Enesekaitserelva valik

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
Aumees
Liige
Kontakt:

Oli endal sama mure

Postitus Postitas Aumees »

Umbes aasta tagasi olin praktiliselt samas olukorras.
Olen ise ka kaitseliitlane.
Hakkasin siis uurima, millist 9mm soetada.
Loomulikult tahtsin hirmsasti raha kokku hoida ka :D
Uurisin Vikingi kohta, kust aga võimalik, samuti CZ 110 värki. Mul oli enne CZ 83 cal. 7,65.
Igatsugu lahedaid kasutatud 9milliseid sai ka vaatamas käidud.
Aga asi päädis ikka Glock 17 ostuga. See relv on mõeldud tõsiseks militaarkasutuseks.
Üle maailma on paadunud fänne, kes ei jõua ära kiita, mis lollusi see relv välja kannatab. Mina ostsin küll Citysecist uuena aga kasutatud Glocki ost ei ole tõesti mitte kasutatud auto ost. Glocki on vaja ikka väga pikki aastaid ja väga valesti kasutada, et temast logu saaks.
Aga see on ikkagi puhtalt minu kogemus ja valik.
-Minu au on truudus-
tonu adrik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tonu adrik »

Tony kirjutas:Minu soovitus: Pane hinnale paar tonni juurde ja osta vähekasutatud Glock. Kui kavatsed pidevalt relva kanda, osta Glock 19. Tähtis on ka,et relv hästi kätte istuks. Vali 17 ja 19 vahel.
Ostsin ise vähekasutatud Glock 19-e ja väga rahul. Lihtne,lollikindel,täpne pealegi. See ei ole riskantne autoost, inimesed müüvad omi vähekasutatud relvi hoopis muudel põhjustel.
Soovitan enne proovida, ja siis osta. Minu esimene Glock oli mod 19 (sest 17 oli 1993-4 tsiviilkäibes keelatud kui hirmus militaarotstarbeline taparelv) - 4 aastat maadlesin-trennisin, kuid kaugemale kui 15 meetrit ma enam täpselt lasta mod.19 ei suutnud. Tee või tina. Asi tühises tollis mis on vahe G17 ja G19 käepideme pikkuse, ja seega ka käepideme nurga vahel. G17 laseb nagu unelm, ka 50 ja 100m (kui keskenduda ;)
Glocki eluiga ca100000 lasku.. :)
Vat siin vaidlen küll vastu. Viimati nägin IWA messil Nürnbergis aastal 2000 Hirtenbergeri padrunitehases kasutuses olevat Glock 17 mis seal padruneid testib alates vist 80date lõpust (see oli mu 4. kohtumine selle püstoliga). See konkreetne püstol on messil iga aasta klaaskastis väljas, kõrval Hirtenbergeri tehase direktori allkirjaga sertifikaat palju paukusid on sest välja lastud. 2000 oli tal ees miski 475000 lasku. Vahetatud olid vaid vedrud - kelk, raam ja relvaraud on originaalid. Tänase päevani.

Kes oma elus Hirtenbergeri padruneid proovinud, teab, et nende keskmine pauk on võrreldav Eestisse 1992-3 jõudnud nn. Uzi-moonaga. Ja kes süsteemis piisavalt kaua tööl olnud, teab kindlasti neid püstolkuulipilduja pauke mis 50 kaupa pakitud neljakandilisse valgest papist karpi, külg-külje kõrval kuulid ülespidi; mis hulga "tavalisi" teenistuspüstoleid enneaegsesse hooldusesse, või siis "hazoosse" vanarauaks on saatnud. Need kah Hirtenbergerid.

Nii et G kestab küll 8)
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

Olen kuulnud,et kaadrikaitseväelastele võimaldatakse isikliku relva loa tegemine lihtsustatud korras.On mõnel kaasfoorumlasel vastavaid kogemusi?
tonu adrik
Liige
Kontakt:

Veidi lugemist-vaatamist mida ühe püstoliga teha võib... 8)

http://www.theprepared.com/index.php?op ... id=90&Item
kiro
Liige
Kontakt:

Küsiks nõu seoses relva ostmisega!

Postitus Postitas kiro »

Tere!

Käes on hetk kus eksamid on sooritatud (krt naljategemine on see relvaloa taoltemine ju :lol: ei mõista neid inimesi kes kolinal läbi kukuvad. Oli inimesi kes tulid viiendat korda juba. Tule taevas appi!!!) Aga see selleks.

Nüüd on vaja relv osta. Vaja on töökindlat ja mugavat, kompaktset töölooma mida saaks ka vajadusel varjatult kaasaskanda jne. Mõnikord hakkan käima ajaviiteks tiirus kättharjutamas aga ega enamaks mul relva väga vaja ei lähekski.

Endale on meeldima hakanud:
http://www.jahipaun.ee/index.php?linkid ... oted_id=12
ning
http://www.jahipaun.ee/index.php?linkid ... oted_id=51

ehk oskate miskit alternatiivset soovitada ja antud mudeleid ka kommenteerida jne.
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

Leo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leo »

Olnud ise olnud Sigi taskupüstoli omanik. Kui rahakott kannatab, siis võta Sig. Kergem ja sihik on parem. See on ka turvalisem, kaitseriivi asemel on seal kuke vinnast vabastamise hoob. Negatiivne on see, et komplektis on vaid 1 salv ja sellesse mahub 7 9x18 padrunit. Lisasalved on kallid.

Kui 2000 krooni hinnavahe tõmbab hinge kinni, siis võta Walther. See on klassika. Kindlasti vaja ka varusalved, neid võiks olla kokku 4-5, kabuur või kabuurid kandmiseks ja iga kuu karp padruneid trenniks.

Enesekaitsepüstolite suurim häda on see, et salv mahutab ainult 6-8 padrunit. Normaalmõõtudes püstoli salved algavad 13 padrunist, see on oluline vahe. Seega pead salvede veedrude säästmiseks neid roteerima. Kui kannad relva kaasas, siis jäta igasse salve 1 padrun panemata. Säästad salvevedru. Iga nädal laed 1 salve tühjaks ja jätad ta mõneks ajaks tühjana seisma. Nii kestavad salved kauem.
UR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas UR »

Kui oled aktiivne laskur tasuks mõelda püstolile. Kui enesekaitseks osta revolver. Salve vedru väsimine on oluline oht.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Omal on mul Walther PP 7,65mm variant ja olen sellega rahul (sõjajärgne, Prantsusmaal litsentsi alusel toodetud, minu kätte sattus kasutatuna, arvatavasti endine Rootsi politsei relv). Laskmisel on teine kaunis täpne. Ca. 20 meetri pealt lastes läks terve salvetäis (8tk.) kuule lauajupi sisse u. peopesa-suurusesse alasse. Tagavarasalv maksis 650 EEK (PPK-l peaks vist samasugused salved olema).
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Aumees
Liige
Kontakt:

Proovi Glocki

Postitus Postitas Aumees »

Olen hirmsasti sõltuvusse jäänud Glock püstolist.
Ise oman täismõõdus G17 mudelit.
Aga võiksid vaadata näiteks G26.
Väike ja Glockile omaselt töökindel riistapuu.
Eeliseks on igasuguste väliste kaitse ja muude vidinate puudumine.
G26 cal- 9X19 moon on ka kõige soodsama hinnaga saadaval.
Ei ole ma kuulnud, et Glocki tootjad annaksid soovitusi kuidagi salvesid roteerida vms.
Võibolla kui hoida salve täislaetuna üle 5 aasta kasutamata, siis ehk :)
Astu läbi ka Citysecist, kes müüb Glocke.
Lõppude lõpuks aga pead ikkagi ise otsustama, milline relv Sulle kõige paremini kätte istub ja üldse meeldib.
-Minu au on truudus-
kiro
Liige
Kontakt:

Re: Proovi Glocki

Postitus Postitas kiro »

Aumees kirjutas:Olen hirmsasti sõltuvusse jäänud Glock püstolist.
Ise oman täismõõdus G17 mudelit.
Aga võiksid vaadata näiteks G26.
Väike ja Glockile omaselt töökindel riistapuu.
Eeliseks on igasuguste väliste kaitse ja muude vidinate puudumine.
G26 cal- 9X19 moon on ka kõige soodsama hinnaga saadaval.
Ei ole ma kuulnud, et Glocki tootjad annaksid soovitusi kuidagi salvesid roteerida vms.
Võibolla kui hoida salve täislaetuna üle 5 aasta kasutamata, siis ehk :)
Astu läbi ka Citysecist, kes müüb Glocke.
Lõppude lõpuks aga pead ikkagi ise otsustama, milline relv Sulle kõige paremini kätte istub ja üldse meeldib.
Glock on ka täitsa arvestatav kandidaat!!! EHk on homme juba aega lähemalt uurima minna :)
tonu adrik
Liige
Kontakt:

Kui miskit soodsama klassi, kuid samas suht. efektiivselt "hammustavat" püstolit otsiksin, siis kaliiber peaks tal olema ikka 9x19 - see lihtsalt on levinuim (ja seetõttu ka odavaim) laskemoon. Kui muidugi enesekaitsest rääkida, siis 9x19 on absoluutne miinimum. .380 ja 7,65 Br on pigem klassika mille "varju" üritaksin otsida alles siis kui kõik muud mõeldavad võimalused on end ammendanud. Asi, mis teeb oma töö alati, on muidugi .45 ACP

Glock 36 oleks minu arvates parim variant relva mõõtmete, kaliibri ja töökindluse vahel. Tegemist siis .45 ACPga. Kandmiseks ostaks paar karpi tehasemoona; treenimiseks soovitaksin mõelda ise padrunite laadimisele - oma .45 paugu saan laetud hinnaklassis 2 kr/tk. Muidugi, kui ise väga harrastaja ei ole ning palju ei lase, pole laadimisel suurt mõtet. Kui rahakott aga kannatab (või mõni sõber nt. omab laadimismasinat), siis soovitaks .45. Kui ei, siis vaata Glock 26 poole 8)
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

mul üks tuttav müüb Glock 30 kaliiber 45
kiro
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kiro »

ictta kirjutas:mul üks tuttav müüb Glock 30 kaliiber 45
Mis summadest jutt käiks :) ?
ictta