Suur auhind !!!

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Kuidas võtta - tegelikult ikka valikuid on ka veidi, seda eriti lenduritel :wink: , lausa kadedaks teeb - hakka või ise imelikke mõtteid veeretama...
Aga sellega ma küll päri pole, et see siinkandis võõrastes värvides/markeeringutes ringituisanud tehnika oleks mingitmoodi Eesti sõjaajalugu - see on siiski vaid nende, meid rohkemal või vähemal määral allasurunud võõrriikide sõjaajalugu, mida kõigest siinmail tehti, ei enamat. Eesti oli neile vaid nende ambitsioonide saavutamise või mittesaavutamise tallermaaks. Seetõttu arvan, et kui mingi teine kategooria luua, siis juba selline, kus oleks esindatud kogu militaartehnika spekter - mille poolest siis inglise/prantsuse/jaapani/ või misiganes riigis toodetud tehnika halvem on kui meie riiki vaenanud venelaste ja sakslaste oma?

Urmas.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

värvides/markeeringutes ringituisanud tehnika oleks mingitmoodi Eesti sõjaajalugu - see on siiski vaid nende, meid rohkemal või vähemal määral allasurunud võõrriikide sõjaajalugu, mida kõigest siinmail tehti, ei enamat. Eesti oli neile vaid nende ambitsioonide saavutamise või mittesaavutamise
Mnjahh... imelik arusaam sul ajaloost. Tähendab see mis siin toimus polegi nagu meie ajalugu vaid kellegi teise oma??? Poiss, sa pead vist veel kooli minema :wink:
Anton - horridoo!
fossiil
Liige
Kontakt:

Võiksid kõigepealt oma nägemuse kirja panna, nagu mina seda tegin, mitte üritada isikliku solvanguga "ilma teha" :?: Sinu postingust selgub, et paned sõjaajaloo ajalooga ühte patta, mis minu arvates eriti korrektne ei ole, nii et kooli poole vaatama peaksid ikka vist ise, või kuidas?
Meie riigi sõjaajalugu on ikka see, mida on kujundanud või siis vähemalt mingilgi määral mõjutanud Eesti mehed, mitte võõrriikide sõjaministeeriumid, kõik ülejäänu on lihtsalt ajalugu.
Ning see pole samuti sugugi kindel, kumb meist poiss on.. :wink:

Urmas.
mad mats
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mad mats »

Ärge nüüd kakelge,kuna Suur auhind on ikkagi Vöidupühale pühendatud, siis on loogiline,et me pühendume oma kodunurgakesele aga mitte maailma asjadale.Kuigi see mis toimus seal Vaiksel ookeanil1941_1945 on meid palju rohkem ajalooliselt mõjutanud kui me suudame seda isegi oma vaimusilmas ettekujutada.Nii et leppige nüüd ilusti ära.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Ega ma kakelda ei kavatsegi lihtsalt fossiili seisukoht ja nägemus ajaloost/sõjajaloost ei lange kokku enamuse meie sõjaajalooga tegelevate isikute omaga (ma ei pea silmas seda foorumit) ja ka minu omaga siin juures.
Suure auhinna tingimused jäägu sellised nagu nad ikka on aga, et laiendada osalejate ringi võiks teine kateegooria olla tehnika mida kasutati Eesti sõjatandritel (maal, õhus, merel) ja ka koos legendidega (see tõhustaks uurimistööd) ning miks mitte siis ka juba kolmas kategooria laiemas ringis nagu seda pakkus välja fossiil.
Ja mina igatahes enam poisi eas pole, üpris vana mees juba :wink:
Anton - horridoo!
mad mats
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mad mats »

Vanus polegi nii oluline vaid väljaöeldud mõtte küpsus.Tore et kirves on selleks korraks jälle ilusasti maha maetid.Mis puudutab nägemust ajaloost(sõjaajaloost) siis oleks huvitav sellel teemal eraldi diskuteerida.
fossiil
Liige
Kontakt:

FW Anton kirjutas:Ega ma kakelda ei kavatsegi lihtsalt fossiili seisukoht ja nägemus ajaloost/sõjajaloost ei lange kokku enamuse meie sõjaajalooga tegelevate isikute omaga (ma ei pea silmas seda foorumit) ja ka minu omaga siin juures.

Ja mina igatahes enam poisi eas pole, üpris vana mees juba :wink:
No kena ju, "kaklus" on ka minu arvates veidi nagu üle pakutud :wink:
Ainus mis mulle selle mõttevahetuse juures veel huvi pakub, on nende postulaatide sõnastus, mille vastu ma nii rängalt eksin - kõik on ju selles muutuvas maailmas võimalik... :roll: Oled juba mitu postingut kirjutanud, kus väidad et minu seisukoht ei ole õige - võta siis ükskord vaevaks ja pane enda (mis on ilmselt ka üleüldine) arvamus lõpuks ka üheselt ja arusaadavalt kirja! Asi ei ole norimises - lihtsalt kummaline on, kui üks osapool väidab, et teine on rumal, kuid seejuures ise ei vaevu oma seisukohta põhjendama, ma tõin ju päris selgelt ära enda omad, võiksid siiski esile tuua, mis selles mõttekäigus valesti on? Õppida ei ole ju kunagi hilja.. :wink:
Seda millist vanust peaks tähistama "üpris vana", ma ei tea, enda vanusest ei ole ma kunagi saladust teinud - olen sündinud 1961 aastal.

Urmas.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Absoluutselt off topic aga selline küsimus, kas eesti sõjaajaloo hulka kuuluvad ka näituseks U2 ja SR-71, väisasid ju aegajalt eesti (tõsi küll, nõukogude eesti) õhuruumi.

Ei kavatse selle postiga nüüd kuidagi õli tulle valada , lihtsalt olen sama meelt nagu fossiil.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Sobivad küll, minu meelest ,AGA, kui on võimalik siis ka nende täpsemad
andmed( üksus, aparaadi tüüp, seeria number, piloot, hea kui foto asjakohane oleks)- või kui on lisaks mudelile ka väike seletav jutt.
Siis oleks küll Eestit puudutav teema.
Taara avitab! ...
Peeter144
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter144 »

Mina jällegi leian, et SR-71 ja U2 ei ole eesti sõjaajalugu. Nad ju ei sõdinud Eesti territooriumil ja neid ei lastud ka Eestlaste poolt alla. Samamoodi ei ole ju eesti sõjaajalugu sõdureid välismissioonidele vedav NATO transpordilennuk.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Mina jällegi leian, et SR-71 ja U2 ei ole eesti sõjaajalugu. Nad ju ei sõdinud Eesti territooriumil ja neid ei lastud ka Eestlaste poolt alla. Samamoodi ei ole ju eesti sõjaajalugu sõdureid välismissioonidele vedav NATO transpordilennuk.
Sõltub kuhu rõhupunkt asetada. Ka meie territooriumilt üle lennanud või lendavad militaarlennukid on ajalooline fakt. Aga ennem peaks lp. Peete144 endale selgeks tegema terminite Eesti sõjajalugu ja Eesti riigi sõjajalugu akadeemilised tähendused. Esimene neist omab geograafilist tähendust ja hõlmab kogu militaartegevust mis on toimunud antud piirkonnas läbi aegade. Teine termin hõlmab Eesti riigi, selle rahva ja kaitseväe militaartegevust. Kui need SR-71 ja U2 teostasid Eesti kohal luurelende (vajab tõestamist), siis on see militaartegevus Eesti territooriumi kohal ja on vaieldamatult üks fakt Eesti sõjajaloost kuid mitte Eesti riigi sõjajaloost. Palun väljenda ennast täpsemalt mida sa eesti sõjajaloo all täpselt mõtlesid? Kui asetada rõhk teemale "Eesti õhuruumis kasutusel olnud sõjalennukid", on võimalik sedagi käsitleda Eesti sõjaajaloo ühe väikse tahuna.
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Võidupühal toimuva võistluse algne idee oligi selles, et teha mudeleid masinatest, milles Eesti mehed sõdinud on. Siin juba varem tekkis küsimus, kas mitte uut kategooriat lisada, et võistlejate hulka suurendada, hetkel on aga teises teemas tihe arutelu sellel teemal, kus toimuks teine võistlus. Sela juba oleks vabateema.
Teise kategooria lisamise vastu mul isiklikult küll midagi pole ja olen täiesti selle poolt, kuid tõesti siis juba täiesti vaba teema. Vastasel juhul, kui lähtuda Eesti pinnal olnud asjadest, siis läheks valik juba nii suureks, et miks mitte seejuures kaasata ka nuud ülejäänud ''ukse taha'' jäänud asjad.
Näiteks mis alusel lasta võistlema Pz II mudel ja jätta välja Sherman. Kui juba enamus, miks mitte siis kõik?

Siim
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Teise kategooria lisamise vastu mul isiklikult küll midagi pole ja olen täiesti selle poolt, kuid tõesti siis juba täiesti vaba teema. Vastasel juhul, kui lähtuda Eesti pinnal olnud asjadest, siis läheks valik juba nii suureks, et miks mitte seejuures kaasata ka nuud ülejäänud ''ukse taha'' jäänud asjad.
Näiteks mis alusel lasta võistlema Pz II mudel ja jätta välja Sherman. Kui juba enamus, miks mitte siis kõik?
miks mitte ja mina jagaks teemad kolme kategooriasse nagu ma eelnevalt kirjutasin.
Anton - horridoo!
Peeter144
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter144 »

Vabandan :oops: ajasin segi Eesti sõjaajaloo ja Eesti riigi sõjaajaloo.
Kui need SR-71 ja U2 teostasid Eesti kohal luurelende (vajab tõestamist), siis on see militaartegevus Eesti territooriumi kohal ja on vaieldamatult üks fakt Eesti sõjajaloost kuid mitte Eesti riigi sõjajaloost.
Kui nad tõesti tegelesid siin luurega siis jah, see on osa Eesti sõjaajaloost. Aga konkreetse mudelivõistluse ukse taha jäävad mõlemad, kui just mõni Eesti piloot nendega lennanud ei ole.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

FW Anton tegi asja kenasti selgeks, tänud. Mina ise siiani mõtlesin eesti sõjaajaloo all eesti riigi oma, kõik muu oli lihtsalt ajalugu. Asjaarmastaja asi.

Kolme kategooriat võiks muidugi rakendada, aga seda juhul kui ka mudeleid tiba rohkem kui kolm on. Aga peaauhind peaks vast ikke eestlase/eestlastega seotud olema , ala meeskonnaliige jne. Nii nagu siiani. Tegelikult on ju eestlasi jagunud ikke igale poole ja vägagi kummaliste aparaatide aiste taha. Lisaks veel terve plejaad omaaegsed soomusautosi, ilusad kandilised kastid. Tuleb ainult sobiv alusvanker leida ja ...

L
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline