KAS EESTI IKKA VAJAB PALGAARMEED?
Huvitav, mida Leedu sõjaväelased ise sest palgaarmeele üleminekust arvavad? Ja mis on antud otsuse tagamaad. Seda juttu vanemohvitseride arvu tõstmisest jne ei saa ju ometigi tõsiselt võtta. Või on tegu puhtalt Ligi stiilis poliitikute otsustega muu Euroopaga üht jalga astumiseks.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Leedukad tegid otsa lahti ja meie peame kohe nende sabas jooksma. Või hakkama eeskuju Lätist võtma? Palgaarmeed me nüüd küll ei vaja. On siis see 8 kuud Eesti mehele nii raske?! Ja ärge hakake rääkima, et laenud vajavad maksmist jne. Mis laenud on 18. aastasel kooli lõpetanud noorsandil? Ülikool jääks äkki lõpetamata? Ei usu.... Nende kuttide klassiõed lähevad jah ülikooli, lõpetavad selle ära ja lähevad mehele ning hakkavad suures enamuses lapsi kasvatama. Kroonust tulnud kutid aga lõpetavad hiljem selle kooli ära ning teevad ikkagi karjääri.
Ja veel mida: palgaarmeed saab valitsus oma rahva vastu saata, ajateenistusse kutsututest koosenev armee asub tavaliselt rahva poolele. Jutt käib siin praegu demokraatliku riigikorraga riigi armeest.
Ja veel mida: palgaarmeed saab valitsus oma rahva vastu saata, ajateenistusse kutsututest koosenev armee asub tavaliselt rahva poolele. Jutt käib siin praegu demokraatliku riigikorraga riigi armeest.
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
Bemmi uued kummid.Marissa kirjutas: Mis laenud on 18. aastasel kooli lõpetanud noorsandil?
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
OK, NATO kaitseb. Umbes nädala peame vähemalt ise hakkama saama, enne kui Nato reageeride jõuab. No ja kui meil pole mehi, kes esmase vaenlase rünnaku tagasi tõrjuks enk aeglustaks, tekib küsimus: Keda see Nato siia pärast enam kaitsma tuleb, kui vaenlane on oma massiivse rünnakuga meist üle tormanud??
Palgaarmee
No kelle töö on olla kaitseväelane, sellele tuleb ka maksta. Kas ajateenistus kaotada? Ei!
Palgaarmee

* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Pean vajalikuks kohustuslikku ajateenistus, kasvõi sellises mahus nagu praegu. Panustagu parem selle ressursside parendamiseks. Tundub, et ainult väikese palgaarmee pooldajatel on mingi kahtlane pikaajaline plaan kaitsevõime nõrgendamiseks ja siis…….
Kutseline üksus praegusel kujul aga ka vajalik, kasvõi selleks et NATO, ÜRO lähetustel käia ja seal saada kogemusi, mida mitte mingil moel ei saa ilma reaalsete olukordadeta. Kes teab, kus neid veel vaja võib minna ja sõduril ka kindlam tunne, kui üksuse juhil on ka midagi muud peale teoreetiliste teadmiste.
Ma saaks sellest plaanist veel aru, kui ma elaks Islandil.
Ulmelik – kas plaanivad raha koguda ja vajadusel väljast 100000 proffi kähku juurde osta.
Kutseline üksus praegusel kujul aga ka vajalik, kasvõi selleks et NATO, ÜRO lähetustel käia ja seal saada kogemusi, mida mitte mingil moel ei saa ilma reaalsete olukordadeta. Kes teab, kus neid veel vaja võib minna ja sõduril ka kindlam tunne, kui üksuse juhil on ka midagi muud peale teoreetiliste teadmiste.
Ma saaks sellest plaanist veel aru, kui ma elaks Islandil.
Ulmelik – kas plaanivad raha koguda ja vajadusel väljast 100000 proffi kähku juurde osta.
Mida paksem ajatolm, seda ilusamad tunduvad selle all olevad asjad.
Alustama peaks aktiivsemast isamaalisest kasvatusest koolides, tutvustades 1940 ja 1949. aasta sündmusi hoiatusega, et näed, mis võib juhtuda. Ja ikka meenutada hea sõnaga, kõiki, kes relv käes on meie vabadust kaitsnud. Ja ka teha selgeks, et see vabadus pole midagi sellist, mis lihtsalt on, nagu õhk, vesi, maa ja tuli.
Kas on statistikat tehtud, MISPÄRAST jõmmid kaitseväkke ei taha minna? Ise olen kuulnud jutte, a'la riik on vaid rikkurite jaoks, mis me neist toompea ahnetest pekipersetest ikka kaitseme jne.
Kas on statistikat tehtud, MISPÄRAST jõmmid kaitseväkke ei taha minna? Ise olen kuulnud jutte, a'la riik on vaid rikkurite jaoks, mis me neist toompea ahnetest pekipersetest ikka kaitseme jne.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
-
- Liige
- Kontakt:
Ei vaja Eesti palgaarmeed, ikka reserarvmee ja proffid(kaader) on parem variant kui mingi poliitiku tööriistad(siis kohal vabandan oma sõna kasutust.)Riigikaitseõpetust ma koolides ei poolda, et seda nüüd kohustuslikuks viia, sest lastel on nii ilge tamp peal, see lihtsalt tapaks lapsed ära kui veel tundidele lisada 2x riigikaitsetundi nädalas.
Krizz-le: minu andmetele on see reag. aeg 30päeva.
Mis puututab Kaitseliitu siis, sinna oleks rohkem raha vaja investeerida, sest osadel meestel ei ole isegi korraliku varustust, no neid antakse välja kui siis ainult "eputamiseks" tavaliikmetele siis. RÕK-ist ma saan aru.
Preagune riigikaitsemudel töötab, kuid kas kas õilitatult seda ma ei teda, ROK ja Scoutsis inimeste puudus, samuti terves Kaitseväes.
Krizz-le: minu andmetele on see reag. aeg 30päeva.
Mis puututab Kaitseliitu siis, sinna oleks rohkem raha vaja investeerida, sest osadel meestel ei ole isegi korraliku varustust, no neid antakse välja kui siis ainult "eputamiseks" tavaliikmetele siis. RÕK-ist ma saan aru.
Preagune riigikaitsemudel töötab, kuid kas kas õilitatult seda ma ei teda, ROK ja Scoutsis inimeste puudus, samuti terves Kaitseväes.
[i]"The best form of defense is attack."[/i](Karl von Clausewitz)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline