Miks on Militaar.net täis kadakasakslaseid?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Võeh, võeh... (istun korra kelgu peale, et mitte minestada).

Ma ütlen kohe ära, et ma teen sageli õigekirjavigu. Olen juba kord selline. Viisi ma kah ei pea. Aga joonistan hästi. Kirjavigade parandamine on muidugi tänuväärne tegevus kuid...

Põrgumees, kes siis olid need ajaloolised kadakasakslased (KS)? Kes on kadakasakslane ja kes vaid sõnavabaduse eest võitleja? Minu lihtne ja väheharitud mõistus ütleb, et KS on inimene, kes püüab olla sakslaste moodi. Peaaegu, et häbeneb, et on eestlane ja pole sakslane. Sakslane oleks nagu shefim olla. Aga ei vedanud.

Ja minu meelest on eestlaste seas tublisid eeskujusid küll ja küll. Näiteks -kui aega saad võid Tallinna Kesklinna kalmistul üles otsida väikese tähelepandamatu hauakivi (peasissekäigust 150 m otse edasi vasakul tee servas) millel on tuhmuvate tähtedega kirjas: " Siin puhkab õppursõdur Harald Viegel, kes langes vabadussõjas, 1919". Ta langes 19 aastaselt. Väike kalmukivi suure põõsa varjus. Peaaegu unustatuna.

Minu meelest ongi just selline mälestus eestlastele eeskujuks. Mälestus koolipoisist, kes läks esmapilgul lootusetusse sõtta. Sest süda sundis ,ja minematta jätta ei saanud. Keegi pidi ju minema. Keegi pidi uskuma, et vabaduse eest tasub võidelda -isegi kui see tähendab kaotust või surma.
Tema uskus. Ja hukkus.

Ja kas nüüd kiunume meie siin, et meil pole eeskujusid ja kõik on vargad ja omakasupeal väljas? Et vatt, kus sakslased olid ikka mehed! -mitte nagu meie -orjarahvas eestlased!

Välk ja pauk! Eestlase eeskuju ongi mees, kes sõdib ka siis, kui kõik on prses, ja sakslased on juba ammu laiali jooksnud! Sest teisiti ei saa.
Kasutaja avatar
Põrgust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Põrgust »

Nüüd me räägime juba Vabadussõjast ja tahtest oma riiki vaba ja puutumatunahoida mitte nendest kes tahavad olla saklased vms..
Mina ei tea isiklikult ühtegi sellist tegelast. On selleiseid kes pooldavad mõningaid sealt tulkevaid asju.

Selge see, et sangareid ei tohi unustada.
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Und was ich gesprochen hatte? Ja mida siis mina olen kogu aeg rääkinud? :D Hoidma peab, aga mitte ära põlgama. Õnneks leidub foorumis veel neid, kes aru saavad mõnedest asjadest. Näiteks sellest, et ajalooline paratamatus on meie kuulumine Õhtumaade kultuuriruumi ja seda just sakslaste kaudu, meeldib siis see või mitte. Ja et saksa või prantsuse "erikallak" võib olla justament trots selle mcdonaldiseerumise vastu, mis uksest ja aknast sisse ronib. Kadaklus oli omal ajal eesmärgiks midagi saavutada. Praegu ei ole see ju enam aktuaalne, järelikult on kadaklus kui nähtus ajalukku läinud. Tuleb midagi muud välja mõelda, austatud germanofoobid.
Ammu on aeg ümber hinnata suhtumine baltisakslastesse küla versus mõis tasandil. Selle hindamistööga on ajaloolased ka tüki tööd teinud, saades ikka ja jälle võhikute solvamiste osaliseks. Mis sinna parata. Aegade jooksul on foorumiski kaotsi läinud mitmeid teadmistega ja eruditsiooniga tegijaid tänu veltudele, kelgupoistele ja muudele meestele, kes paistab, et ei tunne olulist huvi sõjaajaloo vastu, vaid püstitavad ikka ja taas probleeme, mis ei vii välja mitte kuhugi vaid teenivad üksnes vastandamise eesmärke.
Meenutagem veidi: Estoloogi solvamine, Arnoldi lausmõnitamine... Mida oleks foorum ilma selliste meesteta? Null und nichts? Armetu jututuba.
Kui see foorumi õhkkonda paremaks muudaks ja seda vana vastikut ärapanemise vaimu vähendaks, oleksin ka valmis vabatahtlikult eluaegse readonly võtma. Kahjuks oleks see vist asjatu lootus. Ei kao tüliotsimine ilmast kuhugi.
Kas kellegi eeskujuks või eelistuseks on Vassili Zaitsev või Jochen Peiper, õppursõdur Harald Viegel või elutark kellamees Lible...no kas tõesti ei saa ilma sildikleepimiseta? Kelgupoiss väitis, et jutt jõudis kohale. Paistab, et ei. Niipea, kui ilmus lagedale keegi, kelle aasta ainukese postituse eesmärk oli "modele vastu nina" anda, tundis ta kohe hapniku juurdevoolu ja kammajuura jätkub. Äkki tegeleks ikkagi asjadega, Kelgupoiss või jätkame siin seda viljatut üksteise loopimist?
Ütlesin omal ajal Lembetule ja kordan ka sulle, Kelgupoiss - ei ole ma mingi kadakas, vaid eine echte Balte. Hullem veel - mit Ostpreussischen Wurzeln. Ja küsin nüüd sinult - kas pean selle pärast ennast üles pooma? Ei kavatse. Teesklema kedagi muud? Ei viitsi.Personaalse Umsiedlung'i läbi tegema? Ei taha. Kas on minu eesti keel halvem kui sinu oma? Või kahtled minu lojaalsuses Eesti Vabariigile? No mis sulle küll rahu ei anna?
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Oh jeerum küll, Kelgupoiss, laialijooksjaid ja lõpuni võitlejaid on nii eestlaste kui sakslaste hulgas. Lisaksin siia veel hispaanlased, prantslased, poolakad, lätlased, soomlased ja palju teisi. Ning protsentuaalselt on neid iga rahva hulgas enamvähem ühepalju. Nii eestlased kui sakslased ja paljud teised kuuluvad nende hulka, kus üksikvõitleja tähendus ei ole lihtsalt osake massist ja väljaõpe on samuti suunatud üksikvõitlejale.
Kasutaja avatar
sammal.habe
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sammal.habe »

kas kelgupoiss ehk ei tahtnud oma teemapüstitusega siiski mitte niivõrd kadakasakslusele, kuivõrd natsi-ihalusele tähelepanu juhtida? kõiksugused füürerid jt kasutajanimedena, natsitemaatika avatarides jms.

ehk vajaks militaar.net üht pisukest denatsifitseerimiseprogrammi?
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Sammalhabe, mida see annaks? Denatsifitseerimine foorumis? Mis siis järgi jääb? Punane foorum? Poliitilislt korrektne foorum? Või foorum, kus igaüks kardaks moderaatori karistust eestluse pealiinist kõrvalekaldumise eest. Ja pealiini määrab grupp seltsimehi.
Arvan, et kõigepealt tuleks vahet teha natsisümboolika ja Saksa militaarsümboolika vahel. Ja seda esimest pole meie foorumis just rohkem, kui teistes analoogsetes foorumites. Mingil määral on ju foorumis ka punasümboolikat. Kui keegi on seda lihtsalt naljaviluks oma avatarina üles riputanud, siis mis sellest ikka. Kui idanaabri propagandaministeeriumit karta, siis tuleks foorum üldse kinni panna, sellist meelsust nagu nemad ootaksid, ei saa siin iialgi olema.
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Ma ei tee enam. Samas hakkasin ma nüüd pisut kartma, et mida üldse küsida tohib? Et keegi ei solvuks? Pabistan jah natukene.
Aga ma püüan...

Charlemagne, ma puhtast uudishimust küsin (pole mingit vääritut tagamõtet), et kas su vanemad on baltisakslased -või hoopis vavavanemad? Kas ise elad Eestis või Saksas? Kas su esivanemad emigreerusid Saksamaale 1939ndal? Kas baltisakslased hoiavad Saksamaal nö kokku? Kuidas nad ennast ajaloolises kontekstis positsioneerivad?
Kasutaja avatar
Anonymus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Anonymus »

kas oleks ehk aeg see teema lukku panna?
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Charlemagne kirjutas:Sammalhabe, mida see annaks? Denatsifitseerimine foorumis? Mis siis järgi jääb? ...
5+
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Vist on tõesti aeg, Anonymus... Lukku siis lukku. Kui saitadmin tahab, eks siis laseb lahti.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bretschneider ja 3 külalist