"Tankid EKV-le"

Vasta
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Jep nad seal kaitseministeeriumis vaatavad asja oma mätta otsast: valitsus toimetatakse kiirkorras läände vallutuse puhul ning meie ülejäänud peame istuma siin ja seda suppi helpima.
Kasutaja avatar
Error404
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Error404 »

Kasutajanimi kirjutas:Jep nad seal kaitseministeeriumis vaatavad asja oma mätta otsast: valitsus toimetatakse kiirkorras läände vallutuse puhul ning meie ülejäänud peame istuma siin ja seda suppi helpima.
Valitsus mingu aga see Jürgen Ligi, vat selle peaks eelisjärjekorras tulejoonele saatma ja kuulipidujaga selja sisse seadma, et juhul kui peaks tagasi tulema saaks teda siis nkvd traditsioonidega tagasi utsitada. Ligit ei tohiks Läända lasta ta peab nägema siis oma suurepärase ministritöö vilju ja ideid :twisted:
kuido20
Liige
Kontakt:

Oluline, et tankidest pidevalt räägitaks

Postitus Postitas kuido20 »

Kasvab peale uus põlvkond, nagu Vabadussamba autorid, kes vana pasa arhiivi saadavad kui pidevalt tankidest rääkida ongi nad mingil hetkel kohal. Räägitakse, et Kaitseministeeriumi ja Peastaabi mõned osakonnad on dubleeritud. No kõigepealt kokkuhoid ja optimeerime sealt ja jääb tankide jaoks raha ülegi. Eesti jaoks on vaja kerget ja läbipaistvat riiki. Tankid on litsalt tehnika, viga on inimeste peades. Mõne aja pärast tankide ost uuesti ülesse võtta. Kevadtorm 2008 tuleb ajakirjandusse paisata artikleid, et vot siin oleks hädasti tanke vaja olnud jne.
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Samamoodi, nagu Uusmario kodanikualgatus tõi teatava arutelu, on võimalik see teatud hetkel uuesti esile kutsuda.
Seda võib teataval määral pidada propagandaoperatsiooniks (poliitiliseks operatsiooniks?).
Kõigepeal on vaja üldtunnustatud mentorit, antud juhul on selle rolli puhtjuhuslikult endale võtnud Leo Kunnas.
Teiseks on vaja positiivselt meelestatud ajakirjanikku või paari, kes viitsiks rauda taguda, intervjueerida asjatundjaid (Laaneots, lääne sõjandusanalüütikud, missioonikogemustega asjatundlikud ohvitserid jne).
Kolmandaks on vaja poliitilist jõudu, kellele see idee lõpuks maha müüa. Kui teatav populaarsus on saavutatud, ei tohiks see eriti keeruline olla.

Põhimõtteliselt on ju kõik osad võimalik ka täiesti siin foorumis kokku leppida :lol: Eesti on väike, tutvused ahendavad seda veelgi.
Kasutaja avatar
Error404
Liige
Kontakt:

kangelaspioneer kirjutas:Samamoodi, nagu Uusmario kodanikualgatus tõi teatava arutelu, on võimalik see teatud hetkel uuesti esile kutsuda.
Seda võib teataval määral pidada propagandaoperatsiooniks (poliitiliseks operatsiooniks?).
Kõigepeal on vaja üldtunnustatud mentorit, antud juhul on selle rolli puhtjuhuslikult endale võtnud Leo Kunnas.
Teiseks on vaja positiivselt meelestatud ajakirjanikku või paari, kes viitsiks rauda taguda, intervjueerida asjatundjaid (Laaneots, lääne sõjandusanalüütikud, missioonikogemustega asjatundlikud ohvitserid jne).
Kolmandaks on vaja poliitilist jõudu, kellele see idee lõpuks maha müüa. Kui teatav populaarsus on saavutatud, ei tohiks see eriti keeruline olla.

Põhimõtteliselt on ju kõik osad võimalik ka täiesti siin foorumis kokku leppida :lol: Eesti on väike, tutvused ahendavad seda veelgi.
Leo Kunnast teeb Kaitseministeerium vist mõnuga maha, vähemalt foorumite ja muude saadete põhjal öeldakse algul ikka kiidusõnu ja siis viidatakse läbi lilliede, et eks ikka sogane jutt ole ja et võibolla oligi õige aeg reservi minna. Umbes nii tehakse ära.
Kas IRList äkki oleks asja? Võiks mingie rakond püstitada järgmiste valimistele ühe konkreetse eesmärgi - riigikaitse - mis praegu on pigem sellises musta lamba rollis: tahab süüa aga piima ei anna. Kurat riigikaitse ei saagi olla lehm kes toodab piima-raha. Riigikaitse on investeering sellesse etlehmakarja hunt maha ei murra.
Aga võiks ju proovida sellise sisepoliitilise surve tekitamist 8)
araterI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Vesi uuristab kivi

Aarne Ruben: Ohvitseri saatus
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/a ... d=17540903
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tux »

Täna siis sai Euroopa tavarelvastuse lepe otsa, kuna Putin kirjutas vastava seaduse alla. Siinjuures oleks sobilik tankiteemat uuesti soojendada, kuna naaber muutub aina agressiivsemaks.

Uudised Leo 2 müükidest:
http://www.defenseindustrydaily.com/mor ... old-04316/ ehk siis Tsiili valitsus ostis 2006 suvel 118 Leo 2 A4. Masinate uuendamine maksab kokku 50 miljoni EUR, koos igasugu muude kuludega nagu logistika toetus ja väljaõpe on tehingu maht umbes 125 miljonit USD, see teeks siis ühe masina hinnaks umbes 11 miljonit EEK tükist. Kui arvestada seda, et suhkrutrahv oli meil 712 705 781 kr, siis selle eest oleks saanud oma 64-65 tanki nagu naksti... Muide Saksamaal on ikka veel osa tanke maha müümata. Neil oli neid Leo 2-d kunagi 2350 tk. ja praegu on neil 408 tk. teenistuses järgi, ülejäänud on siis müügijärjekorras. Minu tagasihoidliku rehkenduse järgi on umbes 1500 tk. juba müüdud, aga võib-olla jätkub neid veel mõneks ajaks, kuni suudame oma mittetulundusühingu toimima saada.

Parandus: peale algallikatega tutvumist selgus, et osteti ikkagi 140 tanki 125 miljoni USD eest: http://www.santiagotimes.cl/santiagotim ... w/12256/1/ seega tuleb ühe tanki hinnaks 892 857 USD-i mis siis meie rahas teeks täna 9,4 miljonit EEK-i. Suhkrutrahvi ümberarvutatuna teeks see 75 tanki.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
Error404
Liige
Kontakt:

Tux kirjutas: Parandus: peale algallikatega tutvumist selgus, et osteti ikkagi 140 tanki 125 miljoni USD eest: http://www.santiagotimes.cl/santiagotim ... w/12256/1/ seega tuleb ühe tanki hinnaks 892 857 USD-i mis siis meie rahas teeks täna 9,4 miljonit EEK-i. Suhkrutrahvi ümberarvutatuna teeks see 75 tanki.
Need summad 700 miljonit ja 1.3 miljardit - ei ole enam 90ndad kus raha vähe ja riik a la aafrikast veelgi vaesem. Pilvelõhkujad tõusevad, amajnduskasv teeb Euroopa keskmisele oma 3-4 korda ära juba viimased 5 aastat - mida me veel ootame?
Kui 3 laeva osteti, otstarve on ? 700 miljoni eest siis Eesti suudab! vabalt osta ka 75 tanki 1.3 miljardi eest- hooldus jne selle hinna sees juba, see et raha pole ja hooldamine maxab sadu miljoneid - on igale kes vähegi sõjandust tunneb ja on kokku puutunud tehnikaga sulaselge pask. Kaitseministeerium ajab demagoogiat, millega paistab silma ka mõni välisnaaber üle päeva.

Kas mina pean tõesti oma maksudest, mida ma maksan Eesti riigile, tagasi saama nii lolli kaitselpoliitikat? Kaitseministeeriumis on varsti juba briigadi jagu töötajaid aga tulemusi pole nagu ette näidata - ainult lasteaia mula - nojah nojah arvestades seda ja teist. Huvitav, et Soomes on kaader kordades väiksem ja seal esineb rohkem tulemusi ja aktsioone kui lihtsalt Eesti Kaitseministeeriumi stiilis ***** peksmist..
Oma_Mees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Oma_Mees »

Tere, ma olen siis nö. uus põlvkond, ei saa veel napsugi poest kätte, aga see selleks :D

Ausaltöeldes, minu moraal on nõrk. Ma olen valmis Eesti eest võitlema , aga mitte PAS-i sõiduki varjus ja seda tunnistavad ka minu sõbrad. Ma arvan, et kui Eestil oleksid, eespool nimetatud, Leo-d, siis säiliks ka mingi lootus Venemaa vastu, et äkki-äkki-äkki...
Kahju, et alati tuuakse tankide mitte soetamisel peamiseks põhjuseks rahapuudus. On asju, mida ei saa rahas võtta, minuarust.
Ja mina oleksin näiteks nõus vähemalt oma kolme kuu taskuraha annetama MTÜ Eesti Tankile :D
Kasutaja avatar
Error404
Liige
Kontakt:

Oma_Mees kirjutas:Tere, ma olen siis nö. uus põlvkond, ei saa veel napsugi poest kätte, aga see selleks :D

Ausaltöeldes, minu moraal on nõrk. Ma olen valmis Eesti eest võitlema , aga mitte PAS-i sõiduki varjus ja seda tunnistavad ka minu sõbrad. Ma arvan, et kui Eestil oleksid, eespool nimetatud, Leo-d, siis säiliks ka mingi lootus Venemaa vastu, et äkki-äkki-äkki...
Kahju, et alati tuuakse tankide mitte soetamisel peamiseks põhjuseks rahapuudus. On asju, mida ei saa rahas võtta, minuarust.
Ja mina oleksin näiteks nõus vähemalt oma kolme kuu taskuraha annetama MTÜ Eesti Tankile :D
Asi võiks lõppeda sellega, et meil õnnestukski rahad kokku saada sponsorid taha jne. ja siis hakkaks me osutama EKV riigikaitse teenust ja Scoutspataljon hakkab soomuskaitset sisseostma - investeeriing tasuks end 1 aastaga end ära --- umbes nii mõtleks Kaitseministeerium, nagu sõjavägi oleks mõni EMT või tuulepark.

Aga põhimõtteliselt võiks asja nagu elle kutsuda või mis? Tundub, et rahvas on huvitatud mõne kroonid ikka tankide nimel annetama. Mina ise oleks valmis mõned tuhanded selle protsessi heaks ikka ohverdama :roll:
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

tank

Postitus Postitas hillart »

See iroonia pole paraku kohane.
Tegelikult just niisugune mõtteviis valdav ongi. Tabasid naelapea pihta. Kogemata kombel ja tahtes vististi nalja teha. :wink: :wink: :wink:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
araterI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Veidi tõsisemalt selle nalja peale mõeldes võiks Põhjamaade pankade sündikaadilt kopsaka laenu võtta, korraliku armee mehitada ja siis Sõõrumaade, Pastide, Luukas Jr-ite, Heleniuste jne jne käest küsida: katust tahate? Ja eks need "põhjamaade pangad" maksaks ka obrokit. No kasulik lihtsalt. Ja eriti huvitatud oleks, et peamised ostud oleks Soome ja Rootsi sõjatööstuselt. Pasi, Gripen, CG, Boforsi kahurid to name a few.

Paraku peaks neil olema odavam finantseerida valimiste ajal õigeid erakondi. Küll siis rahvas läbi riigi finantseerib nende katuseraha.
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

No ma võtsin nüüd rahakotist ühe sajase ja panin kapinurgale ootama. Järgmisel kuul panen ehk teise lisaks. Järva-Jaani tehnikat toetatud küll, seiskem nüüd siis tankide eest.
Kasutaja avatar
Würger 190G
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Würger 190G »

Minu tagasihoidliku rehkenduse järgi on umbes 1500 tk. juba müüdud

Vaevalt et nii palju maha müüdi, mingi osa läks vanarauaks, VOX-is oli autosaade ja seal vennad lammutasid ja lõikasid soomustehnikat.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Tahaks ka poetada paar sõna sekka. Jälgides nüüd seda postitust ja kommentaare kaldun arvama, et midagi suurt ei muutu kuni on KM ja muude instantsides, pressis pidev kraaklemine Kaitseväe kallal lõpetatud. See instants(KM,Peastaap), tundub rohkem nagu riiklik aktsiaselts olevat. Ei poolda täielikku tsiviil kontrolli Kaitseväe üle. Ministeeriumis rohkem nagu tsivilistid ja huvitujad koos 8) Ise arvan, et kõrgemal lihtsalt kardetakse vastutust. Ja poolakate pakutud tankid oleks pidanud vastu võtma :evil: Põhjus: vabariigis on palju vendasid kes tankistid omal ajal olid ja koolituse oleks poolakate käest ka saanud. See et ta T-55 on, ei tähenda, et see sitt värk oleks. Tapab samamoodi nagu teised, aga tunduvalt odavam on. Sööb igasugu solki kui vaja. Ja kindlasti olid nad moderniseeritud. Ja lõpuks , siiamaani on nad kasutusel..vot.
Hiljuti lugesin ..vist militaryphotos.net -st et Soomlased on igavese P***täie T-72, BMP, BTR lihtsalt vanametalliks lasknud :?
Aga raskemat tehnikat oleks hädasti vaja!!!
Sorry ,kui jutt segaseks jäi
Taara avitab! ...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist