Sõda Gruusias (08.08.08)
Lahingutegevuse algusest on möödas kõigest napid kaks ööpäeva ning info, mis Gruusiast meediakanalite vahendusel tuleb, on nii katkendlik ja vasturääkiv, et mina ei tõttaks kahe päeva jooksul nähtu põhjal küll tegema mingeid põhjapanevaid järeldusi ei Vene ega Gruusia relvajõudude võitlusvõime kohta.
Nii näiteks ei ole endiselt veel päris selge, kelle käes on Lõuna-Osseetia pealinn Tshinvali. Info Vene õhurünnakute kohta on ilmselt piisavalt napp ega anna veel aimu sellest, kui efektiivselt suudavad need õhulöögid tegelikult Gruusia mobilisatsiooni- ja transpordisüsteemi mõjutada.
Samuti ei ennustaks mina ka kiiret hukku Gruusia riigile ja armeele. Grusiinid on viimaste aastate jooksul riigikaitsesse kõvasti raha matnud ning USAst kõvasti sõjalist nõu saanud. Relvastus on neil üldjoontes samasugune nagu venelastel. Tibusid loetakse sügisel ning hinnangute andmisega ootaksin mina konflikti vaibumiseni.
Nii näiteks ei ole endiselt veel päris selge, kelle käes on Lõuna-Osseetia pealinn Tshinvali. Info Vene õhurünnakute kohta on ilmselt piisavalt napp ega anna veel aimu sellest, kui efektiivselt suudavad need õhulöögid tegelikult Gruusia mobilisatsiooni- ja transpordisüsteemi mõjutada.
Samuti ei ennustaks mina ka kiiret hukku Gruusia riigile ja armeele. Grusiinid on viimaste aastate jooksul riigikaitsesse kõvasti raha matnud ning USAst kõvasti sõjalist nõu saanud. Relvastus on neil üldjoontes samasugune nagu venelastel. Tibusid loetakse sügisel ning hinnangute andmisega ootaksin mina konflikti vaibumiseni.
Olulisem on see, kes kontrollib kõrgendike, põhiteed ja väljapääsu Roka tunnelist. Kui vastab tõele viimase tunni info, et grusiinidel on õnnestunud tunnel blokeerida (isegi lõhkuda), seda saab nimetada nende peamiseks militaarvõiduks selles sõjas: sel juhul hetkeseisuga tehtud vaherahu tooks Gruusiale totaalse kontrolli L-Ossetia üle.A4 kirjutas: Nii näiteks ei ole endiselt veel päris selge, kelle käes on Lõuna-Osseetia pealinn Tshinvali.
Paralleeliks pronksiööga:
Kas sel ajal ka miskit kahtlasemat vene vägede kontingentide liikumist idapiiri taga täheldati? Ei mäleta nagu...
Kas sel ajal ka miskit kahtlasemat vene vägede kontingentide liikumist idapiiri taga täheldati? Ei mäleta nagu...
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kui see tunneli õhkimine on tõsi, siis on herr Trumm oma kasti õlut kaotanud
Venelastel lõpeb paari päevaga kütus ja laskemoon ja nende paarsada tanki ja muud sõidukit tuleb maha jätta. Võimalik on ka muidugi meeleheitlik katse Abhaasia kaudu tagasi murda, aga seda ma ka ei usu.
Venelased tahavad ju Gruusiale kohta kätte näidata ilma ametlikult sõda kuulutamata, kui nad aga Abhaasia kaudu kotist läbi hakavad murdma, siis ei õnnestu see enam kuidagi. Gruusial on ka omal parajalt maavägedes relvastust ja asi tuleks siis hirmus verine.
Teisalt ei saa aga Putin ja Medvedjev lihtsalt saba jalge vahel koju tagasi tulla, sellist kaotust kodumaine pööbel neile ei kingiks. Lähemad paar päeva saavad ilmselt otsustavaks, sest rahvusvaheline surve sõja lõpetamiseks muudkui kasvab. Minu kõhutunne ennustab Gruusia võitu, sest venelastel on vaja ikka väga suurt ülekaalu, et Gruusia Osseetia mägedest täiesti välja lüüa ja seda veel kiiresti!

Venelased tahavad ju Gruusiale kohta kätte näidata ilma ametlikult sõda kuulutamata, kui nad aga Abhaasia kaudu kotist läbi hakavad murdma, siis ei õnnestu see enam kuidagi. Gruusial on ka omal parajalt maavägedes relvastust ja asi tuleks siis hirmus verine.
Teisalt ei saa aga Putin ja Medvedjev lihtsalt saba jalge vahel koju tagasi tulla, sellist kaotust kodumaine pööbel neile ei kingiks. Lähemad paar päeva saavad ilmselt otsustavaks, sest rahvusvaheline surve sõja lõpetamiseks muudkui kasvab. Minu kõhutunne ennustab Gruusia võitu, sest venelastel on vaja ikka väga suurt ülekaalu, et Gruusia Osseetia mägedest täiesti välja lüüa ja seda veel kiiresti!
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Endised Iisraeli kindralid olevat Gruusia armee nõunikeks
http://www.iht.com/articles/ap/2008/08/ ... eorgia.php
http://www.iht.com/articles/ap/2008/08/ ... eorgia.php
hea oleks, kui Gruusia selle võidu saavutaks, aga lootkem et see pole nagu Tšetšeenia võit esimeses sõjas, kus siis omavahel karvupidi kokku mindi. suuresti sõltub tõesti kõik nüüd rahvusvahelisest survest. teadupärast on OSCE ning ka Briti diplomaadid Gruusia poole teel. mida rohkem välismaiseid diplomaate seal piirkonnas on, seda vähem saab Venemaa valedega välja tulla. siiski kaldun arvama, et tuleb mingi vaherahu taolist, mis meenutab patiseisu ning Gruusia jääb Osseetiast ikka ilma ja vägedel kästakse taanduda (rahv survel) positsioonidele seisuga 07.08.08.
Kuid kõige olulisem on see, et Gruusia astus ilma kõhkluseta enda ja oma territooriumi terviklikkuse kaitseks relvaga välja ja ei kavatsegi vaadata kuidas vandid tankidega sisse sõidavad ja käske hakkavad jagama!Sasha kirjutas:Olulisem on see, kes kontrollib kõrgendike, põhiteed ja väljapääsu Roka tunnelist. Kui vastab tõele viimase tunni info, et grusiinidel on õnnestunud tunnel blokeerida (isegi lõhkuda), seda saab nimetada nende peamiseks militaarvõiduks selles sõjas: sel juhul hetkeseisuga tehtud vaherahu tooks Gruusiale totaalse kontrolli L-Ossetia üle.
Viimati muutis Error404, 09 Aug, 2008 20:51, muudetud 1 kord kokku.
"The society prepares the crime, the criminal commits it."
Juba 21.märtsil 2008.a avaldati Venemaal selline stsenaarium:
http://www.apn.ru/publications/article19525.htm
Lõpp läheb jamaks (ma loodan), aga konflikti algus ja esialgsete sündmuste käik on hämmastavalt täpselt ette ennustatud.
http://www.apn.ru/publications/article19525.htm
Lõpp läheb jamaks (ma loodan), aga konflikti algus ja esialgsete sündmuste käik on hämmastavalt täpselt ette ennustatud.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Natuke raske uskuda seda tunneli õhkimist. Natuke kaugel grusiinide kontrollitavast piirkonnast. Mis võis olla - hiilisid mõned mehed tunneli juurde ja korraldasid suudme juures varingu (õhkisid mäekülje). Venelastel natuke tööd, aga tunnel varsti jälle läbitav. Mingeid radu pidi peaks praegusel soojal ajal veel üle mägede saama, väga suure koluga küll mitte. Kui tunnel talve saabudes kinni on, alles siis on hästi. Venelased saavad ka õhu kaudu oma vägesid varustada. Vastik ja kallis, aga võimalik.
Selline siis viimane info mida Gruusia pool väidab
ТБИЛИСИ, 9 августа /Новости-Грузия, Елена Парцвания/. По данным главы информационно-аналитического департамента МВД Грузии Шота Утиашвили, грузинские вооруженные силы контролируют большую часть Цхинвальского региона и продвигаются в направлении Джавы.
«Сегодня, по данным на 22.00, грузинская армия полностью контролирует город Цхинвали, в том числе все близлежащие высоты - Тлиакани и Сарабук, также село Дмениси. Полностью в наших руках Знаурский и Ахалгорский районы, ущелье Большой Лиахвы», - заявил Утиашвили на брифинге вечером 9 августа.
По его словам, в эти минуты грузинская армия вновь продвигается вперед. «Следующей нашей целью является населенный пункт Джава и далее Рокский тоннель», - сказал представитель МВД.
Утиашвили напомнил, что большую часть этих территорий грузинские войска взяли еще вчера. «После этого российская сторона предприняла танковую атаку, но она была успешно отбита. Было уничтожено более 40 российских танков. Грузинские войска успешно отразили и атаку российского десанта. С российской стороны было убито около 60 человек», - сказал он.
С грузинской стороны, по данным МВД, погибли 45 военных и 37 мирных граждан.
Что касается Кодорского ущелья, по словам Утиашвили, сегодня утром на ущелье была осуществлена авиационная атака. Разбомблены дороги в направлении ущелья. Несмотря на интенсивную бомбардировку, с грузинской стороны нет ни погибших, ни раненых.
«Мы готовы отбить любую атаку противника», - заверил Утиашвили
Paljud tahavad, et tõde oleks nende poolel, kuid ise ei taha olla tõe poolel.
-
- Liige
- Kontakt:
ja RIA novosti väidab tõesti, et tunnelit siiski pole õhku lastud, seal pidi kõik "rahulik" olema!!! Nii et võta või jäta, kus see tõde seal voolab. Samas oleks see nii suur uudis küll, et uudiste künnise paljudes uudiste agentuurides ületaks. Muidugi kui seda vene pool nüüd spetsiaalselt varjata ei soovi.
Paljud tahavad, et tõde oleks nende poolel, kuid ise ei taha olla tõe poolel.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline