Huvitav leid

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Zill154
Liige
Kontakt:

Huvitav leid

Postitus Postitas Zill154 »

Et küsimus siis niisugune,et mis on kõige huvitavaim militaarne leid või siis kõige väärtuslikum mis te leidnud olete.Ning kust kohast on leitud.
Zill154
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Zill154 »

leidsin terve saksa vintpüssi täägi ning vintpüssi padruneid.Leitud on sõrvest
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

oh mind lolli - kui olin vast 10a, leidsin vanamehe mõisa lakast saksa välipudeli. kusjuures see oli superperfektses seisus. aga ma nagu ei kujutanud ettegi, misasi see on. no sain aru küll, et mingi välipudel aga suht poh oli ja vahetasin selle naabripoisiga TOZ-püssi lae vastu. tema oli suur matkaja ja pudelit läks rohkem vaja kui seda puujurakat. minule jällegi imponeerisid püssid rohkem.
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taipohh »

ma arvan,et kõige väärtuslikematest leidudest rääkida ei anna :roll: 8)
Kui ma oma suhkru normi ei saa, siis ma vihastan!
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas starkatter »

Pôrsana leidsin maa seest saksa vindi,ka leidsin Tallinnas Mehaanika tänaval olevast lammutatud maja vundamendist 30 vene vindi padrunit.Kui Kirsi tänaval toimusid maaparandustööd siis selle käigus tuli välja hulk mürsu kestasid.Kuna selle vindi leidsin ma Keemia tänaval oleva maja hoovi pinnasest,siis oleks huvitav teada milline lahingutegevus seal ümbruses toimuda vôis?
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Keemia tänava lahingutegevus toimus niimoodi: ...pimeduse varjus hiilis üks kogu õunaaeda ja kuulatas!! Vaikus! Kihku - kähku auk puu alla ,püss sisse ja muld ning mättad peale tagasi! Sina sattusid sama koha peale X aastat hiljem.:lol:
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas starkatter »

ivalo kirjutas:Keemia tänava lahingutegevus toimus niimoodi: ...pimeduse varjus hiilis üks kogu õunaaeda ja kuulatas!! Vaikus! Kihku - kähku auk puu alla ,püss sisse ja muld ning mättad peale tagasi! Sina sattusid sama koha peale X aastat hiljem.:lol:
Eks ta kôigi eelduste kohaselt nii oligi.
Mathias Lutz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mathias Lutz »

80-ndate algul,olles Sõrve metsades praktikal,sättisin Viieristi karjääri merepoolsele rinnatisele looduskaitse plakateid üles. Korraga olin augus ja mitte üksi.Liivasel pinnal paistis osa inimskeletist ja augus kontide vahel hulgaliselt tumerohekat värvi padrunikesti.Saksa omad olid.Minust mees sinna jäi.
Kasutaja avatar
MG 42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MG 42 »

Olen leidnud ka sõrve metsast saksa vintpüssi :)
Viimati muutis MG 42, 11 Sept, 2005 12:35, muudetud 1 kord kokku.
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Iide liivamägedest punkriaugust leitud konserv - räigelt roostes aga muidu väga hea :D
hitler
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas hitler »

miinipilduja mürsk, äntu metsasa, seal seda kraami ikka jagub :lol:
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Mingi seitsmenda klassi jõnglasena olin koos teiste poistega Tamula ääres marliga paatide alt maimusid püüdmas ja äkki nägin läbi lainetuse imelikku kandilist asja. Tegu oli saksa pandlaga, millel rihmajäänused küljes. Käisime kaks nädalat seal vees otsimas ja kõik ülejäänud neli-viis pannalt leidsin ka mina. Ei pea vist mainima, et ühtegi pole alles, aga mõneti oraakellik oli see seik minu edasise elukäiguga võrreldes küll ;-)
Kasutaja avatar
Fred
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fred »

Läksin maal keldrist haamrit tooma,aga sattusin hoopis roostes Saksa täägi peale :)
alex
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alex »

Parim leid - tõsi küll mitte maast vaid pööningult: Vabadusõjalaste liikmekaart, viimane makse 1933, nende ajalehtede levitamise kviitungid, märk, mütsimärk ja pisike imeilus Belgia revolver, toru seest roostes aga pealt nagu kompvek
Epaminondas
Liige
Kontakt:

Leid

Postitus Postitas Epaminondas »

"Leid" siis selline, sõbranna helistab ja ütleb, et leidis teise sõbranna kadunud vanaisa kapist mundri, ei teadnud mis munder on, aga igatahes leidsid. Läksid tänava peale sellega ja siis üks rootslane oli küsinud, et kas see originaal, tüdrukud selle peale, et ja muidugi ning rootslane oli selle 1300.- krooniga ära ostnud.

Samal hommikul aga oli mulle mailitud ja küsitud, ega ma mundrit osta taha?

Minu vastust polnud jõutud lugedagi, kui munder juba maha müüdud.l

Hiljem aga selgus, et tegemist Waffen-SS mundriga, täiesti korralik. Mina näen sellest nüüd ainult und, mis eriti vihastab, on 1300.- ja veel rootslasele.. (:

Aga mis teha, elu on selline.. on hullematki juhtunud..
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist