KGB punker
KGB punker
Leidsin netist ühe video http://airsoft-news.eu/news.php?extend.1967
Kirj. et KGB punker. No ma ei tea. Küll aga tahaks teada kus selline koht asuda võib kuskil Tallinnas. Paistis et väga avalik ta oll.a ei saa kuna kõik asjad alles ja rüüstamata
Kirj. et KGB punker. No ma ei tea. Küll aga tahaks teada kus selline koht asuda võib kuskil Tallinnas. Paistis et väga avalik ta oll.a ei saa kuna kõik asjad alles ja rüüstamata
-
- Moderaator
- Kontakt:
Ingliskeelses reklaamis väidetakse, et punkri pindala on 1 ha (10 000 m2), videos aga 1000 m2! Viimane tundub reaalsem...
KGB linnaväline juhtimispunkt oli Kose-Uuemõisas. Mitu punkrit on ka Vardjal -- video võibki seal tehtud olla, seal on punkrite ümber sedamoodi garaažid. Paunküla veehoidla lähedal oli Siseministeeriumi maa-alune juhtimispunkt.
Aga mis on saanud valitsuse juhtimispunktist Kose kutsekooli all?
KGB linnaväline juhtimispunkt oli Kose-Uuemõisas. Mitu punkrit on ka Vardjal -- video võibki seal tehtud olla, seal on punkrite ümber sedamoodi garaažid. Paunküla veehoidla lähedal oli Siseministeeriumi maa-alune juhtimispunkt.
Aga mis on saanud valitsuse juhtimispunktist Kose kutsekooli all?
-
- Moderaator
- Kontakt:
Selle endise TÜPK maa-ala kõrval oli Tallinna Telefonikaugejaama maa-alune reservsidesõlm Tallinn-80, ja sellega oli kokku ehitatud Tallinna linnavalitsuse linnaväline juhtimispunkt. Pidasin silmas neid. Kahjuks pole ma seal aga ise ringi kolanud.
Videos vilksatas ühes kohas nimi "t. Samohhin" (vastutav tuleohutuse eest). Tean, et sellenimeline perekond seal Vardja majades 80-il elas, aga see võib ka lihtsalt kokkusattumus olla.
Videos vilksatas ühes kohas nimi "t. Samohhin" (vastutav tuleohutuse eest). Tean, et sellenimeline perekond seal Vardja majades 80-il elas, aga see võib ka lihtsalt kokkusattumus olla.
-
- Liige
Ei puutu otseselt teemasse kuid olen juhtunud nägema Stokholmi kesklinna majade keldreid (sai mõned aastad tagasi rootsis tööd tehtud ja sellega seoses kolatud üsna palju ka keldrites). Erinevalt meil rajatud varjendeist on neil asjad suht korras (pea iga kesklinna maja kelder on varjendiks). Elanikud hoidsid oma koli laudadest klopsitud kunkudes luku taga sarnaselt meil kombeks olevaga, aga paksud rauduksed ja vent seadmed paistsid säilinud ja töökorras olevat. Kerge puhastuse järgselt saaks töökorras ja toimiva varjendi. Olen jätkuvalt seisukohal: Meil on juhtorganeis isikuid, kelle ainus varjatud ülesanne on hoida meie iseolemise võimekus võimalikult madalal. Kuidas muidu seletada seda arengumaadele iseloomulikku kontrastsust: meeletu priiskamine ja totaalne vaesus kõrvuti??
Tervist,
Olen rääkinud vanamehega, kes on nii Kose kutsekeskooli kui ka selle all oleva valitsuse varjendi valvur. Varjendis olevat mõni aasta tagasi tehtud suhteliselt puhas töö, ehk minema viidud enam vähem kõik mis mingit väärtust omas, isegi tammeparketti üles võetud jne. Alles olevat veel küllalt suured generaatorid, mida ei saanud teisaldada ja vent seadmed. Haldab seda kose vald, vallal varjendiga mingeid plaane pole. Mõnes varjendi osas olevat juba põrandal ka vett.
Varjend ise küllalt suur, selle peal asub nii kooli ühiselamu, suur parkla ja 1 5 kordne elumaja. Varjendis oli kogu aeg olemas toiduvaru, mis siis enne riknemist läks kooli sööklasse lastele ja varjendisse toodi uued konservid sisse. Söökla oli vist 70 kohaline.
Sama varjendi ehitisega seoses olen kuulnud ka järgnevat lugu.
Nimelt kuna varjendit ehitati näiliselt sama kutsekooli õpilaste varjendina, sattus ehituse käiku kajastama ka mingi ajalehe(äkki Õhtuleht) reporter kes oli siis teinud kõrvalasuva elumaja katuselt ka varjendist pildi kui varjendi katus oli veel panematta ja kogu ruumide asetus peo peal, mis avaldati ka lehes.
Teab äkki keegi midagi sellest leheteemast??
Muuseas ka mainitud telefonisidekeskuses TÜPK maa-alal käisid paar aastat tagasi abivalmis kodanikud ja puhastasid objekti liigsetest väärtusetutest metallidest...
Olen rääkinud vanamehega, kes on nii Kose kutsekeskooli kui ka selle all oleva valitsuse varjendi valvur. Varjendis olevat mõni aasta tagasi tehtud suhteliselt puhas töö, ehk minema viidud enam vähem kõik mis mingit väärtust omas, isegi tammeparketti üles võetud jne. Alles olevat veel küllalt suured generaatorid, mida ei saanud teisaldada ja vent seadmed. Haldab seda kose vald, vallal varjendiga mingeid plaane pole. Mõnes varjendi osas olevat juba põrandal ka vett.
Varjend ise küllalt suur, selle peal asub nii kooli ühiselamu, suur parkla ja 1 5 kordne elumaja. Varjendis oli kogu aeg olemas toiduvaru, mis siis enne riknemist läks kooli sööklasse lastele ja varjendisse toodi uued konservid sisse. Söökla oli vist 70 kohaline.
Sama varjendi ehitisega seoses olen kuulnud ka järgnevat lugu.
Nimelt kuna varjendit ehitati näiliselt sama kutsekooli õpilaste varjendina, sattus ehituse käiku kajastama ka mingi ajalehe(äkki Õhtuleht) reporter kes oli siis teinud kõrvalasuva elumaja katuselt ka varjendist pildi kui varjendi katus oli veel panematta ja kogu ruumide asetus peo peal, mis avaldati ka lehes.
Teab äkki keegi midagi sellest leheteemast??
Muuseas ka mainitud telefonisidekeskuses TÜPK maa-alal käisid paar aastat tagasi abivalmis kodanikud ja puhastasid objekti liigsetest väärtusetutest metallidest...
-
- Moderaator
- Kontakt:
Äkki leidub seal veel mingeid "väärtusetuid" dokumentaalmaterjale? Need enamasti meie majanduslikult mõtlevaid aktiivseid kaaskodanikke ei huvita. Näiteks Läti vastavas juhtimispunktis oli veel mõne aasta eest ja on vist veel praegugi alles (sinna tehti muuseum) Läti strateegiliste objektide paiknemise paiknemise kaart, sideskeemid jms.
http://www.youtube.com/watch?v=ziNipz3ZHEM
uus video sellest ja nagu selgus siis asi eravalduses ja kasutamine tasuline. Tegu siis väidetavalt side punkriga, asub 40km Tallinnast, Kose poole (Tartu mnt)
uus video sellest ja nagu selgus siis asi eravalduses ja kasutamine tasuline. Tegu siis väidetavalt side punkriga, asub 40km Tallinnast, Kose poole (Tartu mnt)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline