TUVASTADA laskemoon, padrun, kuul, hülss
-
- Liige
- Kontakt:
See võib olla KL Soomest saadud vintpüssi padrun tean,et nendest on seal lastud.Ise olen leidnud sealt vene padruni kestasid kuni 12,7 mm välja.Seda tiiru on kasutanud mingil ajal nii Piirivalve kui ka ROK laskeharjutusteks nii,et võib leida ka nende relvadest pärinevaid kestasid.oleks nagu vene mosin. aga persel imelikud tähised
neil on märgis VPT (Valtion Patruunatehtas vmt). mul on ka üks selline. keegi kunagi mainis selle G17 kohta, midagi seoses inglismannimaaga aga võis ka lora olla.paharet kirjutas:See võib olla KL Soomest saadud vintpüssi padrun tean,et nendest on seal lastud.oleks nagu vene mosin. aga persel imelikud tähised
muideks, miks arisaka kuulidel on taga, pliisüdamiku peal K-täht?
Ehh tõ...
G17 - ei mäleta kas Inglismaal või Ameerikas toodetud 7.62 Mosini padrun.
Inglise padruni kõrval olev hülss on 7,92 Mauser.
Tundmatu täisvasest (tegelikult pronks) kuul vist 8mm Lebel.
Ja see tundmatu lõhkiroostetanud kuul võib olla küll leekkuul, ainult et kuna terassüdamik paistab, siis soomustläbistav leek/süütekuul.
G17 - ei mäleta kas Inglismaal või Ameerikas toodetud 7.62 Mosini padrun.
Inglise padruni kõrval olev hülss on 7,92 Mauser.
Tundmatu täisvasest (tegelikult pronks) kuul vist 8mm Lebel.
Ja see tundmatu lõhkiroostetanud kuul võib olla küll leekkuul, ainult et kuna terassüdamik paistab, siis soomustläbistav leek/süütekuul.
Ja see tundmatu etikett kuulub selle http://www.zone.ee/soldaten/leig18_est.html riista laskemoona juurde.
Eelmise suve leidude hulka kuulus näit. kaks Saksa 105mm valgusmürsku. Demineerijad ei olnud väga huvitatud nende transportimisest... ja olud võimaldasid neid kohapeal kahjutuks teha. Peale kärtsu tuli mürsu sisemusest nähtavale väliselt samasugune etikett, nagu sinu pildil. Veel olen leidnud selliseid silte tühjast Saksa lõhkeainekastist. Kahjuks ei suuda neid üles leida, et kirja võrrelda ja ise kahjuks ei jaga Saksa keelt kah.
-
- Liige
- Kontakt:
Vene vindi moon
ehk siis mosin.
Taga kirjad 17 39 E . Mis tuu om? 39 näitab aastaarvu? Tundusid igastahes kuidagi liiga korralikud nii vanade asjade jaoks...
Enivei, see oli üks vana mahajäetud kiivavajunud majavareme pööning, mille sambla/mulla/sitakihi vahelt ma need välja sikutasin. Paraku seal ka rohkem midagi polnud...kui just põranda ja seda katva kultuurkihi all... Asja uuritakse kunagi edasi kõrvalhoonete jäänustes.
Taga kirjad 17 39 E . Mis tuu om? 39 näitab aastaarvu? Tundusid igastahes kuidagi liiga korralikud nii vanade asjade jaoks...
Enivei, see oli üks vana mahajäetud kiivavajunud majavareme pööning, mille sambla/mulla/sitakihi vahelt ma need välja sikutasin. Paraku seal ka rohkem midagi polnud...kui just põranda ja seda katva kultuurkihi all... Asja uuritakse kunagi edasi kõrvalhoonete jäänustes.
Mis padrunitega tegu?
Proovisin ise netist otsida aga tulemuseta.
Neljale hülsile on taha pressitud järgmine:
P25 VIIg1 3 38 (g asemel võib ka 9 olla,raskesti loetav)
P xm1 25 40
P379 S* 5 38
P491 S* 2 38
Neljale hülsile on taha pressitud järgmine:
P25 VIIg1 3 38 (g asemel võib ka 9 olla,raskesti loetav)
P xm1 25 40
P379 S* 5 38
P491 S* 2 38
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist