Küsimused, uus kasutaja

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Bumtsiki
Uudistaja
Kontakt:

Küsimused, uus kasutaja

Postitus Postitas Bumtsiki »

Tere, olen siin foorumis uus kasutaja ja oleks huvi mudelismiga tegelemiseks, kõigepealt aga tahaks põhiküsimustele vastuseid.

Kust saaks üldse mudeleid tellida ja kas mõndadel on komplektis värvid ka olemas, kuna ei kujuta ju hetkel ette, mis värve võib vaja minna?

http://www.war.ee/catalog/index.php?cPath=30 kas siin mõnel on värvid kaasas, et võtan lahti ja hakkan kohe pusima. Samas kui kellegil on ise kuskil mõni lihtsam mudel (soovitatavalt skaalas 1/35), siis oleks meeledi valmis teilt selle ostma. Ise asun Tartus ja mekasse ning kullosse eriti ju ei satu.

Ning siit siis kokkuvõtteks, et kust saaksin tellida kergema mudeli alustuseks (hea oleks kui värvid kaasas), mis värve ja muid abivahendeid on alustuseks üldse tarvis?

Tänud vastajatele! :wink:
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Tere tere

Värvid on kaasas tavaliselt kinkekomplektidel, näiteks revell , heller , zvezda on selliseid eesti turul müünud. Tavaliselt põhitoonid + 1 pintsel. Algatuseks piisab küll. Tartus on värve saada jukus (oli vist riia mnt, ei ole ise tartlane ja seetõttu võin vabalt eksida) sealsamas oli ka kinkekomplekte koos värvidega. Liimi saad ka sealt. Juurde veel vaja nuga, tiba liivapaberit, natike kannatust ja pealehakkamist.

Tegelikult vaata ka eelmisi teemasi , enamus Sinu küsimustest on juba mitmeid kordi lahatud.

Jõudu siis mudelismipisikule, see tavaliselt ravimatu :lol:
Bumtsiki
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Bumtsiki »

Tean jah kus see Juku asub, eks ma lähen uuri sealt siis midagi endale alustuseks. Eelnevaid teemasid on jah natuke lugenud ning tsipa rohkme infot juba enda jaoks omandanud.

Küsiks neilt, kes muidu Kullos või Mekas on käinud, et kas seal näiteks võiks leida ka mudeleid teemal: chopperid (tsiklid), monster truckid, usa musklid vms?
Peeter144
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter144 »

Kui tartlane oled kiika ka Kaubamaja lasteosakonda, seal peaks Revelli komplekte ja värve olema.

Jõudu mudelipisikuga toimetulemiseks.
Kasutaja avatar
Gunny
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gunny »

Ei hakanud uut teemat tegema,küsiks siis kuidas lood kokkupandud mudelite vastupidamisega on.Kas kannatab lastele mängida ka anda või on asjad ikka väga õrnad ja ainult riiulipeal seisimiseks?
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Mänguasjaks minu meelest ei sobi.Hapramad kipuvad isegi peale vaadates detaile küljest lahti laskma.Kui mudel on originaalist kümneid kordi väiksem on selge see, et osad detailid on ülipeenikesed.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Krahv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Krahv »

Ega nad väga tugevad ei ole küll. Pigem suurem mure on nede küljest eralduvad väiksed detailid mis võivad allaneelatuna ohtlikud olla.

Muidugi kõik oleneb mängijast aga sellegipoolest kipuvad mudelid olema vägagi haprad ja lähevad kergesti katki.

Terv,
Krahv
Don`t be afraid of your model, it is you who is holding the knife. There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Kasutaja avatar
Gunny
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gunny »

Tänud kõigile vastajatele eks nüüd olen targem jälle :)
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Oleneb ka veidike mis mudelid ja mis mastaap, aga üldiselt ikka väga õrnad. Nt 1/72 lennukid, mis vähegi detailsemalt tehtud, võivad olla nii õrnad, et isegi neid kasvõi riiulis ümber paigutades tuleb mitu korda kaaluda kuidas kätte võtta. Sellised asjad laste käes võivad puruned hetkega.
Telikud, antennid, propid, kuulipilduja torud jne hävinevad kõik väga kiirelt. Suuremad mastaabid on veidi suuremate juppidega, aga kõik see mainitu hävineb pea sama kiirelt, kui ikka mänguks läheb. Ja nii palju kui ma take olen näinud, siis ka need on väga õrnad.
Iseasi kui mudel teha algusest peale nii, et see ka vastu peab pidama veidi, ehk siis minimaalselt detailsust ja rohkem tugevust...riiulisse sellist aga panna suurt mõtet pole:)

Kk
xawa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

Nõukogude ajal müüdi ka mänguasjapoodides lastele mõeldud sõjatehnika mudeleid. Võibolla kui õnne on ehk leiab midagi ka tänapäeval.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Stendimudelid ei ole tõesti sobivad lastele mängimiseks. Tänapäeval tehakse lastele juba nagunii palju spetsiaalseid sõjatehnika teemas mänguasju. Plastmassist tanki, millel rattad põhja all, saab igast poest. :roll:
Kasutaja avatar
Markko
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Markko »

Ma päris uus kasutaja ei ole, aga algajale üks kohane küsimus pahtlite kohta.

Poole kõrva ja silmaga olen kuulnud ja näinud nendest ja esiteks on silma jäänud näiteks Tamiya toodangus on olemas Putty ja Epoxy Putty. Ehk mis nende kahe vahe on.

Ning teine küsimus on seoses sellega, et kuidas neid nö tarvitatakse. Ehk vedeldadakse liimiga neid või eksin ma rängalt?
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Tamiya putty on siis pahtel,mida kasutatakse aukude täitmiseks jne.
Tamiya epoxy putty ehk epopahtel on mõeldud näiteks mehikeste tegemiseks skupltuuride tegemiseks jne.
Ehk siis nö. savi. :D
Teadjamad parandage mind kui ütlen midagi valesti.

Marek
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Neid putty -sid on päris mitut sorti, esimese hooga juhtus ette selline leht: http://www.michtoy.com/MTSCnewSite/supp ... tties.html , kui allapoole kerida, siis tuleb Tamiya valik ette - igaühe juures pisuke seletus kah.
Ise olen kasutanud ainult seda Basic varianti - väga hea madalamate ebatasasuste(kriimud) täitmiseks, sügavamate aukude jaoks ei sobi - tõmbab kuivades lohku. Aga see juhtub enamuse pahtlitega - võimalik et see valguskõvastuv oleks lahendus - ehk on keegi proovinud?

Urmas.
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Küsimus

Postitus Postitas scout22b »

Sai kunagi kah pisikesena mudeleid kokku pandud, aga nüüd soov tõsisemalt sellega tegelema hakata, on ehk kedagi kes oskaks nõu anda, kuidas oleks targem mudeleid värvida, näiteks kas enne kokkupanekut või juba siis kui mudeli põhiosa on koos. Ja kas on kellelgi h'id nõuandeid värvipritsi kasutamiseks, kas need samad värvid, mis pottidega müügil kah sinna sobivad?. Praegu hetkel rohkem küsimusi meelde ei tulegi. Aga oleks tänulik veel igasuguste huvitavate ja kasulike nõuannete eest. Tean et kindalsti on siin mujal teemades palju vastuseid juba olemas, aga kuna mu neti kasutamise aeg on reeglina piiratud, siis pole aega kõiki asju uurida. Ette tänades Scout22b RESPECT :P
Fortes fortuna adjuvat
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist