Võidupüha
Preisiliku rivisammu jaoks on vaja mõningad tehnilised pisiasjad joonde ajada, mida meie kaitseväes ilmselt kunagi olema ei hakka. Selleks et samm oleks sünkroniseeritud on vaja kõigepealt oma samme kuulda. Seda saab muidugi meeletult trenni tehes harjutada, aga asi sujub palju paremini, kui meestel on kõva tallaga rautatud saapad-kirsad mis teevad kõva häält kui neid jalaga vastu maad lüüa! Jalga tuleb muidugi ka vähemalt 30 cm tõsta ja siis täis tallaga vastu maad lüüa, mitte aga kuidagi pehmelt üle kanna veeretada. Hea abivahend sammu sünkroniseerimiseks on ka suur trumm. Et rivid sirged seisaksid on vaja õlad kokku suruda. Esimesel real on ka suur roll selles, et järgnevad read kõveraks ei läheks, seega seal peavad olema suuremate kogemestega mehed, kes õige tempo dikteerivad. Kunagi sai seda preisi sammu kaks aastat praktiseeritud, praeguse aja rivi sarnaneb rohkem jahimeeste seltsi jalutuskäigule...
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
No samm ei peagi preisi oma olema, aga vähemalt võiksid sammud kõigil õiges taktis olla (mitte nii, et osad astuvad täpselt vastupidist sammu). Samuti võiksid käed liikuda sammule vastupidises taktis (mitte jalaga ühes taktis nagu ka juhtusin paaril korral nägema).
Seda, et hümn kuidagi kurb ja vaikne oli, ütles naine - ise ei saanud rivis eriti arugi, kuna olin ametis viisipidamisega. Nii et seda halvem kui pealtvaatajatele vilets tundus.
Seda, et hümn kuidagi kurb ja vaikne oli, ütles naine - ise ei saanud rivis eriti arugi, kuna olin ametis viisipidamisega. Nii et seda halvem kui pealtvaatajatele vilets tundus.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Tegu ju Kaitseliiduga! Oluline on kaitsetahe, mitte rivisamm. Naisterahvas, kes on põemüüa. või mees kes pole sõjaväes käinud - kas nad peaks oma kallist aega raiskama mingi mõttetu rivisammu peale?
Kaitsevägi on teine rida, nemad peaks rahvale ka silmailu pakkuma oma korrektse marsuga.
Kaitsevägi on teine rida, nemad peaks rahvale ka silmailu pakkuma oma korrektse marsuga.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
issand jumal.... Võtab tummaks kohe. Kui sa oled juba otsustanud oma kaitse tahet välja näidata, siis tee seda ikka korralikult. Sest igasugune sinu tegevus väljendab sinu tahet. Distsipliin algab seest, aga esimene asi kus sa seda väljendumas näed sõjaväelasel on välimus ja käitumine. Kui teed midagi, siis tee korralikult. Mitte stiilis aga meil on ju tahtmine tulla siia. ja me oleme siin vabatahtlikult
Fortes fortuna adjuvat
Kas eelkõneleja ei hooma rivilise distsipliini ulatust? Selle all ei mõtle ma mitte ainult seda, kui kõrgele tõuseb kaitseväelase/liitlase jalg, kui kõrgele tema käsi, vaid ma mõtlen sellist lihtsat asja nagu enese kontroll rivis. Säbelemine, ringi vahtimine, haigutamine jne on tegevused mis käivad kah rivilise distsipliini alla. Ja kindlasti mitte kõigil nähtud tegelastel polnud need tumedate klaasidega prillid ravi eesmärkidel.
Fortes fortuna adjuvat
Kas ise oled mõnest kaitseväe paraadist osa võtnud?
Mina olen - ja väga hästi saan sellest kõigest aru. Pean häbiga tunnistama, et irvitasime ise kah selle "jahimeeste kamba" distsipliini, rivisammu ja kogu nende olemise üle.
Nüüd aga on mul hea meel selle üle, (et kellegile üldse läheb korda Eesti kaisevõime) et nad üldse olemas on!
Mina olen - ja väga hästi saan sellest kõigest aru. Pean häbiga tunnistama, et irvitasime ise kah selle "jahimeeste kamba" distsipliini, rivisammu ja kogu nende olemise üle.
Nüüd aga on mul hea meel selle üle, (et kellegile üldse läheb korda Eesti kaisevõime) et nad üldse olemas on!
Muideks, rividistsipliinil on veel üks omadus. Nimelt see, et kui jalaväelane näeb, et rivis käskluse saanud mass toimib ühtselt, siis tekib tal veendumus, et ka muus olukorras käsud ja korraldused toimivad samalaadselt. Vähemalt nii seletati seda meile, kui tekkis küsimus sellise meie arust mõttetu rividrilli eesmärgis. Mis nüüdse elukogemuse juures ei pruugigi väga vale olla. Samas, kui sa tead, et sinu vasakpoolne naaber ei suuda 10 minutit lõhverdamata ja nihelemata olla, siis pole vähemalt minul küll mingit kindlust, et ta vajalikul momendil vajalikus kohas mind julgustamas oleks. Mitte aga kuskil mujal keelt sügamas. Koos kogu oma kaitsetahtega.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
mind häiris ka see nihelemine.saan aru kui yritatakse natu kaelasoonte pinget järgi anda,aga,et möni peaaegu ennast ringi pöörab,et näha kas tsiviilide hulgas tuttavaid on...see köndimise moodi marssimine ei luba ka sammu pidada,ammugi trumm,mis minuarust tagus vahepeal nagu kägu kevadel sassi läheb.arvan,et need suhkrusaia laulud ei sobi paraadile.eks järgmine aasta proovime uuesti.
- Seersant Steiner
- Liige
- Kontakt:
head võidupüha
ja õnnelikku jaani