Sinimägede mälestusüritused

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Pahandus
Liige
Kontakt:

Sinimägede mälestusüritused

Postitus Postitas Pahandus »

Kas keegi siin olijatest sinimägedes ka mälestustseremoonjal käis, ja kui käidi kas pilte ka tehti , ja kui tehti siis oleks vahva neid vaadata koos :)
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

mälestustseremoonjal ma küll ei käinud, aga aprillis jalutasin seal kandis ning tegin mõningad fotod. Kui huvitab , siis vaata.
http://www.pilt.ee/photo/160021/2948150/
http://www.pilt.ee/photo/160021/2948156/
http://www.pilt.ee/photo/160021/2948162/
http://www.pilt.ee/photo/160021/2948165/
Õpetaja

Sinimägedest

Postitus Postitas Õpetaja »

Lootsin siit ausaltöeldes leida elava diskussiooni Sinimägede lahingute kohta, kuid olen natuke pettunud. :cry:
Samas poleks ehk paha kasutada seda lehte Sinimägede fenomeni tekkimise põhjuste arutamiseks ? :?:
Õpetaja
threod
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas threod »

Mul peaks pilte olema ja isegi filmi sai tehtud. Hetkel pole aega üles panna aga mingi paari päeva jooksul peaks hakkama saama.
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Sinimägede teema on vist nii tabu ,et keegi ei julge seda mette näppidagi! Või loetakse nii läbi ja lõhki selgeksräägituks ,et pole midagi arutada! Loetust pole minule isiklikult jäänud selget arusaama , mil määral eesti väeosad olid Auvere-Sinimägede lahinguis kaaluandvaks jõuks! Eesti autoreid lugedes jääb mulje ,et pearaskust kandsid eestlased. Lugedes aga mitteeesti autoreid ,jäetakse siiski eestlastele tagasihoidlik roll. Seda nii Tieke,Steineri ,kui Michaelise raamatuid lugedes. Ehk annaks sellel -rahvusliku osaluse baasil teemat arendada?! Kaasaegses arheoloogilises mõistes on aga Sinimäed tõesti vast enim segikaevatud kohad Ida-Virumaal. Minu teada kaevasid kohalikud ja Narva rahvas neid künkaid juba 70-ndatel väga intensiivselt. Jutt siis Grenaderimäest ja 69,9 - viimase küljel tegutses ka kruusakarjäär ,kust pinnast koos sealolnuga minema veeti. Lastekodumägi ehitati aga sootuks täis. Tänapäeval asuvad Sinimäed siiski nn. äärealal ja palju sinna eesti meelsus ulatub? Kohapealne hooldus piirdub võsa ja heinaniitmisega ka ehitatud mõned pingid. Minule jääb sealsetest paigust alati hüljatud ja nukker mulje. Või mida arvavad teised?
Heiki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Heiki »

Üht teist seal ikka toimus. Mälestuskivi avamine ja ajalookonverents. Olin kutsutud kuid kahjuks ei olnud võimalik minna. Meie muuseum oli konverentsil siiski esindatud.
"Kultuur ja Elu" kirjutab Sinimägede üritusest 3. numbris:
http://kultuur.elu.ee/ke477_ajalookonverents.htm
Siinkohal soovitan kõigile lugeda seda "Kultuur ja Elu" numbrit, sest see on pühendatud 60.aasta tagustele sündmustele ja teemakohaseid huvitavaid artikleid on palju.

Pilt
Front Line Eesti MTÜ
www.front-line.ee
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Kontakt:

Kas on keegi külastanud-näinud Lastekodumäel asuvaid tunneleid? Mingi aeg puhastati need osaliselt ja kui ma ei eksi ,avati ka vaatamiseks! Tegu siis kunagiste tsaariaegsete ehitistega , mis leidsid rakendust ka viimase sõja ajal.
Kasutaja avatar
istorik
Liige
Kontakt:

Lastekodumägi

Postitus Postitas istorik »

Lastekodumäe käigud ja punkrid on välimuse järgi küll puhastatud aga tabadega lukustatud. Võtit pidi saama Vaivara vallavalitsusest? Kas keegi on seest neid näinud?
Antud teemast loe ka Eesti Looduse juuli numbrist 2004.a.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

tunnelid

Postitus Postitas hillart »

Jah, käisin seal mõned aastad tagasi, kui need veel lahti olid.
Olen käinud, olen näinud - võitnud ei ole, kuid võin selle kohta linnukese teha.
Midagi materiaalsest aspektist huvitavat ei näinud - tühjad koopad, ja juba ammu-ammu kõigest vähegi huvitavast puhtaks tehtud.
Aga fantaasiat sai küll kannustatud. Kujutatud endale ette omaaegset olukorda ja situatsioone. Huvitav oli!
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Õpetaja

Postitus Postitas Õpetaja »

Olen Sinimägede ümruses ja ka sees liikunud. Väliselt - ei midagi erilist.

Õnneks ei ole tänaseks veel avatud suuremaid maaaluseid ehitisi või on need juba ammu venelaste poolt purustatud ...

Sellegipoolest, Sinimägede fenomen on avamata ...

õpetaja
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Kontakt:

Soldatov oma raamatus mainib maaalust komandopunkti Tornimäel,mille venelased viiekümnendatel õhkisid. Kusagilt on loetud ka kellegi sõjaveterani mälestused tema käigust sellisesse betoonkoridoridega ehitisse. Tornimägi oli teadupärast kõiksuguseid punkreid täis ehitatud - kas keegi teab nendest midagi rohkemat kosta , või on need kõik tänaseks hävitatud ja maatasa tehtud?
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kindlasti on targemaid, aga betoonasjandused seal peaksid pärinema IMS eelsest/aegsest ajast - viimase sõja ajal minu teada sellelaadseid rajatisi ei ehitatud, küll kasutati vanu asju ära.
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kapral Karu »

Teab siin keegi, kas Sinimägesid on ka peale II MS sõjalisel otstarbel kasutatud? On seal peale sõda mõni väeosa baseerunud? Lastekodumäe peal olevad rajatised paistavad uuemad olevat kui alumised tunnelid, seal on justkui mingi pumbajaam sees (olnud?). Tunnelid sobisid kasutamiseks nt ladudena.
ISETEGI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ISETEGI »

http://www.folklore.ee/rl/fo/konve/narva/s01.htm

Paar pilt

P.S.
http://www.folklore.ee/rl/fo/konve/narva/s02.htm

Taolise sissekäiguga maaalune kompleks asub ka Tallinnas kosel.
93-94 sai seda kaitseväes teenides valvatud.
Sissekäikude kõrval oli betoonist laskepesad ja asi asus ise mingi mäekünka jalamil, mille peal olid paar lääpas taluhoonet.
Mis ehitisega oli tegemist ei tea, kuna elektri puudusel ei saanud sees eriti ringi käia kuna oleks võinud vabalt ära eksida .
marsser
Uudistaja
Kontakt:

sinimäed

Postitus Postitas marsser »

Kuna sinimäed on jääajal liikunud pankranniku osad ja koosnevad enamasti kivimitest, ei ole tõenäoliselt välistatud ka tornimäel olevate maaaluste käikude ja punkrite olemasolu, ehk on nende sissekäigud lihtsalt õhitud. Kas siis inimeste turvalisuse või kes teab mille pärast.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline