Üks pilt
Pomz-2! Tegu siis sellise asjaga: http://en.wikipedia.org/wiki/POMZ
Keegi lõksmiini sõjaajal puu külge sidunud ja nii ta sinna siis jäänud on. Ei tohiks enam ohtlik olla, aga mõningane ettevaatlikkus pole muidugi liiast...
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Tuli meelde ühe taadi jutustus, kuda ta naabritel küttepuude varastamise isu ära võttis. Kõksas muist puid pooleks, kaevas peitliga parajad orvad sisse, pani neisse padruneid ja muid põmmsossakaid ning liimis halud taas pikuti kokku.
Mul vaid tekkis huvi, et kui palju ta selle käigus ka "omaväravaid" lõi.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Hoopis vastikud on puude sees leiduvad väiksemad killud. Omalgi on paar korda metsas juhtunud, et saen ja saen ja järsku - tsirr! - lendavad keti vahelt sädemed. Üks sugulane rääkis, et kusagil Võrumaal pidavat leiduma ka sellist metsa, milles kasvanud puid ükski saekaater ei taha vastu võtta, puud sedavõrd metalli täis et Kuusakoski maksaks nende eest vaat' et rohkemgi kui puidufirma
Sain tolle mehe käest kunagi peotäie igasuguseid kilde, kõigil sae jäljed peal, ja ühe Saksa vindi soomustläbistava kuuli, mis pikuti pooleks saetud ja terassüdamik ilusti näha nagu mingil õppe-eksponaadil.

Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
No neid "killumetsi" on ikka mujal kah nagu muda. Väluste lasketiiru tulejoonel kasvavast metsast pole samuti keegi huvitatud.
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
Siis äkki oled mu vanataadiga vestelnud...varastati siis pikemat aega küttepuid, kuid ei arvestatud et vana kõva nupuvend-halgudele augud sisse- püssirohtu täis ja punnid peale...loomulikult enda jaoks märgid ka peale, et nn. omaväravaid ei tuleks. Taadi nägu läks ka viimase ajani laia naeru täis, kui kõneles et:" üitspäiv käis üks kõva ilmakärakas, kui väljas tööd tegin ja kena oli vaadata kui kaugema naabri korsten kolinal sisse kukkus-hehee..." puud jäid edaspidi alles...Soobel kirjutas:Tuli meelde ühe taadi jutustus, kuda ta naabritel küttepuude varastamise isu ära võttis. Kõksas muist puid pooleks, kaevas peitliga parajad orvad sisse, pani neisse padruneid ja muid põmmsossakaid ning liimis halud taas pikuti kokku.
Tea kui reaalne on sellise puupommiga korsten pilbasteks lasta.Ise olen puhastanud ühissauna lõõre naftaga,suitsukäik oli kurjavaimu pikk,nii ei jäänudki muud üle kui spetsiaalsest luugikesest pritsisin naftat lõõri ja tikk järgi.Käis kah tume mütakas ja võimas vaatepilt oli ikka kui kogu see tahm korstnast välja plärtsatas ja vahel hakkas korsten seest põlema ka
igatahes suutsid kohalikud vanamutid mulle korra ka tuletõrje kutsuda 

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Smith ja 2 külalist