Huvitav leid

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Kristjan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kristjan »

Jaa Art,ma tunnen sulle kaasa,sellised asjad teevad ikka haiget.Ma kohe patsutaksin sulle õlale.
Kes elab minevikuta,see elab tulevikuta.
Ps,kohtume Berliinis.
alex
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alex »

Tea kas siin foorumis huvi pakub aga olen leidnud ka äärmiselt haruldase dokumentide komplekti 1917-1919. Alates Sotsiaaldemokraatliku (b) partei liikmekaardist, Punakaardi liikmekaardist , relvaloast, laulikust ja lõpetades läbiotsimisorderite ja kaebustega. Mehe nimi Riigiarhiivis tundmatu - oleksin selle kakskümmend aastat varem leidnud oleksin tehtud mees punase ajaloo kangelaste leidmiste radadel.
Kristjan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kristjan »

Minule pakkus ,aga huvi sobramine vanaisa "sõjakastis".Sääl leidub huvitavaid asju,nt pagunid,medalid(sh Stalingradi medal,mida annetati u 700000 ringis),sõjadokumendid ja muu selline.Vanaisa teenis laskurkorpuses kahurväelasena,tegutsedes ka Narva jõe positsioonidel.
Kes elab minevikuta,see elab tulevikuta.
Ps,kohtume Berliinis.
Kasutaja avatar
siil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siil »

parim leid on Kondori Leegioni rist-mõõkadega.
sellist rämpsu nagu vintpüssid ma ei vaevu isegi metsast ära tooma,mõttetu kola. :lol:
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

siil kirjutas:parim leid on Kondori Leegioni rist-mõõkadega.
sellist rämpsu nagu vintpüssid ma ei vaevu isegi metsast ära tooma,mõttetu kola. :lol:

Kas oleks lootust näha ka pilte sellest harukordsest leiust?
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

hehe, selle medaliga seoses tuli meelde, et mingi 14-15-aastaselt leidsin ei-ütle-kust tsaariaegse püha stanistaluse või stanislavi ordeni :twisted: sihuke...kullast. :roll: 8)
Kasutaja avatar
siil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siil »

saab ikka näha ma õhtul panen pildid üles
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Olen leidnud Vene 38mm (võibolla ka 40mm) kahuri hülsi. Leidsin oma vanaisa garaažist Tamsalus.
Kasutaja avatar
nublu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nublu »

PANZERGRANADIER kirjutas:Olen leidnud Vene 38mm (võibolla ka 40mm) kahuri hülsi. Leidsin oma vanaisa garaažist Tamsalus.
Kui vene oma, siis ilmselt ikka 37 mm. 40 mm torusi neil nagu minu teada ei olnud...
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Aitäh :)
Ma arvasingi et mu mõõtmine ei olnud õige :!:
johannes
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas johannes »

MIna leidsin saksasõduri kaelakaarti aga vana loll andsin selle oma ristiisale kes andis muinsuskaitsele või mingile ametile edasi .Ja räntaski lõpuks saksamaale.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Noh õieti tegite ju, mõtle selle peale, et sel sõduril kelle kaelakaart see oli, olid omaksed, kelledel siiamaani aimu ei ole, mis mehest sai. Tänu Sulle ja Su ristiisale võivad nad nüüd vähemalt oletada, et ju ta siia Eestisse maha jäi.
Kaelakaart on leid, millest ka mina teataksin´.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Mitte iga lahingupaigast leitud terviklik identifitseerimismärk ei tähenda kaugeltki seda, et selle omanik seal on hukkunud.

Toon ühe paljudest näidetest.

Pikasilla ruum, Surmamets.
Jõeäärsel kaitseliinil on keegi värskelt lahti kaevanud osa vanast kaevikust. Ei tea, mida kaevaja(d) on lootnud leida, kuid kaevikust väljavisatud mullahunnikul ja selle ümbruses on laiali loobitud kõikvõimalikku sõjapidamise käigus sinna sattunud kraami: lugematu arv padrunikesti, käsigranaadid, laskurrelvade osad... ja siis ka inimese reiekont ja kümmekond ribi.
Kõige lõpuks värskelt pooleksmurtud saksa "laibaraha".
Viimase mõlemad pooled korjasin üles, kondid said samasse kaevikusse maetud.

Esmapilgul täiesti kindel, et selle žetooni omanik oli seal oma maise teekonna lõpetanud, sest ilma jalata võib veel kepi või kaaslaste najal ära tulla, kuid kui sinust jäävad kaevikupõhja maha pooled ribid, siis on ilmselt "game over"...

Et mitte anda kohalikele nekrofiilidele teenimisvõimalust, sai siis see žetoon saadetud diplomaatilisi kanaleid pidi otse Saksamaa vastavasse ametkonda.
Kolmveerand aastat hiljem tuli samu kanaleid pidi minule koopia isiku tuvastamise teatest, kus oli vaid kirjas:

Isik on sõja üle elanud.

:lol:

Taolisi näiteid võin tuua veel mitmeid.

Enamasti selliste žetoonileidude manuseks pole olnud inimluud ja ka vahel reedab see, et saksa "laibaraha" on kenasti pooleks või isegi neljaks murtud, seda, et ese on omaniku poolt enne peitmist lõhutud.

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
Endel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Endel »

Kuuse juurika alt leitud, esmasel vaatlusel suvaline jublakas, aga hoopis ammusele relvale kuulunud rataslukk :shock: . Pildid ka olemas ja vanus veel täpsustamisel. Vat mida ette satub :D
MP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MP »

2005 a. suvi. V- Emajõgi. Maxim kuulipilduja keskmine osa (pöördosa- lafett?) Osa mis liigub vasakule- paremale, üles-alla, alum. sihtimisnurkade seade. Leitud sukeldumisel. Ei lähe Relvaseaduse :D alla,kuna kõige tähtsuam osa (toru jm.) puudus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline