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Ehhh, Raul , Raul. Mis kärbes sind nüüd hammustas ??? Konjakikärbes ?? :lol:
Nagu juba Kalle mainis, konkurss on edasiviiv jõud ja sel teemal tasub pingutada. Noh, ja kuna mina olen sinu nn "kärrakaid" näinu siis on mul lihtsalt kole kahju et me neid siin ei näe. Ausalt.
Igasugu etsid ja muu värk kohustuslikus korras unusta ära, nii ehk naa on ju nii et kui miski asi mudeli suures ei meeldi, a'la roomik on välimuselt kummilint , siis sa kas teed ta kasehalust uuesti , või ostad uhke metallist valatud. Oma valik. Sama on ju ka kõigi muude vidinatega mis mudelile nn väljanägemise annavad. Neid ei pea ju ilmtingimatta panema (kas siis ise tehes või plekitükke ostes) aga nad annavad välimusele kõvaste juurde, nii et jupike traati või nööri on teinekord vägagi abiks.

Enda lennuki kohta võin ausalt öelda et ainuke lisa mida karbis ei olnud olid tiivavaierid, no aga kujutad sa 1 ilmasõjaaegset moosiriiulit millel pingutustraate pole, see umbes sama nagu tank ilma roomikuta :) Nii et nood tegin tõesti ise, kalameeste mekast sai nailonnööri lunitud ja noh, enamvähem tuli välja. Aga ülejäänud krempel oli kõik kenasti karbikaup, no ok tiba tuli miskit õhemaks viilida , või muud sihukest, aga miskit teab mis pingutust see nüüd ei nõudnud. Teha oli tore, ehk fun nagu tänapäeval öeldakse. Järgmine aasta jälle ja ilmselt jällegi sama põhimõttega et võimalikult palju karbist....

Tervitades
Levar
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Tere,

Juba põhikoolis ütles kehalise õpetaja, et osavõtt on tähtsam kui võit :wink:
Neid erinevaid kategooriaid võiks võistlusesse ju lisada, aga siis läheb asi vist juba liiga segaseks, sest võistlejaid ei ole ju sadades.
Omalt poolt lisaksin soovituse võistlejad jagada vanuse- või kaalukategooria järgi :)
Samas võib ju foorumirahvas teha ka ise mõne vahekonkursi. Osalemistasu on .. krooni ja selle eest saab osta ka auhinna.
Tegelikult tahtsin uurida, et kas keegi veel peale minu osaleb pealesõjaaegse tehnikaga võistlusel ?
Krahv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Krahv »

Kusjuures Miramaxi idee on täitsa huvitav. Teha näiteks vahevõistlusi juhul kui huvilisi on. Paneks osavõtuks näiteks sümboolse 50.- Sellega saaks juba päris korraliku auhinna välja pigistada. Sõltub muidugi sellest palju osavõtjaid on.

On kellelgi ideid veel ?

Terv,
Krahv
Don`t be afraid of your model, it is you who is holding the knife. There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Esiteks tahaks öelda, et mul isiklikult on ''kinnipüüdmise'' tunne hetkel. Urmas saab varsti maha tõelise meistriteosega ja ma usun, et lisanduvad ka tasemel lennukid. Lennukimeistritel on veel palju valikuvõimalusi. Mina pean hakkama juba praegu ringi vaatama, et millega ja kuidas konkurentsis püsida. :roll:

Kõiksuguste lisade ja ümberehitamiste kohta ütleks, et kõik oleneb vaatenurgast. kohtunike jaoks on oluline välimus. Nemad vaatavad kas asi tundub loomulik ja ilus. Nende silmade läbi on nullist tehtud mudel ja otse karbist isend samaväärsed. Ei tee nad vahet kas plaadil on 18 polti või 15 või kas nende suurus on 0.2 mm liiga suur. Tähtis on kuidas enda sisetunne ütleb. Kui oled rahul otse karbist mudeliga, ei näe ma probleemi miks mitte ka sellisena seda maalimale näidata. Näiteks minu selle aasta PAK 40. Ei oleks olnud mingit probleemi panna ta kokku nii nagu ta karbis oli ja panna alusele, kuid mind jääks selle juures paljud asjad häirima.

Mis puutub aga vahevõistlustesse, siis see on väga hea idee. Tuleb aga otsustada mis kujul see toimuks. kas netis ainult piltide põhjal, või ikka kohale toomisel. Neti variandis läheks auhinna kokkupanek päris raskeks, pigem lihtsalt austav tiitel.

Kuna meil juba kesksuvine võistlus on, siis äkki talvine, umbes jõulude paiku. Tihemini jääks vist osavõtjate arvuga jänni. Oleks vabateema ja kaks klassi vähemalt. Osavõtutasu tuleks vaadata selle põhjal palju võistlejaid, kuid eks auhind ei peagi olema teab mis suur, pigem selline sümboolne. Kui aga neti vahendusel, siis jah nagu ennem ütlesin, puhtalt tiitli peale.

Kõike paremat.

Siim
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Kas keegi saaks minu jaoks lahti seletada, mis raamidesse see Eesti teema on paigutatud kuna ei ole tahtmist kogu kirjavahetust uuesti läbi lugeda. Kui see on vaid seotud Eesti sõjaväega, siis on tõesti karbist võttes väga väike valik. Kui teema hõlmaks Eestis kasutusel olnud tehnikat näiteks ajavahemikus 1918-1991, siis oleks võimalused tunduvalt suuremad.
Anton - horridoo!
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Selle jutulõnga esimene postitus vast seletab selle kõige paremini lahti. Otse karbist on tegelikult päris suured võimalused, eestlasi on jagunud ikka igale poole.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Mis siis võistlusteema point on? Kas siis tehnika mille peal on eestlased sõdinud või tehnika mida on Eestis kasutatud läbi aegade erinevate sõjavägede poolt?
Anton - horridoo!
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

No aga kas sa seda esimest postingut ( Toomas Türgi oma) ikka lugesid?
Kui jah, siis oleksid pidanud märkama ka sellist lauset:
Mudel peaks olema kas Eesti värvides või teadaolevalt eestlas(t)e poolt mehitatud. Legend (ning soovitavalt originaalse eksemplari foto) peaks olema kandideerivale tööle lisatud.

Nii et põhimõtteliselt Eestiga seotud ikkagi just meeskonna või siis vabariigi kaitsejõududesse kuulumise kaudu, mitte et suvaline saksa või vene massin, mis siinmail ringi rümistas - seepärast ongi legendi nõue.

Urmas.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Nii et põhimõtteliselt Eestiga seotud ikkagi just meeskonna või siis vabariigi kaitsejõududesse kuulumise kaudu, mitte et suvaline saksa või vene massin, mis siinmail ringi rümistas - seepärast ongi legendi nõue.
See teebki teema kitsaks ja valiku väikseks. Eesti sõjaajalugu on ka see mis siin teistes värvides ringi liikus ja teine võistluskategooria võikski just sel teemal olla.
Anton - horridoo!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist