Henn kirjutas: Sõjalennukid, sh. hävitajad 42 tk, luure ja pommituslennukid 15, õppelennukid 21, muud lennukid 2.
tsiteerimine a la ilmjärv ?Reigo kirjutas:Sõjalennukid: 42, sh hävitajaid 4, luure/pommitus 15, õppe 21, muud 2.

Henn kirjutas:Täna sirvisin muuseas Pavel Popovi raamatut Balti mere Punalaevastikust ja Eesti ründeplaanidest. Ta ütleb seal otse välja, et Punalaevastik ei olnud võimeline mitte mingisuguseks ründetegevuseks ei tehniliselt ega oma ettevalmistuselt.
huvitav, kuidas me soome allikatest teada saame, miks nõuk.liit otsustas rahu kasuks just siis, kui soomel käsi eriti kehvasti hakkas käima?corvus kirjutas: Ootaks siiski ära teatava publikatsiooni, mis väidetavalt värsketele Soome arhiiviallikatele tugineb
Seda on kindlasti ka keegi teine ette pannud aga 1939-40 aasta sündmuste puhul oleks võinud valitsus ja president käituda nii, et baaside ja/või okupatsiooni lubamisel oleks tehtud avalik deklaratsioon stiilis "ülekaalukate sõjajõudude poolse blokaadi tingimustes ja ultimatiivses vormis esitatud nõudmiste surve all otsustas Vabariigi President jt sõlmida/lubada.... Mittenõustudes... jne".
Mis kasu võib küll olla sellisest mässust?Ilmselt oleks see võimalik olnud alles pärast kokkulepete sõlmimist aga isegi siis kui rahvas oleks selle peale mässama hakanud oleks sellest kasu olnud.
See oleks õpetuseks meie tulevastele peaministritele ja presidentidele: allajäämise tunnistamine on üks asi, mittenõusoleku fakti seadusandlikku akti raiumine on aga hoopis teine.
Avaldan tagasihoidlikku arvamust, et kahtlemata oli taolist homoseksuaalsete suhete ülekandmist ravusvahelistesse suhetesse/poliitikasse esimene kord väga... huvitav jälgida, aga kui see muudkui korduma hakkab...Sellistes suhetes nagu tuleb väikeriigil olla Venemaaga on hääletu alistumine samaväärne tsoonis suhuvõtmisega. Järgmisena tehakse kitseks ja isegi vabaduses räägitakse hiljem ainult sellest, et too ja too oli kits. Venemaa käitumine on täpselt blatnoi stiil.
Vabatahtlik tegevus ei toimu nõudmiste tulemusena.Jah see on oma allajäämise tunnistaja, mõnede jaoks realism aga lõppkokkuvõttes annab see väga selge aluse hinnata toimingu vabatahtlikkust.
Saan ma õigesti aru, et praegu osutavad dokumendid toimunu vabatahtlikkusele (kui see jeli-jeli osa välja arvata)?Praegu on dokumentide põhjal, mille autentsuse tõendatavust pole ma uurinud üsna jeli-jeli võimalik tõestada meie riigiisade tegelik kavatsus.
Piltlikult öeldes on absoluutselt kõigest absoluutselt igasugust pilti võimalik kokku panna. Eriti kui asi on kinni makstud. Ehk kui asi on kinni makstud, siis olgu pilt nii kena kui tahes, aga otsus on ikka maksja meele järele. Isegi siis, kui enne olid deklareerinud oma mittevabatahtlikkust. Seega ma ei saa aru, miks see Vene teatud tegelaste arvamus koos võimalike kinnimakstud kohtutega sulle nii korda läheb. Misjaoks lasta end "kottida" stalinistide ja lollpeade arvamusest?Kui Sa nüüd usu ja veendumused kõrvale jätad, siis kui lauale panna ainult kättesaadavad autentsed dokumendid ja dokumenteeritud või tunnistajatega ajaloosündmused ja Sa kehastuksid näiteks Vene poolt kinnimakstud kohtunikuks, siis mis pildi annaks kokku panna?
Minu seisukoht peaks olema selge minu üle-eelmisest postitusest. Ma pole muidugi kõiki dokumente ette võtnud ja sellist eksperimenti teinud, kuid tundub, et kui ma peaksin kohtus hakkama tõestama vabatahtlikkust, siis jääksin kaotajaks.Emotsioonid kõrvale jättes, puht ratsionaalselt ma ei tea vastust. Mind lummab selle küsimuse vastuolulisus ja keerukus.
Loobume lõppude lõpuks, eks ju.PS Enne kui pritsima hakkad
Aga kuidas oleks sunduslikkuse tõestamisega? Äkki jääd ka kaotajaks?kui ma peaksin kohtus hakkama tõestama vabatahtlikkust, siis jääksin kaotajaks
imelik, et ma sellistele tegelastele pean allikakriitikast rääkima? Loomulikult üritasid sakslased end võimalikult heas valguses näidata ja omapoolset väidetavat vahendustegevust esiplaanile tõsta, eriti kui neil oli huvi Soomega suhteid parandada (peale saksapoolset "abi" Soomele Talvesõjas). Ja tsiteeringud, ärakirjad - osavalt neid valides saab tõestada mida iganescorvus kirjutas:Korrespondents Soomele Saksamaalt 40ndate algusest (1939 oktoober-1940 märts näiteks). Mõnedes kirjades olevat väidetavalt tsiteeringuid, ärakirju (?) kolmandatele osapooltele... Edasi mõtle ise, kes need kolmandad osapooled, siis ikka niiväga võisid olla ja miks neid tsiteeringuid soomlastele esitleti ning mida need võisid sisaldada...
Üritaks siiski räuskava pööbli tasemele mitte langeda ja sellised väited kuupäevade ja allikaviidetega varustada, ma vaataks siis kah, mida JOKK-aegne soome ajaloolane oma raamatus selle kohta kirjutab1940.aasta 25 000 sakslase Põhja-Soome läbimarsist ikka olete kuulnud - Soome kindralstaap näiteks kuulis seda alles, siis kui sakslased juba laevadelt maha marssisid
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline