Saksa püssigranaat?

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
Vasta
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Gaasi otseselt mitte, nagu ka "pisargaas" ja "pipragaas" pole gaasilised ained. Oli Gew. Blendgranate, mis sisaldas ärritava toimega mürkainet. Nagu käsitsi heidetavad Blendkörperidki, mõeldud punkritest ja lahingumasinatest meeskonna "väljasuitsutamiseks". Seega tõenäoliselt ära ei tapa, kuid korteri või maja muudab pikaks ajaks elamiskõlbmatuks.
Ära tunneb valge "B" tähe järgi päisosal.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas renx90 »

kas B täht on sissevaltsitud või värvitud? muidu on ta kuijult nagu tavaline Püssigranaat?
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

No kui valge, siis ikka värvitud. Sellist asja, nagu "tavaline" püssigranaat, kahjuks ei tunne. Saksa I ja II MS aegseid püssigranaadi tüüpe on vähemalt 14 ja kõik erinevad. :wink: Lisaks püstoligranaadid Leucht- Kampf- ja Sturmpistole´le.
Gewehr Blendgranate meenutab kujult veidi valgusgranaati, mille pilt siin väljas oli. Erinevuseks on markeeringule lisaks väga pikk vintsoontega osa. Esiosa kuju on erinev, peenemaks läheb pikemalt, sujuva kaarega.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

ok.
tavalise all mõtlesin, kollase markeeringuga lõhke oma
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

kas neid oli ka nn sinepigaasiga
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Sinepigaas ehk ipriit on õline, püsiv vedelik. Toime avaldub kannatanul tunde pärast sellega kokkupuutumist. Piirkond jääb saastunuks pikaks ajaks. Sellist vahendit ei kasutata individuaalses relvas reamehe või allohvitseri äranägemisel.
Pealegi II MS keemiarelva ei kasutatud. See seisis valvatud ladudes ja hävitati või uputati pärast sõda. Memuaarides on küll väidetud, et Nõukogude lennuväljadele oli 1941. aasta taganemise ajal keemiapomme maha jäänud, milliseid siis diversandid hävitama saadeti. Kui see tõesti nii oli, siis N. Liit valmistus planeeritud Euroopa vallutamisel keemiarelva kasutama. Samas memuaare ei saa võtta kindlate allikatena.
kass
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kass »

Ameeriklased kasutasid Monte Cassino lahingus sinepi?gaasi.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

kass kirjutas:Ameeriklased kasutasid Monte Cassino lahingus sinepi?gaasi.
Ei tahaks ajaloolaste mängumaale trügida, kuid kas seal polnud tegemist sellega, et ameeriklaste igaks juhuks kohaleveetud keemilist ründeainet sisaldav lahingumoon plahvatas? Tahtlikku kasutamist vist polnud. :roll:
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

aga kas lahingmoonas mingei teisi kemikaale ei olnud?
kass
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kass »

Ei tahaks ajaloolaste mängumaale trügida, kuid kas seal polnud tegemist sellega, et ameeriklaste igaks juhuks kohaleveetud keemilist ründeainet sisaldav lahingumoon plahvatas? Tahtlikku kasutamist vist polnud. Rolling Eyes
Jah, sadamas lendas laadung taeva poole, tuues neile endile ca. 300? (oli vist) meest hukkunute/haavatute näol.
Aga lahingus kasutasid ka. Just hiljaaegu kas lugesin vai kusagil saates kuulsin. Vist oli isegi mitmel korral. Kuna sakslaste vastupanu ei suudetud murdad, sestap proovitigi. Ei mäleta ja ei tea viidet kahjuks anda. Keegi targem ehk teab siin täpsemalt sõna sekka öelda.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

renx90 kirjutas:aga kas lahingmoonas mingei teisi kemikaale ei olnud?
Kas oli? Mõtlen lahingmoona all konkreetselt Püssigranaate.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Hakkame teisest otsast peale. Paistab, et kuskil (muidugi mitte Eestis, vaid seitsme maa ja mere taga asuvas kuningriigis) on keegi mingit püssigranaati torkinud ja mürgituse saanud. Nüüd on mures, millega tegu oli. Kuna ka nimetatud kuningriigis on lahingumoona ebaseaduslik käitlemine karistatav, siis arsti poole pöörduda ei julge ja otsustas Interneti kaudu uurida.
Las see kauges kuningriigis elav inimene kirjeldab granaati ja mürgituse sümptoome. See on ainus viis määrata, millega tegu ja millist abi ta vajab.
:!:
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

Mina ega mu lähikondlastest pole 1 ainsatki püssigranaati torkinud!!!!!!!
Mulle lihtsalt pakub huvi!
Kui mulle peaks kunagi mingi jurakas kätte sattuma , siis ma teaks mis oht seal peitub!
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Eestis ei ole sõdades surmavaid ründemürke kasutatud. Küll on Balti merre sellist kraami sisaldavat lahingumoona uputatud. Kõige lähemal on sellised uputuskohad saarlastele.
Muidugi on lohutav teada, et surma saada võib plahvatuse, mitte mürgituse läbi. :wink:
Kasutaja avatar
paharet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas paharet »

EOD kirjutas:Eestis ei ole sõdades surmavaid ründemürke kasutatud. Küll on Balti merre sellist kraami sisaldavat lahingumoona uputatud. Kõige lähemal on sellised uputuskohad saarlastele.
Muidugi on lohutav teada, et surma saada võib plahvatuse, mitte mürgituse läbi. :wink:
Kuskilt lugesin,et Vabadussõja ajal kasutas Eesti kahurvägi gaasimürske või vähemalt olemas nad olid aga kas ka kasutati.Kus sellest kirjutati ei suuda praegu leida ja sellepärast ei ole ka asjas päris kindel Ehk kaasfoorumlased oskavad sellest rohkem rääkida ja leida ka allika kus sellest kirjutati.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist