E-Bay fotoalbum lennupildid Tartust ning Tallinast

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
kari lumppio
Liige
Kontakt:

E-Bay fotoalbum lennupildid Tartust ning Tallinast

Postitus Postitas kari lumppio »

Tere!

12 O'clock High -foorumil algselt viidatud LW lennuüksuse Aufklärungsgruppe 21 ( 4.(H)/21 ) fotoalbum. Õhufotod suitsevast Tartust ning Tallinast (viimane dateeritud 27.8.1941). Äkki tehtud sama lennu jooksul?

link albumisse:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0212802470

Näidatud pildide lisaks peaks albumis olema foto ka Tallinna lennuväljast ning palju muud.

Em. üksus on 41a paiknenud Viljandis ("Follin"), Jõgeval ning võimalikutl Saaremaal ( http://www.ww2.dk/air/recon/aufklg21.html )

Kari
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Huvitav leid! Mul on see üksus mingitel põhjustel kahe silma vahele jäänud või seda Holmil veel polnud kirjas kui mina seal saidil ringi tuustisin. Ei tea kas see Ju-52 fotol kuulus ka 4.(H)/21? Vähemalt on teada kellele kuulusid 1941 Eestis allatulistatud Hs-126d. Neid oli üksjagu.
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sasha »

Pilt Pilt
Kasutaja avatar
nublu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nublu »

Hm. omaarust kunagi postitasin ka siia foorumisse, aga praegu kiire otsinguga küll ei leidnud. Nimelt sai kunagi (kahes erinevas järgus) eBay.de pealt ostetud sama üksuse fotosi. Üks pakk oli kaks fotot üksuse lennukeist Viljandi lennuväljal suvel 1941 ning ühe surma saanud Gefreiter'i portreefoto. Teine pakk oli erinevaid aerofotosi (3 Riiast, 3 Tallinnast, 2 Narvast, 1 Paldiskist, 1 Viljandist ja 1 Viljandi lennuväljast). 8)

Selle albumi piltidest on mul näiteks olemas seal näha olevad mõlemad Tallinna pildid :wink: Puudub aga Tartu :cry:

Üldiselt aga neid selle üksuse pilte on liikunud ka veel varem ning liigub ilmselt veel. Vaid mõned kuud peale oma ostu vahetasin kirju ühe ameerikas elava veteraniga, kes saatis mulle Tallinna lahest tehtud aerofoto, mis oli tehtud vaid üks klõps enne samasugust minu fotot (nurk oli vaid veidi-veidi muutunud). Tema enam ei mäletanudki, millal ja kust ta selle oli ostnud.

See albumi oksjon aga kipub vist minu hinnaskaalast väljapoole jooksma, eriti veel arvestades seda, et minu põhihuvi on veidi varasemad aastad... :roll:
kui sul on vanu lennundusega seotud pilte, dokumente või muud huvitavat - võta ühendust...
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Huvitaks need lennukite fotod. Saaks päris mitme projekti jaoks kasutada.
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
nublu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nublu »

Panen fotod soovijaile meili peale. Tegelikult on mul kusagil olemas ka Arvo joonistatud profiil selle üksuse lennukist, aga eks ta jagab oma teoseid ise :wink:
kui sul on vanu lennundusega seotud pilte, dokumente või muud huvitavat - võta ühendust...
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Siin on siis ArvoLV joonistatud profiil üksuse lennukist

Pilt
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

181 EURiga siis müüdi. Keegi siit maalt järsku ostis? Oleks vaja Tartu õhupildi korralikku skänni :-)

Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline