Alljärgnev info võib olla ekslik.
Tegu on vanemate inimeste sõnul 2MS aegse Saksa radaritorniga, mille kas taganedes või siis venelaste poolt õhku lasti. Torni kõrval on ka väike maa-alune varjend, mis küll ehituslaadilt pigem keldrit meenutab. Samas läheduses ühtegi elamut ei ole...
Asub siis Prangli saarel
Iseenesest on see tõenäoline nn Würzburgi torn, aga ma pole veel ühtegi pilti näinud, kus see oleks maast ülesse tõstetud. Üks selline harilik tornivundament on Naissaare põhjaosas. Siis positsioon klapiks ja Freya-antenn oleks olnud Aegnal? Ma ei tea, kui suured pidid olema kompleksi eri osade vahemaad - Naissaar - Aegna - Prangli, aga annaks ikka vägeva kompleksi välja.
Ma ei oska siia pilte panna, aga Poola saitidelt olen saanud ühe sellise jaama skeemi. Internetis on pilte palju, märgusõnad FuMG-39, Würzburg-Riese, Freya, Kammhuberi liin ja selle kavandaja Josef Kammhuber jne[/img]
Aitäh, kahjuks ei saa selle skeemi järgi Maa-ameti kaardilt kätte. Battali kaardil on seda kirjeldatud kui 'Saksa vaatluspost', mis võis kuuluda Aegna 305-mm patarei juurde