Mina see leidja ei olnud ja no ei suuda meenutada ka, kes leidis Igatahes see, kelle käest mina selle sain, ka ei leidnud seda Ja ei suuda meenutada ka seda, kellelt sain ja üldse ei tea ma, kus see puška hetkel on
TigeSiil kirjutas:Mina see leidja ei olnud ja no ei suuda meenutada ka, kes leidis Igatahes see, kelle käest mina selle sain, ka ei leidnud seda Ja ei suuda meenutada ka seda, kellelt sain ja üldse ei tea ma, kus see puška hetkel on
ja vahet püolegi, kes leidis ja kus püss on sest see konkreetne ese ei kuulu Halbade Instrumentide (tm) loetellu
Keegi ei räägi , et paha riist. Räägin asjaõiguseseadusest:
3. jaotis
Leid
§ 98. Teatamiskohustus
(1) Isik, kes on kaotatud asja leidnud ja selle oma valdusse võtnud, peab sellest viivitamata teatama kaotajale või omanikule. Kui kaotaja või omanik on leidjale teadmata, on leidja kohustatud teatama leiust politseile, kui asja väärtus ületab sada krooni.
(2) Asja leidmisel elamus, avalikus asutuses või transpordivahendis on asja leidnud isik kohustatud asja üle andma majaomanikule, üürnikule, vastava asutuse teenistujale, transpordivahendi juhile või politseile. Majaomanik, üürnik, asutus, transpordiorganisatsioon või politsei, kellele leitud asi üle anti, loetakse leidjaks.
[RT I 2003, 13, 64 – jõust. 1.07.2003]
§ 99. Leiu hoidmine ja müümine
(1) Leidja on kohustatud leitud asja hoidma selle säilimist tagaval viisil.
(2) Leidjal on õigus pärast avalikku teatamist müüa asi avalikul enampakkumisel, kui asja hoidmine on ülemääraselt kulukas või kui asi on kiiresti riknev või kui avalik asutus või politsei on asja hoidnud kuus kuud.
(3) Enampakkumisel saadud raha, millest on maha arvatud hoiu- ja müügikulud, asendab asja.
§ 100. Leiu omandamine
(1) Kui leidja on oma kohustused täitnud ja omanik ei ole selgunud ühe aasta jooksul, arvates leiust teatamisest, omandab leidja asja või seda asendava raha.
(2) Kui asja väärtus ei ületa sada krooni, algab käesoleva paragrahvi 1. lõikes sätestatud tähtaja kulgemine leiupäevast.
(3) Leiukoha kohalik omavalitsus omandab asja või seda asendava raha, kui politsei on leidu hoidnud ühe aasta jooksul, arvates asja valdusse võtmisest.
(4) Leidja ei omanda asja, kui ta rikub teatamiskohustust või varjab leidu.
(5) Leiu omandamisega lõpevad asja koormanud kolmanda isiku õigused.
§ 101. Leiutasu ja kulutuste hüvitamine
(1) Kui leidja ei ole asja veel omandanud, saab omanik asja või seda asendava raha tagasi, kui ta hüvitab vajalikud kulutused ja maksab leidjale leiutasu. Leiutasu määratakse leidja ja omaniku kokkuleppel. Vaidluse korral määrab leiutasu kohus, kuid mitte suuremas kui ühe kolmandiku ulatuses leiu väärtusest, millest on maha arvatud leidja poolt leiuga seoses tehtud vajalikud kulutused.
(11) Leiutasu ei saa nõuda, kui leidja rikub teatamiskohustust või kui ta leidu varjab.
(2) Käesoleva paragrahvi 1. lõikes nimetatud vajalikud kulutused on kulutused, mida leidja teeb leitud asja säilitamiseks, õigustatud isiku otsimiseks ja leitud asja müümiseks.
(3) Paragrahvi 98 2. lõikes nimetatud isikud leiutasu ei saa.
§ 1011. Leidja vastutus
Leidja vastutab oma kohustuste rikkumise eest üksnes tahtluse või raske hooletuse korral.
Seda ma mõtlesingi, ei arvanudki, et paha relv
Point selles, et see oletatavasti juba tükimat aega tagasi välja tulnud, sest mina olen sellel vähemalt 3. omanik. Eelmine omanik isegi ei tea, millisest mõisahoonest asi pärit: ju on info telefoni mängu sarnaselt kaotsi läinud
Aga ootan endiselt infot asja enese kohta, millega täpselt tegu ja mis sel ka turuväärtus olla võiks!?
Ja müüd kohe edasi kui väärtus teada?(eesti on täis inimesi kes ostavad, müüvad ja vahetavad ja siis vanaduspõlves avastavad et neil ei olegi midagi sest nad ei jätnud midagi omale vaid müüsid kohe kõik väga heas säilivuses ja lausa haruldased asjad ära)
Lisasin uued ja ehk paremad pildid ning veidi juttugi uuendatud
Otsisin ise ka netiavarustest, kuid leidsin ainult samasuguse kuke koos alusplaadiga, millele kukk kinnitub ja ka tekst oli sama. Enamasti annab otsingutulemus Potzdam Magaz´ile vanu ratsaväe "püstoleid"
Ehk oskab keegi täpsemalt midagi öelda või teab otsingute salakäike
Erilistele taibudele: mina pole seda leidnud, see juba ammu kellegi teise poolt leitud(isegi ei tea millal juba). Mina olen vähemalt 3. omanik sellel!!!
Ja uuringi, millega täpselt tegu ning mis turuväärtus on! Et ehk siis saab ka kunagi õiglase hinnaga sinna toimetatud kuhu vaja ... või mitte
PS: arheoloogial ja minul on samapalju ühist kui seal ja lenduril ....sigalenduril
TigeSiil kirjutas:Erilistele taibudele: mina pole seda leidnud, see juba ammu kellegi teise poolt leitud(isegi ei tea millal juba). Mina olen vähemalt 3. omanik sellel!!!
Ja uuringi, millega täpselt tegu ning mis turuväärtus on! Et ehk siis saab ka kunagi õiglase hinnaga sinna toimetatud kuhu vaja ... või mitte
PS: arheoloogial ja minul on samapalju ühist kui seal ja lenduril ....sigalenduril
Ei taha kollitada aga on olemas seline seadus lisaks eelpool kommis nimetatule, mis lugupeetud riigiametnikud on välja nuputanud ja karistusseadustikus kirja seadnud, et neil palgapäeval häbitunne just kõige siiram tunne ei oleks;
§ 202. Süüteo toimepanemise tulemusena saadud vara omandamine, hoidmine ja turustamine
[RT I 2008, 33, 199 – jõust. 28.07.2008]
(1) Süüteo toimepanemise tulemusena saadud vara omandamise, hoidmise või turustamise eest – karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.
Seega ei ole vaja riigiteenijal teoreetiliselt muud rohkemat teha kui vaid skeemida sinu "heauskse omandamise" osas ja kasutada §202 tõlgendust.
Kardan, et heauskne omandamine ei tule siinkohal just mitte kõige parema argumendina appi - oled ju teadlik relva saamisloost ja ka sellest, et puuduvad legaliseerimise dokumendid jne. Ja lisaks kõigele soovid ebaseaduslikult soetatud kraami veel ka edsi turustada - lappame Karistusseadustikku ja saame veel ühe episoodi - ühesõnaga annab siin tublisti bla, bla, bla ajada ja närve keerutada...
Kordan veelkord, et tegu on vaid teoreetilise skeemiga ja selle rakendamine vajaks sügavamat juriidilist tausta. Samuti ei taha kedagi solvata ega riivata, pigem juhtida tähelepanu valvsusele ..... ja kui vaja siis olla nõu ja jõuga abiks....