Relvaseadus

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
martiini
Liige
Kontakt:

Padrunikollektsiooni hoiutingimused?

Postitus Postitas martiini »

Oskab keegi öelda,milline peab see relvahoidla olema,mis vastab seadusele? Kirjas relvaseaduses,et lukustatav või mehaaniliselt suletav kapp/vitriin,mis kinnitatud seina/põranda konstruktsiooni külge.Kas lihtne raudkapp põranda külge ja asi korras?Või veel mingid reeglid ja nõuded??
Tanel S
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tanel S »

Seaduses on kirjas, et relvakollektsiooni tuleb hoida relvahoidlas, mis vastab kehtestatud nõuetele. Aga eraldi nõudeid nagu padrunikollektsioonile ei ole. Ma arvan, et tavalisest relvakapi nõuetele vastavast kapist peaks piisama padrunite hoidmiseks. Nõuded leiad siit määrusest: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12819852 .
Kasutaja avatar
SoeSai
Liige
Kontakt:

K: Relvaseadus

Postitus Postitas SoeSai »

Tere, tekkis pisike küsimus seoses relva osadega. Lugedes läbi relvaseaduse, ei olnud seal miskipärast juttu salvedest ega lintidest. Oli küll juttu relva tähtsamatest osadest, laskemoona tähtsad- ja mittetähtsad osad jne. Räägiti külm ja tulirelvadest ja igasugu muudest keelatud ja lubatud riistadest.
Küsimus selles, et kas relva salve või kuulipilduja linti võib omada, kui sul puudub relvaluba? Sest need asjad ei olnud relvade oluliste asjade nimekirjas.

Aitäh!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Salved-lindid ei ole tulirelva olulised osad ja neid võib omada. Küll aga on oluline osa revolvri trummel või selle toorik, kui seda on võimalik lõpuni viimistleda üldkasutatavate tööriistadega (ainult, kas keegi seletaks, mis asjad need üldkasutatavad tööriistad on? Sellest ei saa ka mina aru, on siin mõeldud Säästumarketist ostetud kruvikeerajat või treipinki, mõlemat on ju võimalik igaühel osta).
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
SoeSai
Liige
Kontakt:

Kas ka tänapäevaseid salvi ja linte võib omada?
Kasutaja avatar
Swen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Swen »

Jah võib küll, vahet pole kas on tegu sõjaaegsete lintide ja salvedega või tänapäevastega.
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Relvaseadus annab ammendava loetelu tulirelva olulistest osadest. Kõik teised osad on tsiviilkäibes lubatud. Samuti on tsiviilkäibes lubatud tulirelvade olulised osad, mis on vastavalt siseministri määrusele (v.t. ise RT-st järele, ei meenu täpne number) ümber töödeldud. Näiteks relva raud, mil on padrunipesa jäädavalt suletud ja rauda augud sisse puuritud võib igaüks osta ja müüa. Sama moodi võib vabalt omada ka jäädavalt laskekõlbmatuks muudetud tulirelvi ja neile relvaseadus ei laiene. Oluline on jälgida vaid seda, et tulirelv oleks jäädavalt laskekõlbmatuks muudetud meie korda silmas pidades. Nii näiteks n.n. saluutrelv ei ole meil lubatud, kuna relva lukk on terve. Samas Saksamaal on selline relv lubatud.

Kohalikel politseinikel võivad olla muidugi Relvaseadusest omamoodi arusaamad, aga seadused on täitmiseks mõeldud ka neile.
Kasutaja avatar
west
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas west »

Paraku ei huvita see relvaseadus mönda politsei jaoskonda üldse,pärast seda mis mulle seal räägiti ja mis ma mobla peale salvestasin igaks juhuks,ei usu ma enam et politseinike jaoks kehtivad ka samad eesti vabariigi seadused nagu meile köigile.Nendele paistab olevat seadus nende endi sönade järgi väga paindlik asi,mida saab nii ja naa väänata...Nii et jah..Welcome to Estonia..
Kasutaja avatar
SoeSai
Liige
Kontakt:

Suurimad tänud neile, kes vaevusid infot jagama.
Aitäh!
tonu adrik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tonu adrik »

Kui kohalikud kipuvad oma seesmiste veendumuste/arvamuste kohaselt endile arusaamatuks jäävaid küsimusi tavandiõiguse aluselt lahendama, soovitaks kasutada kahte nime nende "tõlgendusinnu" jahutamiseks - Lilli Vähi ja Sven Põierpaas. Mõlemad oma ala väga asjalikud tegijad politseiametist, spetsialiseerunud just lubade süsteemile ehk siis kõik mis puudutab Relvaseadust. Las siis kohalikud küsivad neilt üle.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

west kirjutas:...pärast seda mis mulle seal räägiti ja mis ma mobla peale salvestasin...
kuule, äkki riputad kuskile püsti? oleks kõigil hea kuulata.
sannpoiss
Uudistaja
Kontakt:

Relvaseadus

Postitus Postitas sannpoiss »

Relvaseadus ütleb et ei tohi omada relva või selle olulist osa.
§ 21. Tulirelva olulised osad

(1) Tulirelva olulised osad on relvaraud, lukk, padrunipesa ja revolvritrummel.

Kas see tähendab seda et ma ei tohi omada ilma loata omada isegi mitte roostes vana toru?

§ 18. Piiramata tsiviilkäibega relvad ja laskemoon
6) ajaloolise kultuuri-, võitlus- või sporditraditsiooniga seonduv külmrelv (mõõk, pistoda, rapiir jt) või selle koopia;
(4) Piiramata tsiviilkäibega relva ega selle laskemoona ei või soetada, omada, vallata, kanda, hoida ega edasi toimetada alla 18-aastane isik.

Jääb siuke mulje et nagu võiks isegi tääkidaga kaubelda.Ja nüüd...

§ 20. Tsiviilkäibes keelatud relvad ja laskemoon

(2) Tsiviilkäibes keelatud külmrelvad on:

1) kasteet, kasteetnuga, torketääk, teraspiits, samuti muu spetsiaalselt kehavigastuse tekitamiseks valmistatud ese.

Nüüd jääb siuke mulje ei tohi omada isegi taskunuga.
olen huvitatud saksa kiivritest ja tääkidast.
Slinky
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Slinky »

relvaseaduses pole midagi öeldud relvaraua rooste hulga kohta, st põhimõtteliselt tähendab et omada ei tohi isegi auklikuks roostetanud rauda, mis on ikka päris nõme, jääb loota ainult ametnike mõistusele ning mitte nende oskusele näpuga paberil ridu ajada :evil:
sannpoiss
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas sannpoiss »

Mulle ikkagi ei jõua kohale, kui § 18 lubab omada tääke jne. ja § 20 keelab täiesti omada igasuguseid külmrelvi. Seega kuidas siis jääb?
olen huvitatud saksa kiivritest ja tääkidast.
Kasutaja avatar
Markko
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Markko »

Aga kõige lihtsam variant on siingi läbikäinud isik - Sven Põierpaas Politseiametist. Tegeleb relvalubade ja muu säärase relvadega seotuga. Võta kõne või saada meil.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist