Tiiger I ''Das Reich''

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tiiger I ''Das Reich''

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Tervitus!

See projekt on juba kaua hingel kripeldanud. Kuigi mul on tõesti küllalt pooleli olevaid asju, siis tundsin erilist vajadust just varajase Tiigri kallal pusima hakata. Põhimudel on see:

Pilt

Lisaks on veel üsnagi põhjalik Eduardi söövituskomplekt, millest ma nähtavasti kõike nagunii ei kasuta, sest karbis olev mudel on juba niigi hea.

Eesmärk on mudeliga kujutada just seda masinat:

Pilt

On ta siis Das Reich'i kiisu.

Kes tõesti midagi Tiigrist ei tea, siis lisan ka linke, mida vajadusel uurida.
http://www.tiger1.info/
http://www.alanhamby.com/tiger.html
http://www.fprado.com/armorsite/tigers.htm

Esmalt tuli hakata kindlaks määrama, mis kuu sees masin valminud on, sest siis on võimalik detailide osas edasi vaadata, mida talle kinnitada, muuta, eemaldada. Päris keeruline isend on, mõningad asjad on puudu ja teised jällegi olemas. :?

Tamiya karbi sisu läks tüüpiliselt hästi kokku ja üsnagi lõbus oli. Kavatsen vastu igasugust loogikat kasutada kaasa olevaid ''kummipale'' roomikuid, mis on tegelikult päris kobedad.
Kahurimaski kallal tuli ka pisult rohkem nokitseda, et see näeks välja võimalikult sarnane fotol olevaga. Mürsutabamused on veel vaja luua, kuid need saab ka kõige lõpus teha. Feifelid panin küll suure innuga kokku ja ka külge, kuid lähemal vaatlusel avastasin, et pildil need ei paista ja eks see tähendab, et tuleb nad julmalt maha rebida.

Aga......aitab jutust, pilte ka......

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Siim
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Muhe kast. Tiigri teeb vastapandumatuks tema ilus kandiline kuju, just see et kuju on kast.

Jõudu, sellest tuleb ilus massin.
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Minu meelest on tiiger ikka üks IIMS kõige ilusam tank. :)
Hea töö, kas sellel kasutadki neid kleepse, mis saatsin?

Marek
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Õhus on tunda kevadet...Tiigrid ilmuvad välja...ja see masin on küll maailma lemmik -mudelina...tahtmatult nende kiidusõnadega ühinema,
ja omalt poolt lisama , et midagi on tema kandilises geomeetrias ligitõmbavat, ütleks rohelise mehe eeslist sõbra sõnadega "we are big, we are back and we are sexy" :D
Lugupidamisega
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

Tiiger on ka üks minu lemmikutest.Siimu tööd vaadates peab tõdema ,et jällegi siimaani väga puhtalt kooosatud mudel, pole kusagil suuri liimilärakaid jne :)
Viimati muutis janno8, 29 Apr, 2008 14:17, muudetud 1 kord kokku.
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
andrusan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrusan »

Oi, sellest tuleb üks ilus masin. Ootan põnevusega.
Tervitused
Kasutaja avatar
Hellcat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hellcat »

kuidas saab mitte kommenteerimata jätta lemmik masinat,tiger 2 on minu arust nii kole,see aga nagu seebikarp,ja seega üli ilus...ka minul on käsil see masin,põhiliselt valmis,aga ajapuuduse tõttu on läinud sellega jubedalt aega,aga see ka mu esimene.tahax näha juba milline see isend tuleb.
liitun mudelihuvilistega:D...
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tore näha, et Tiiger kütab ka siin foorumis kirgi. Eks ta jah sellise julma välimusega ole ja see mulle meeldib.
Hea töö, kas sellel kasutadki neid kleepse, mis saatsin?
Ei ole veel kindel, kuid vähemalt midagi ikka.

Sain nüüd täpsustavat infot. Nimelt on tegemist 1943. aasta mais valminud masinaga ja ta on Kurski veteran. Raske on muidugi uskuda, et see värv mis pildil paistab, on tumekollane. Eks ma tahan salamisi ikkagi halli kiisut, seega pean vist plaani muutma hakkama, kuid eks näis.
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Panzergrenadier kirjutas:Tore näha, et Tiiger kütab ka siin foorumis kirgi. .
Eks igal ala ole omad lemmikud ja asjad mida hästi palju tehakse. Mulle tundub see masin selline tankistide Fw-190 olevat:)

Ja küll see jälle ilus asi tuleb. Aga sa Siim tee nüüd nii, et järgmiseks võta miski üliharuldane objekt ja sellest 30a vana vacu ette. Ja kuna sa kehvalt teha ei oska, siis lajata sellest koogist ikka oma standardi järgi asi valmis.. küll siis kirgi veel rohkem kütab;)

Kk
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Kalle, igasuguste vakudeja epodega möllamise jätan küll sinu erialaks. :wink: Praegu ei tahaks käkke ostma hakata, et nedest midagi voolida, kuna kapiotsas on paras hunnik enam vähem korralikke asju.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Jajaa, Tiiger on ikka ja jälle üks kindel publiku lemmik. Selles mõttes panid ikka täiega kümnesse :wink: Eks mul endalgi kummitab aeg-ajalt Tiigri tegemise mõte kusagil ajukäärude vahel, aga seni olen end suutnud rahustada, kuna varajane variant on pärast esimese Dragoni väljalaske kadumist kadunuks jäänudki. No ja mindki huvitab justnimelt halli värvi elukas...
Aga see foto, jah, alguses on tõesti raske uskuda, et need kassid võiksid seal kollased olla, kuid kui võrrelda neid Panzer Color I köites olevate suvaliste tumehallide masinatega, siis on vahe tegelikult päris suur.
Nii et edasi, algus on ilus ja paljutõotav. Kuid juhul, kui eelistad halli masinat, tuleb Feifelitest siiski loobuda...

Urmas.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Nojah, eks Feifelid pean ka selle kollasel isendil ära rebima, sest ma ei näe neid pildi peal küll. Nad peaksid ikkagi tagumisest äärest kõvasti üle paistma. :roll:
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tuustisin veidi raamatutes, puht sportlikust huvist, et kas on ka püütud konkreetset masinat "ametlikult" tuvastada. Vähemalt esialgu ei leidnud :wink:
Kere tundub jah 43 aasta mais tehtud olevat - Boschi laternaid on veel üks kummagi esinurga peal, parempoolne (sõidusuunas) on vist küljest ära lastud, kuid pesa on alles. Aga kahuri mask peaks olema toodetud sama aasta juulis, täiesti võimalik et pärast Kurski madinat tuli ka seda isendit vähe putitada.

Urmas.
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Tere,

Esimene asi mis pilte vaadates pähe tuli, et Kuusakoski ostab praegult hea hinnaga vanarauda kokku :)

Kui sulle pakub huvi, siis loe
Pilt
http://rapidshare.com/files/66777000/Fi ... g.rar.html

Vabandan võibolla rumala küsimuse pärast, aga milleks on Saksa tankidel veermiku osas nii palju rattaid, kas nad kõik veerevad liikumise ajal ?
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Tegelikult, on see loogiline, arvestades laiu roomikuid. ;)

M
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist