Puhka rahus,Metallidetektor...
No kui juba asi maaomaniku ja võõra deektoristi teemale läks, räägin, mehed, teile siinkohal ühe oma loo... juhtus see umbes-täpselt aasta tagasi. Sõitsin ühel ilusal kevadpäeval maale. Olin juba peaaegu oma koduhoovi keeramas kui märkasin, et keegi tegelane kõnnib minu põllul detektoriga. Korraks kargas küll pähe mõte, et nüüd peaks kõva ja kurja häält tegema, samas kohe teine mõte, et ei sobi ikka niisama lambist ka inimesele turja karata. Uurisin asja. Mees oli käinud luba küsimas küll nende inimeste käest, kes mul seal maal elavad (minu pensionäridest sugulased, kes pole küll maa omanikud paberite järgi, aga sealsed alalised elanikud) ja nood ka lubanud. No sellega oli minu hing juba rahul. Lasin paar õlut omale nahavahele, läksin siis põllule, tutvustasin ennast, temagi tutvustas ennast ja asi lõppes sellega, et mina jõlkusin selle detektoristiga päev otsa mööda põldu kaasas, ajasime mõnusalt juttu, ta andis mulle veel mõned musketikuulid...
Ja nüüd, aasta hiljem, olen minagi detektorist
.
Ja nüüd, aasta hiljem, olen minagi detektorist

Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
taluõu on muidugi teine asi ja normaalne inimene sinna ei roni otsima .aga see asi et minu maa ja minu-minu-minu-minu-minu jne. no tõesti,rohkem tolerantsust paluks. meil ei käi ju võistlus teemal kellel on surres rohkem asju (maad)gnadenlose kirjutas:Mina rääkisin konkreetselt oma taluõuest, kus nagu needus ka üks iidvana kõrts lösutab ja see tõmbab igasugu kabajantsikuid ligi nagu lehmakook kärblaseid. Nagu keegi tabavalt märkis: kassid ära, hiirtel pidu! Minu arust on küüniline hakata rääkima sellest, kust algab inimese õu ja kus see lõppeb. Minu maa, rohkem pole siin midagi arutada! Tahad siin oma hobiga tegelda, küsi luba ja asi ants, pole vaja laiata ega kiruda.ludvig kirjutas: ja veel kümnete ja kümntete hektarite omanikud,kui te nimetate oma 25-hektarist maad oma HOOVIKS ja seal käimist OMA HOOVI TUNGIMISEKS siis tõesti , minge ravile.

Rohkem tolerantsust eraomandi suhtes siiski ei teeks paha, ei ole meil enam maa "kogu rahva oma". Enamus maaomanikke lubab nagunii tuhnida mõistlikkuse piires ja kui mõni ongi kade ja kiuslik, siis pole midagi teha. Muidu ei ole kaugel suhtumine, et miks ma su maa pealt veidi kartuleid või ühte lammast ei või võtta, sul ju neid nii palju... Täiesti reaalselt eksisteeriv suhtumine muide teatud hulga kaaskodanike ja kaaskodakondsusetute hulgas. Maa-alused asjad ei ole metsamarjad ja ei kuulu igameheõiguse alla, mida igaüks vabalt noppida võib.
Seda ülereageerimist oligi vaja tõestamaks,et sa valetad.Inimene,kellele on ülekohut tehtud,ei soovita oponendil kohtust abi otsida...Järjest enam kaldun arvama,et see kõrtsikohal kaevamise jutt on väljamõeldis.Kuidas saab fakte esitamata süüdistada teise foorumi inimesi kinnistul ebaseaduslikus kaevetöös?Ega siis kõik detektoriomanikud foorumi liikmed ole.Arvan ,et antud konflikti tagamaad on kusagil mujal ja tegemist lihtsalt ärapanemisega.Austan eraomandi puutumatust aga ei lepi selliste alusetute süüdistustega.gnadenlose kirjutas:Westland, ma ei tunne, et peaksin sinu või kellegi teise käest millegi eest vabandust paluma ja ei pea ma ka kellelgi aru andma, mis nimede all ma erinevates foorumites osalen. Siin hargneb jälle see juhtum, kus osa inimesi selgelt asjata üle reageerib.
Kui keegi mõnest paljudest internetifoorumitest ennast solvatuna tunneb, siis soovitan talle sama, mida siin varmalt mulle soovitati: anna asi kohtukullile pureda!

Palju rohkem teevad kurjaks tegelikult maaomanikke maasturite ja ATV vennad , kes luba küsimata on oma raudruuna jäljed heinamaadele ja metsatukkadesse on sonkinud ning kalamehed ja piknikulised.
Üks vanahärra nimelt rääkis, et ta iga kevad koristab oma maa pealt , mis asub jõe kaldal , ilusas Eestimaa paigas , mitu suurt prügikotitäit kalastajate ja piknikuliste poolt maha jäetud prügi.
Samas ATV vennad on tema kauni jõekalda ja heinamaa kenasti üles kündnud.

Üks vanahärra nimelt rääkis, et ta iga kevad koristab oma maa pealt , mis asub jõe kaldal , ilusas Eestimaa paigas , mitu suurt prügikotitäit kalastajate ja piknikuliste poolt maha jäetud prügi.
Samas ATV vennad on tema kauni jõekalda ja heinamaa kenasti üles kündnud.

- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
No ütle, kus ma kedagi alusetult süüdistanud olen!? Näita mulle mu tekstis see lause! Omaarust pole kusagil isegi ühegi "teise foorumi" nime nimetanud!?Westland kirjutas:Seda ülereageerimist oligi vaja tõestamaks,et sa valetad.Inimene,kellele on ülekohut tehtud,ei soovita oponendil kohtust abi otsida...Järjest enam kaldun arvama,et see kõrtsikohal kaevamise jutt on väljamõeldis.Kuidas saab fakte esitamata süüdistada teise foorumi inimesi kinnistul ebaseaduslikus kaevetöös?Ega siis kõik detektoriomanikud foorumi liikmed ole.Arvan ,et antud konflikti tagamaad on kusagil mujal ja tegemist lihtsalt ärapanemisega.Austan eraomandi puutumatust aga ei lepi selliste alusetute süüdistustega.gnadenlose kirjutas:Westland, ma ei tunne, et peaksin sinu või kellegi teise käest millegi eest vabandust paluma ja ei pea ma ka kellelgi aru andma, mis nimede all ma erinevates foorumites osalen. Siin hargneb jälle see juhtum, kus osa inimesi selgelt asjata üle reageerib.
Kui keegi mõnest paljudest internetifoorumitest ennast solvatuna tunneb, siis soovitan talle sama, mida siin varmalt mulle soovitati: anna asi kohtukullile pureda!
Uurisin vähe seda enda kõrtsi lugu ja pikantse asjaoluna selgus, et nimetatud külalised olid end uudishimulikuks muutunud naabreile koguni puhastusfirma (?) asjapulkadena tutvustanud. Ma arvan, et mul on mustmiljon ja enam põhjust kuri olla.
Гив Ми Мани
Nagu ma oma varasemates postitustes korduvalt toonitasin, ei pidanud ma otstarbekaks metallidetektorite totaalselt ärakeelamist. Karistusseadustiku ja tõhusa kontrollmehanismi sisseseadmine oleks lahendanud enamuse probleemidest....Lugedes siin aga kümneid detektoristide foorumi ridadesse kuuluvate persoonide postitusi, paistab, et neil, keda see teema nagu reaalselt puudutaks, neil pole sellest kõigest sisuliselt sooja ega külma...Kui nad kunagi ärkavad ja leiavad, et nende hobil on kriips peal, siis võib olla lõpuks adutakse, et nende Juhte ja Õpetajaid, keda oma ringkaitsega kaitseti ja kellega kooris kaasa karjuti, neid ei morjenda tekkinud olukord tegelikult karvavõrdki. Sest pätt jääb igal juhul pätiks, ükskõik mis seadusi vastu ka ei võetaks. Tsiteerides klassikuid: ”…kui ollakse aga lindpriid, siis peab MK igale oma objektile automaaturid valvesse seadma, sest kõvemad mehed oma hobist ei loobu ja kaotada ei ole enam midagi. Kui inimesel on asja vastu huvi ja ta on investeerinud varustusse kümneid tuhendeid, siis ei tasu loota et ta detektorid põlve peal pooleks murrab ja hakkab päevapealt marke koguma. Pigem ostetakse parem ja kallim varustus et vältida vahelejäämist”.
Te vist lasite oma võimaluse käest, sest kultuuriministeeriumis valmistatakse hetkel ette Muinuskaitseseaduse seadusemuudatuste eelnõud. Tegemist pole sugugi uisapäisa tegutsemisega, sest muudatusettepanekuid on süstemaatiliselt kogutud juba viimased kolm-neli aastat. Miks siis detektoristide foorumi liikmeid ei kaasata? Paraku olete loonud oma ajuvaba ringkaitsega olukorra, mis on koostöö võimaluse juba eos nurja ajanud...
Ei näe mõtet rohkem siin enam sõna võtta...
Te vist lasite oma võimaluse käest, sest kultuuriministeeriumis valmistatakse hetkel ette Muinuskaitseseaduse seadusemuudatuste eelnõud. Tegemist pole sugugi uisapäisa tegutsemisega, sest muudatusettepanekuid on süstemaatiliselt kogutud juba viimased kolm-neli aastat. Miks siis detektoristide foorumi liikmeid ei kaasata? Paraku olete loonud oma ajuvaba ringkaitsega olukorra, mis on koostöö võimaluse juba eos nurja ajanud...
Ei näe mõtet rohkem siin enam sõna võtta...
Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Ok. töö seal käib ja on ennegi paar korda üritatud, kuid iseasi, kas vastu võetakse. 3-4 aastat on kogutud neid väheseid fakte, mis ulatuvad kuni 10 aastat tagasi. See iseenesest ei näita hetke detektorismi seisukohta Eestis.MargusM kirjutas:Te vist lasite oma võimaluse käest, sest kultuuriministeeriumis valmistatakse hetkel ette Muinuskaitseseaduse seadusemuudatuste eelnõud. Tegemist pole sugugi uisapäisa tegutsemisega, sest muudatusettepanekuid on süstemaatiliselt kogutud juba viimased kolm-neli aastat.
...
Huvitun maisest rasketehnikast.
Ärme nüüd muutu päris lapsikuks ja hakka veel peitust mängima...Loomulikult saame me kõik aru,et jutt käib juba nädal aega ühest Aafrika koristusfirmade foorumist.Muide on veel olemas inimesi,kes oskavad ka ridade vahelt lugeda.Sinu postituse teeb pahatahtlikuks see,et oled visanud kinda detektoristide foorumile,omamata selleks mingitki alust.Ja kui ilmnebki tõsiasi,et ebaseaduslikul kaevetööl käisid selle foorumi liikmed siis aus oleks mölakaid nimeliselt tervitada...Antud momendil jätab see kirjutis pigem pahatahtliku laimu mulje.Mina lõpetasin ja soovin kõigile kena kevadet!
No ütle, kus ma kedagi alusetult süüdistanud olen!? Näita mulle mu tekstis see lause! Omaarust pole kusagil isegi ühegi "teise foorumi" nime nimetanud!?
Uurisin vähe seda enda kõrtsi lugu ja pikantse asjaoluna selgus, et nimetatud külalised olid end uudishimulikuks muutunud naabreile koguni puhastusfirma (?) asjapulkadena tutvustanud. Ma arvan, et mul on mustmiljon ja enam põhjust kuri olla.
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Omalt poolt siis ka lõppsõnaks või nii. See, kas ma olen kusagil valetanud, jäägu igaühe enda otsustada. See, et mul minu äraolekul mu enda "ametivennad" külas käivad ja naabrivalvega tegelevatele daamidele näkku valetavad, on fakt. Kusjuures ettenägelikele ja kirjaoskajatele daamidele
Kogu loo point on selles, et pole mul enam põhjust uskuda mitme mehe sõnu, kes seni ise ausust jüngreile jutlustanud

Kogu loo point on selles, et pole mul enam põhjust uskuda mitme mehe sõnu, kes seni ise ausust jüngreile jutlustanud

Гив Ми Мани
-
- Liige
- Kontakt:
Teema on juba täiesti metsa läinud, aga mina nõustuksin ka kaasfoorumlase Kesseli arvamusega - mida teevad meie rabades ja metsades igasugu jobud, kel on istumise all ATV või siis mingi maastur, on täiesti üle mõistuse.
Mis pagana "kultuur" see selline on, et sõidetakse segi metsaalused ja kuna nähtavasti oma töö 5 päeva nädalas 8+h päevas on nõme, siis kasutatakse ülejäänud kahte nädalapäeva lihtsalt looduse segi sonkimiseks.
Kui siin keegi soovitas karistada põllul kondavat detektoristi, siis minul isiklikult tekib hoopis suurem viha inimese vastu kes lihtsalt mõttetult ja eesmärgipäratult su metsas või põllul lihtsalt laamendab ja maakamarat oma ratastega segi keerab. Detektoristil on vähemalt mõttestatud tegevus, igasugustel isehakanud offroadi meestel ja ATV-pededel pole mingit õigustust oma hobi harrastamiseks võõrastel maadel. Ostke või rentige endale mingi territoorium ja tehke seal mis tahate.
Kahjuks pole nende ajukääbikutega aga midagi teha, tavaliselt on juba kuri tegu sündinud kui selle avastad. Ja erinevalt detektoristi poolt kaevatud väikesest august, on rikutud näiteks terve männik või raba. Mille taastumine võtab aega mitu korda rohkem aega kui selle kaose korraldaja elu iial olema saab.
Mis pagana "kultuur" see selline on, et sõidetakse segi metsaalused ja kuna nähtavasti oma töö 5 päeva nädalas 8+h päevas on nõme, siis kasutatakse ülejäänud kahte nädalapäeva lihtsalt looduse segi sonkimiseks.
Kui siin keegi soovitas karistada põllul kondavat detektoristi, siis minul isiklikult tekib hoopis suurem viha inimese vastu kes lihtsalt mõttetult ja eesmärgipäratult su metsas või põllul lihtsalt laamendab ja maakamarat oma ratastega segi keerab. Detektoristil on vähemalt mõttestatud tegevus, igasugustel isehakanud offroadi meestel ja ATV-pededel pole mingit õigustust oma hobi harrastamiseks võõrastel maadel. Ostke või rentige endale mingi territoorium ja tehke seal mis tahate.
Kahjuks pole nende ajukääbikutega aga midagi teha, tavaliselt on juba kuri tegu sündinud kui selle avastad. Ja erinevalt detektoristi poolt kaevatud väikesest august, on rikutud näiteks terve männik või raba. Mille taastumine võtab aega mitu korda rohkem aega kui selle kaose korraldaja elu iial olema saab.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline