Soovitusi algajale

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Gunny
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gunny »

Kas peavad olema just spets värvid?Ise eriti pealinna ei satu ja mõtlen kas mingid muud värvid kah kõlbavad...
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Nii ja naa, põhimõtteliselt kõlbavad, aga pigmenditera on suur, sellest siin enne juttu olnud,uuri eelnevaid teemasid.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Mina eelistaksin ka mudelite värve.Põhjuseid on mitmeid.
Toonide valik on vastavalt teemadele kordi suurem kui muudel värvidel.
Matid toonid sobivad peenikese töö tegemiseks(See on see teralisuse jutt)
Ei pea enda pead vaevama, millise baasiga värv mille peale sobib.
Pakendi suurus on paras ühele mudeliehitajale.Muude värvide puhul jätkuks ühest pakendist terve eesti mudeliehitajate jaoks.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Kasutaja avatar
Arf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arf »

Nii. Jõulud olid kibekiire aeg töö ja stuudiumi rindel. Mudel jäi välja valimata, aga päkapikud tõid ühe põneva kipsist tehtava mudeli. (panen hiljem ka pildid).

Eile soetasin endale siis esmamudeliks Revelli Panther Ausf. A/D. Otsustasin siis kokku panna D variandi. Mõõtkava 1:72. Mis oskustest puudu jääb, teeb motivatsioon ja pealehakkamine tasa.
:D
Meisterdasin siis poole ööni ja sain kokku alusvankri va. roomikud, mille jätan viimaseks. Pealmine osa on ka enam vähem ja torn on koos. Osad, mis ilma liimita koos püsisid jätsin veel liimimata. Kuna praegu on asja eesmärk vaid enam vähem normaalselt mudel kokku saada, siis värvimine jääb ära. Paar jama oli ka: juhtrattad ei tahtnud kokku sobituda. Pidi veidi viilima. Torni puhul olid ka teatud ebatasasused. Nii, et kui väga hästi tahta teha, siis vast ilma pahtlita ei saa. Loodan homseks mõned pildid ka oma "esiklapse" valmimisest üles panna.

PS. Millega oleks kahurile kõige parem auku teha? Kas niisama uuristada või äkki sulatada vms?
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Augu jaoks kasuta ikke puuri. Sulatades võib tulemus olla uue toru treimine.

Jõudu
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

Aga ma küsiks ka veel värvi kohta et, kas mingi muu värviga(mustaga) oleks ok camot teha? :oops: :lol:
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
Kasutaja avatar
urmo25
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas urmo25 »

janno823 kirjutas:Aga ma küsiks ka veel värvi kohta et, kas mingi muu värviga(mustaga) oleks ok camot teha? :oops: :lol:
võib küll kasutada.mina olen kasutanud.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Camo võib teha ükskõik mis värviga, aga tuleb ka vaadata, kas päriselus sõiduk kunagi selliseid toone kandis.
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

No seda kindalst, Nii et roosaks ei maksa värvida :lol:
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Ma ei välistaks ka seda võimalust...:wink:

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Panzergrenadier kirjutas: Pilt
Kodanikuna nõuan viivitamatult Eesti Vabrigile selliste tankide ja tankistide soetamist! Ühtlasi palun ennast määrata kordusõppustele.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

:lol: Kas ta roosana ka lahinugs käis seda mai usu :D Aga Ma laseks lahinugus ise ennast maha kui laseks sellisel endale lõppu peale teha :D
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

janno823 kirjutas:Aga ma küsiks ka veel värvi kohta et, kas mingi muu värviga(mustaga) oleks ok camot teha?
Odot, pidasid sa silmas ikka camot? Või ehk toonimise jaoks mõeldud musta, milleks soovitasin siin eelnevalt kasutada õlivärve?
Teema läks siin muidu vahepeal väga roosaks ja lõbusaks... :wink:

Urmas.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Roosa värvi kohta niipalju, et inglastel olidki teises ilmasõjas kõrbepiirkonnas soomusmassinad roosad. Pink Panther tuleb ette ?? SASi maasturi hüüdnimi. Üks eksemplar näiteks siin:
http://www.landroverclub.net/Club/HTML/Pink_panther.htm
See küll pealesõjaaegne.
mad mats
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mad mats »

Kui soov värvida väga suur ja värvi võtta pole võib hädapärast kasutada vana multiplikaatorite nippi.Guass värve peaks ikka saada olema ja samuti PVA liimi.Sega värvi liimiga ja antud seguga saab hädapärast ka asi aetud,olen ise sedasi paarkümmend aastat tagasi mudeleid värvinud,idee nagu õeldud multiplikaatorite oma,nende pildid ju kõik kile peale joonistatud ja toonimisega pole ka muret muudkui sega ja mökerda pärast vesi peale laud jälle puhas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline