Vene sõjavägi

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
malox
Liige
Kontakt:

Vene sõjavägi

Postitus Postitas malox »

Et tekkis siin selline küsimus, et paljud teist on käinud ise Vene sõjaväes,kellel on käinud isa, kellel vanaisa ja kellel vana-vanaisa jne.
Aga kellel pole käinud nimetatutest keegi Vene sõjaväes. st. pole käinud- ise,-isa,-kumbki vanaisa,-ega üksiki vanavanaisa.
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Isa mul rohelise mötlemisega tema käis kolm aastat Tipis söjalist ja siis kaks kuud sõjaväe laagrit Tapal.Ema poolne vanaisa läks Vene sõjaväkke sunniviisiliselt.Ülejäänud vanaonud ja Vanaisa olid käiks Saksa sõjaväes.
VecGL
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas VecGL »

minu isa viibis aastatel 1974-76 (mitte vabatahtlikult) Vene sõjaväes.algselt saadeti ta kuhugi sise Venemaale raketiväeossa.lyhikese aja möödudes õnnestus tal siiski läbi tutvuste pääseda Moskva kylje alla ratsaväeossa.kuna ta oli enne sõjaväge ratsasportlane,siis läks Vene sõjavägi seal ysna talutavalt,kuna sai tegelda oma spordialaga.
EKL
Mathias Lutz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mathias Lutz »

Ei saa salata,et olen olnud kaks aastat vene kroonus.Isa mul ei elanudki nii vanaks,et oleks võetud.Vanaisa oli meremees ja mobiliseeriti 41.-l aastal Vene poolt.Sõitis mootorpurjekal Atta ja lasti pöhja Tallinna evakueerimise ajal augusti lõpus Soome miinilaeva poolt.Tänu raamatule 1941 a.sõjasuvi,sain infot oma vanaisa hukust.Seral kõik laevade register olemas,mis sel ajal põhja lasti.Viimane kiri,mis vanaisa koju saatis, on 16.08.1941.
teddybbeer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teddybbeer »

taqat mul teenind kaliningradis, miskis raadioväeosas, raip simuleeris radikuliiti ja sai 5 kuu perast lahti :twisted: . rääkis, et miskitmoodi vedas, kuna oli diviisivanaga samas hospidalis, ning vist ainuke mees sellest väeosast. '69 tsehhi möllu ajast rääkis, et hommikul mopiti, õhtul juba leedus. olevat tahetud kahurilihaks saata NATO invasiooni korral. ntx miski starshina olevat gängi vagunist välja kamandanud ja rahva vintovkast tuvide pihta kõmmutama saatnud :wink: , et treeninguperast, kyll hiljem rindel oskus marjaks pidavat kuluma :D . olevat hiljem poolas kommunismi(st sealauta) ehitanud, kuni kriis läbi sai.
Vanaisa mopiti kah '41 aastal... "Eestirannal" oli.. selle saatus kõigil siinlugejali teada ehk, hiljem töötas elektrijaamas... ei lasknud sakslaseil seda '44 aastal õhku lasta ja seeläbi tembeldati partisaniks :shock: isegi tema nime ajalooraamatuis näinud... Vanaisa vend sai oma laksu Luki all...
malox
Liige
Kontakt:

Endal pole sõjaväes käinud isa, isapoolne vanaisa ja tema isa. Rohkem täpseid andmeid pole, kuid järgmine nädal hakkan seda täpsemalt uurima.
Kuulsin vanaisa käest ka huvitava seiga, kuidas venelased türklastega sõdisid. Mul siis kah sugulane seal käinud ja rääkis, et nendega oli hea sõdida, andsid salgas mõnele tina, hakkasid kohe teised seal maas palvetama, anti jälle tina.
2H
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2H »

Minul läks vene kroonuga napilt.Õppisin EPA-s ja pärast määrati reservi.Vanem veterinaarspetsialist-tõsijutt,selline amet sõjaväepiletis.Suvel tuleb vist kordusõppustele minna.Paljud kursavennad juba käinud.Isa oli Kuuba raketikriisi ajal Kaliningradis tankiväes.Rääkis kuidas jõgede ületamisel-või õigemini altminemisel,päris mitmeid meeskondi sinna jäigi.Hiljem sai vist isegi kordusõppuste käigus leitnandi pagunid peale.Vanaisadest üks võeti vene väkke 44 aastal ja teine sama aasta kevadtalvele saksa väkke.Üks lõpetas sõja Kuramaal ,teine Saaremaal.
malox
Liige
Kontakt:

Selle vene sõjaväega,kus enamus inimesi ära käis on üks väike jama, need kõik sõjaväe läbinud inimesed vandusid nõukogude liidule ju truudust :roll:
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Selle vene sõjaväega,kus enamus inimesi ära käis on üks väike jama, need kõik sõjaväe läbinud inimesed vandusid nõukogude liidule ju truudust :roll:
Pole mingit väikest jama. Armeeteenistus okupandi sõjaväes oli/on rahvuvah. reeglite järgi kõigiti illegaalne. Sõjaväest kõrvalehiilimine oli NL seaduste järgi muudetud kuriteoks, seega - valikut ei olnud, nagu öeldakse.
Päälegi, NL ise ammu lagunenud, nii et igatpidi oli truudusevanne tühipaljas mula :roll:
TÕDEONAJATÜTAR
Kristjan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kristjan »

Vene sõjavägi oli vanasti täiesti tasemel struktuur,kahjuks on ta praegu selline,et vene soldatid kõlbaksid oma oskuste poolest ainult korjama kapsaid ja kaalikaid :) Aga üldiselt on ikke nii,et kes Vene sõjaväes need kolm aastat on ära teeninud,need kipuvad Eesti praegust sõjaväge ja sõjaväeteenistust viltu vaatama.Olen kuulnud lõpmata palju etteheiteid ,et eesti sõjavägi ei kõlba kuhugi,sellise väega polegi võimalik midagi saavutada.
Aga mis tänasesse Vene sõjaväkke puutub ,siis olen lugenud tema kohta ajalehtedest ainult halba.Kogenud sõdurid ja ülemused pidid alluvaid peksma,neile taha trukkima ja muid vigureid sooritama :P Aga eriüksused ,nt Omon,Alfa,Fsp jms on neil täiesti tasemel üksused. :wink:
Kes elab minevikuta,see elab tulevikuta.
Ps,kohtume Berliinis.
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas starkatter »

Minu isa oli ajavahemikus 1968-1970 Valgenes,Gomelis asuvas strateegiliste rakettide baasis.Rakettide nimetus oli K-22 ja vôimsus oli 6 megatonni.Sihikul hoiti siis Saksamaa Föderatiivset Vabariiki.Eeskiri nägi ette et pärast rakettide välja laskmist pidi kôik see mees metsa puid langetama minema,kuna ka Läänel oli see raketibaas sihikul,siis arvestati et ega sellele baasile mingit pikemat eluiga ei ole.Puude langetamisega taheti noori tegevuses hoida kui nad surma saavad.Ohvitseridel oli oma punker.Kuna isa oli seersant ja ta ametiks oli vanemmeister,siis oli tallegi punkris koht bronnitud,iseasi muidugi mis môte on seal punkris istuda kui sul tuumasôda väljaspool möllab.

teddybeer:
oli.. selle saatus kõigil siinlugejali teada ehk, hiljem töötas elektrijaamas... ei lasknud sakslaseil seda '44 aastal õhku lasta ja seeläbi tembeldati partisaniks isegi tema nime ajalooraamatuis näinud... Vanaisa vend sai oma laksu Luki all...
Minu vanavanaisale pandi samuti süüks et ta lasi sakslastel telefonijaama ôhkida.Sôit läks Arhangelskisse.Kusjuures huvitav on see et venelased panid ta 41-sel juba laevale(süüks vabadussôjast osavôtt ja KL-i kuulumine),aga sakslased said ennem jaole ja seekord jäi "puhkusereis" ära.
malox
Liige
Kontakt:

Minu isa poolne vanavanaisa on käinud hoopis Eesti sõjaväes ning hiljem pääses raudteele tööle. Mis tõttu ta kõigest pääseski, tegelikult palkasid tema sakslased, kuid tänu sellele, et ta tööpostilt ei lahkunud võeti ta vene riigi palgale ja milleski ei süüdistatud.
Kasutaja avatar
Luuraja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luuraja »

Kuigi asi on mujal piisava põhjalikkusega kirjeldatud, pean mainima, et jõudsin ise seal ära käia.
Aga vanaisa jõudis olla nii vanas Eesti Kaitseväes kui vene miilitsas (seal küll sunniviisil)
Tõde on selle poolel, kes vähem valetab.
Слава Україні!
Героям слава!
malox
Liige
Kontakt:

Vanavanaisa Jaan Pikk on käinud tsaari sõjaväes, hiljem Venemaal mõisas töödejuhataja, plaanis isegi mõisa ostu(tegu mõisaga nagu Sangastes), kuid ennem tuli revolutsioon peale ning tuli vaadata, kuis eluga tulema sai. Aga sõjaväest rääkis nii, et argipäev algas hommikusöögiga, siis marssima, natukene puhkust ja jälle marssima.
Kasutaja avatar
mg3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mg3 »

minu vanamees sven põld teenis 80 täbset asukohta ei tea vene kroonus lennu vääs püssi mehena viibur lähistel minu vanaisa saksa maal vene sõiavääs 60tatel teine vanaisa asukohta ei tea alvelaeva pääl vene armees
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist