Sinu meediavaatlused ei lisa mitte midagi asjalikku küsimuses, kas Venemaa tegelikult provotseeris või mitte. Küll võib su kuumast reaktsioonist järeldada, et provokatsiooni võimaluse oled sa oma peas välistanud. Kuidas see vene keeles ütlus oligi -- "See ei saa nii olla, sest seda ei saa olla".Huvitav, kas pole?
Seni kuni asjad läksid ilusti keegi ei rääkinud "vene provokatsioonist", pigem jutt oli "hästi planeeritud operatsioonist, a la blitzkrieg"
Kommentaarid on ka vastavasisulised a la "go, georgia, go"
Ja siis kui "и тут у него неожиданно сломалась пополам челюсть",
läks käiku jutt "vene salakavalast provokatsioonist" ning "liiga kuumadest gruusia poegadest, mis läksid õngele"
Sõda Gruusias (08.08.08)
Denis23
Viimati muutis Reigo, 14 Aug, 2008 20:50, muudetud 1 kord kokku.
Kahtlematult, Sinu kommentaarid on siinpool Uuralimägesid kõige asjalikumad, kuid siiski luba mulle lõpliku järelduse teha:Reigo kirjutas:Denis23Sinu meediavaatlused ei lisa mitte midagi asjalikku küsimuses, kas Venemaa tegelikult provotseeris või mitte.Huvitav, kas pole?
Seni kuni asjad läksid ilusti keegi ei rääkinud "vene provokatsioonist", pigem jutt oli "hästi planeeritud operatsioonist, a la blitzkrieg"
läks käiku jutt "vene salakavalast provokatsioonist" ning "liiga kuumadest gruusia poegadest, mis läksid õngele"
9 augusti hommikul (ajaleht läheb eelmise päeva õhtul) ei olnud mingist provokatsioonist juttugi. Pigem räägiti hästi planeeritud operatsioonist.
Viimati muutis denis23, 14 Aug, 2008 20:58, muudetud 2 korda kokku.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
7 августа осетины перешли от слов к делу и вместо вялых перестрелок начали ураганный минометный обстрел грузинских сел вблизи Цхинвали, в чем принял активное участие осетинский миротворческий батальон. К вечеру 7-го стало известно, что в результате грузины понесли существенные потери — 10 убитых, 50 раненых, по большей части из числа мирных жителей.
http://www.novayagazeta.ru/data/2008/58/09.html
Selle "Novaja Gazeta" versiooni järgi alustasid massilist tulistamist just osseedid.
http://www.novayagazeta.ru/data/2008/58/09.html
Selle "Novaja Gazeta" versiooni järgi alustasid massilist tulistamist just osseedid.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
denis kirjutas
Paistab, et ei olnud.
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373294
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373314
Küsiksin vastu, et kas enne seda oli vaikus ja linnulaul?Kas Sa tead, et operatsiooni alguses 8 augustil toimus sisuliselt Gruusia televisiooni otseeter, ning Thbilisi tänavatel puhkesid spontaansed tänavapidustused? Nii palju siis vene provokatsioonist.
Paistab, et ei olnud.
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373294
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373314
Tsiteerin seda sama 09.08 EPL artikklit:
SIC!!!!!
Mõne päeva hiljem see sama EPL kirjutas sellest, kuidas VF alatult ründas demokraatilist Dzhoordzhiat Olümpiamängude varjus
Ma ei eita VF provokatiivset rolli kogu Taga-Kaukaasia regiooni. Olen väga selgelt sellele hinnangu juba andnud. Kuid erinevalt enamuse teist, ma ei ole nõus elama põhimõttel "olgu mul valed sõbrad, peaasi et vaenlased mul on õiged"
Kui Sina, Reigo, juba hakkad siin vene ütlustega esinema, luba minule ka ühe:
"Черного кобеля не отмоешь добела"
Usun, et see üsna hästi iseloomustab Georgia "demokraatilise liidri"
Olen pikalt mõelnud - kas minna Gruusiasse vabatahtlikuna, seda enam, et mul on selleks kõik võimalused - ei ole mingeid keele või kultuuribarjääre.
Äärepealt oleksin läinud - grusiinid on mulle liiga sümpaatsed.
Kuid kuna kogu eestipoolne toetus Gruusiale on mitte niivõrd selle rahva, kuid Saakashvili rezhiimi toetus tema sigadustes (k.a. ka oma rahva suhtes), jäi mu käik seekord tegemata. Eks siis millalgi järgmine kord...
"Paremat hetke polnud Gruusia võimudel ilmselt võimalik leida, sest Venemaa peaminister Vladimir Putin viibis Pekingis, president Dmitri Medvedev oskas vastata vaid tõotusega Venemaa kodanikke kaitsta."
SIC!!!!!
Mõne päeva hiljem see sama EPL kirjutas sellest, kuidas VF alatult ründas demokraatilist Dzhoordzhiat Olümpiamängude varjus

Ma ei eita VF provokatiivset rolli kogu Taga-Kaukaasia regiooni. Olen väga selgelt sellele hinnangu juba andnud. Kuid erinevalt enamuse teist, ma ei ole nõus elama põhimõttel "olgu mul valed sõbrad, peaasi et vaenlased mul on õiged"
Kui Sina, Reigo, juba hakkad siin vene ütlustega esinema, luba minule ka ühe:
"Черного кобеля не отмоешь добела"
Usun, et see üsna hästi iseloomustab Georgia "demokraatilise liidri"
Olen pikalt mõelnud - kas minna Gruusiasse vabatahtlikuna, seda enam, et mul on selleks kõik võimalused - ei ole mingeid keele või kultuuribarjääre.
Äärepealt oleksin läinud - grusiinid on mulle liiga sümpaatsed.
Kuid kuna kogu eestipoolne toetus Gruusiale on mitte niivõrd selle rahva, kuid Saakashvili rezhiimi toetus tema sigadustes (k.a. ka oma rahva suhtes), jäi mu käik seekord tegemata. Eks siis millalgi järgmine kord...
Viimati muutis denis23, 14 Aug, 2008 21:07, muudetud 2 korda kokku.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Tuli ootamatult?denis23 kirjutas:kaur3 kirjutas:Denis23, mina ei ole kahjuks siiani kindel kes kasutas esimesena ja mille vastu Grade. Esimestest päevadest on näidatud külje pealt kusagil pimedas tulistavat Gradi. Võib-olla olid need tõesti grusiinide omad. Võib-olla olid need Kokoity armee omad paar päeva varem. Eks aeg annab arutust. Praegu kedagi kellegi hüpnotiseerimises süüdistada on ikka arulagedus. Mida ma 100 protsenti tean, on see, et VF televisiooni usaldusväärsus on 0 (Loe "Null"). Pigem ütleks, et 10-pallilises skaalas, miinus 9. Moskva ilmateated on üsna täppi läinud. Samuti tean seda kuidas venelased vabastasid mitu korda Groznit. Sellest ei pea vist pikalt rääkima. Teisel korral keerati lihtsalt paarkümmend vinti juurde ja vsjo. Kadyrov ehitab seda nüüd föderaalrahadega üles ja oma vemmeldava verega noorsoo saadab Gruusiasse adrenaliini kulutama.
Kuna nii mõnigi arvamusavaldaja on öelnud, et VF üksused käitusid nagu Nõukogude armee, siis nende sõnade täiendamiseks järgmine materjal.
http://rapidshare.com/files/137338606/st_100-7.pdf.html
Kas Sa tead, et operatsiooni alguses 8 augustil toimus sisuliselt Gruusia televisiooni otseeter, ning Thbilisi tänavatel puhkesid spontaansed
Kas Sa mäletad hõiskavad artikklid Eesti ajalehtedes a la Ja siis, kui grusiinidele murti lõua pooleks - hakkas hala agressioonist ning provotseerimisest?
Miks siis kohe meie lehed kohe ei ole kirjutanud - "Gruusia läks vene provokatsioonile õnge"
Toon oli just kui väga rõõmus "Georgia alustas Osseetia tagasivõtmist."
Tsitaat EPLO 09 augusti hommiku artiklist:"Georgia alustas Osseetia tagasivõtmist."
http://www.epl.ee/artikkel/437941
Juba juuli lõpus alguse saanud snaiprisõda viis üleeile õhtuks vaherahu katkemisele ja Gruusia alustas suurmanöövrit, et Lõuna-Osseetia 18 aastat kestnud separatismikatse nähtavasti lõplikult likvideerida. Eile hommikul võis Gruusia president Mihheil Saakašvili väita, et 70 protsenti enam kui 30 000 elanikuga Tshinvali linnast ja ka suur osa Lõuna-Oseetiast oli nende kontrolli all. Edu oli saavutatud kiiresti, kuid võrreldavalt Ida-Virumaa suuruse territooriumi hõivamine ei oleks tohtinudki väga palju aega võtta.
(...)
Paremat hetke polnud Gruusia võimudel ilmselt võimalik leida, sest Venemaa peaminister Vladimir Putin viibis Pekingis, president Dmitri Medvedev oskas vastata vaid tõotusega Venemaa kodanikke kaitsta. Ligemale 90 protsenti ennast iseseisvaks pidava Lõuna-Osseetia elanikest on teatavasti võtnud ka Venemaa kodakondsuse.
(...)
Toomas Lukk
Eesti Gruusia-suursaadik
“Seda, mis Gruusias praegu toimub, ei saa nimetada klassikalises mõttes sõjaks. Tbilisis inimesed töötavad ja muud märku sõjategevusest pole, kui et reservistide kogunemine mobilisatsioonipunktidesse hommikupoolikul.
Minu hinnangul püüdis Gruusia kasutada kõiki võimalusi, et konflikt rahumeeli lahendada. Gruusia president ja valitsusliikmed otsisid kontakte vastaspoolega, kutsudes üles istuma läbirääkimiste laua taha. See, mis ajendas Gruusiat vastama, oli eesmärk lõpetada vägivald pärast seda, kui Gruusia oli mitme tunni vältelt kannatanud teise poole tuld ilma ise vastutuld avamata. “
(...)
Grusiinidel oli silme ees Horvaatia manööver 1995. aastast, kui nende alt lahku lüüa üritanud serblaste Krajina vabariik vallutati tagasi 36 tundi kestnud operatsiooni “Torm” käigus. Kuni 200 000 serblast põgenes ja operatsiooni juht Ante Gotovina anti hiljem koguni Haagi tribunali alla, kuid Krajina konflikt leidis sellega kestva lahenduse"
tsitaadi lõpp.
Tuletan meelde - tegemist on EPL 09 augusti hommik.
Huvitav, kas pole?
1) Venelased remontisid stroibati abil äsja raudteid ja tugevdasid sildu Abhaasias
2) vene vägedel tekkis ootamatu allergia gruusia mehitamata luurelennukite vastu ja hakkasid neid alla tulistama
3) Vene väed olid konflikti alguses pidanud sõjaväeõppusi ja põhimõtteliselt sõitsid soojade mootoritega lahingusse
4) tulevahetused osseetide ja grusiinide vael algasid juba 2.august, alustajat ei tea keegi
5) Lõuna-Osseetia alustas elanikkonna evakueerimist Venemaale juba 4.august
6) ma ei mäleta täpselt päeva, aga Kokoiko kuulutas üldmobilisatsiooni enne 8-t augustit välja
Ma ei saa aru, milleks mulle see su lõplik järeldus? Seda, kas keegi provotseeris või mitte, ei määratleta mitte selle baasil, mida denis23 mingil kuupäeval kuskilt internetileheküljelt luges, vaid asjaolude baasil, mis lubavad oletada provokatsiooni või selle mittetoimumist.Kahtlematult, Sinu kommentaarid on siinpool Uuralimägesid kõige asjalikumad, kuid siiski luba mulle lõpliku järelduse teha:
9 augusti hommikul (ajaleht läheb eelmise päeva õhtul) ei olnud mingist provokatsioonist juttugi. Pigem räägiti hästi planeeritud operatsioonist.
Viimati muutis Reigo, 14 Aug, 2008 21:02, muudetud 1 kord kokku.
Denis, kas sulle ei tule pähe mõte, et EPL kommenteeris alguses niimoodi teadmatusest? Muidugi näitab see välja vähest professionaalsust, aga mitte pahatahtlikkust. Paar päeva hiljem saadi lihtsalt täiendavat infot.denis23 kirjutas:Tsiteerin seda sama 09.08 EPL artikklit:"Paremat hetke polnud Gruusia võimudel ilmselt võimalik leida, sest Venemaa peaminister Vladimir Putin viibis Pekingis, president Dmitri Medvedev oskas vastata vaid tõotusega Venemaa kodanikke kaitsta."
SIC!!!!!
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Tänase päeva seisuga võib vist üsna kindel olla et grusiinid ei olnud seda operatsiooni ette valmistanud. Pigem improviseerisid lennult. Oled nõus Deniss?denis23 kirjutas:Kahtlematult, Sinu kommentaarid on siinpool Uuralimägesid kõige asjalikumad, kuid siiski luba mulle lõpliku järelduse teha:Reigo kirjutas:Denis23Sinu meediavaatlused ei lisa mitte midagi asjalikku küsimuses, kas Venemaa tegelikult provotseeris või mitte.Huvitav, kas pole?
Veidike lugemist
http://www.ekspress.ee/2008/08/14/valis ... -osseetias
Väike sündmuste kroonika meeldetuletuseks
http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=289815&lid=7
http://www.ekspress.ee/2008/08/14/valis ... -osseetias
Väike sündmuste kroonika meeldetuletuseks
Üks artikkel enne 08.08.08Gruusia vägede sekkumiseni viinud sündmused Lõuna-Osseetias
• 1. augustil 2008 kell 8 hommikul said kuus gruusia politseinikku pommirünnakus Lõuna-Osseetias raskelt vigastada.
• 2. augustil said Gruusia külades Lõuna-Osseetias automaaditules vigastada kuus tsiviilisikut ja üks politseinik.
• 3. augustil teatas Lõuna-Osseetia separatistlik valitsus rohkem kui 500 inimese evakueerimisest. Vene meedia alustas agressiivset kampaaniat Gruusia vastu.
• 6. augusti õhtul alustasid separatistid Gruusia külade tulistamist Lõuna-Osseetias. Gruusia võimud tulistasid tagasi. Mõlemal poolel oli vigastatuid. Katsed Lõuna-Osseetiaga läbirääkimisi alustada kukkusid läbi.
• 7. august. Öösel ja hommikul tulistati Osseetia küladest Gruusia rahuvalvajaid ja võimuesindajaid, kes vastasid omapoolse tulega. Jätkus Gruusia külade tulistamine. Gruusia teatas ühepoolsest vaherahust, millest hoolimata jätkasid separatistid tulistamist ja hävitasid ühe küla. Oli mitmeid hukkunuid.
• 8. augusti öösel kell 00.45 andis Gruusia valitsus välja teate, kus kinnitas, et oli sunnitud oma väed Lõuna-Osseetiasse viima, et olukord maha rahustada.
Allikad: BNS/AFP/Gruusia valitsus
http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=289815&lid=7
"Separatistid püüavad kõigest väest sundida meid relvi kasutama," süüdistab Tshinvali võime Gruusia minister Temur Jakobašvili, kes saabus konfliktipiirkonda. Jakobašvili sõnul on vaja viivitamatult tuua Lõuna-Osseetiasse Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni rahuvalveüksused, sest Venemaa nõndanimetatud rahuvalvajad ei suuda konflikte ära hoida, ja Gruusia ametiisikute väitel osalesid ka ise ööl vastu laupäeva Gruusia külade tulistamises.
Viimati muutis MadMan, 14 Aug, 2008 21:08, muudetud 1 kord kokku.
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Soovitan tuliselt lugeda ja jagada venekeelsetele sõpradele, kes hakkavad rääkima VF televisioonis nähtust.
http://www.compromat.ru/main/prismi/tvcenz.htmКремль управляет телеканалами "в ручном режиме"
Бывший пресс-секретарь Путина Громов разговаривает с телевизионщиками по телефону несколько раз в день, на время выборов бразды правления переходят к Суркову и его подчиненным
varsti hakkab ETV-s
vaadake täna ETV-st kordust 22:45 Olukorrast Gruusias
kuidas seal "sõber" Zarenkov püüab vett sogada...
http://etv.err.ee/index.php?0536614&kuu=2008-08-14
kuidas seal "sõber" Zarenkov püüab vett sogada...
http://etv.err.ee/index.php?0536614&kuu=2008-08-14
Kildmoona puhul võivad puud üsna hästi oma välimust säilitada!Troll kirjutas:See on tegelikult päris huvitav küsimus. Nüüdseks on küllaldaselt avaldatud pilte "maa pealt pühitud Tshinvali linna" kohta. Kas oskab keegi spetsialistidest neid purustusi vaadates öelda, kas on nende majade pihta "Gradist" lastud või mitte? Kui suure purustusjõuga see relv on? Peamiselt on ju ainult aknaklaasid eest lennanud ja killujäljed seintel, ka puud paistavad rohelised, lehtes ja suuremalt jaolt terved olevat.Some kirjutas: Arvad et see Grad mida venelased 9.augustil telekas ketrasid tõesti tulistas magalarajoone? Tegelt see oli parim lüke mida venelased massimeediasse suutsid lükata
http://video.auction.ua/video/view/?id=v51306921bf
Ei ole nii jälk asi kui TOS rohkem 152mm kahuri mürsu kanti. Muidugi kui antakse kogu tulelöök samasse kanti siis põleb kõik.
Ekspressi üldiselt pasases (vbndst) loos on lõik:
"Kava puudutas mitte Lõuna-Osseetiat, vaid Abhaasiat. Nad polnud valmis andma abhaaslastele täielikku iseseisvust, kuid pakkumine oli väidetavalt siiski nii hea, et kui Venemaa poleks sekkunud, oli šanss Abhaasia esimest korda reaalselt läbirääkimistelaua taha saada.
"Neil olid väga head plaanid," ütleb Laar. "Oli tunne, et asi hakkab lahenema." Abhaasia kõrval tuli jutuks ka Osseetia, kuid ebaolulisena. Mingist sõjast ei olnud juttu."
Kas sellest pakkumisest on olnud kusagil mujal ka juttu?
"Kava puudutas mitte Lõuna-Osseetiat, vaid Abhaasiat. Nad polnud valmis andma abhaaslastele täielikku iseseisvust, kuid pakkumine oli väidetavalt siiski nii hea, et kui Venemaa poleks sekkunud, oli šanss Abhaasia esimest korda reaalselt läbirääkimistelaua taha saada.
"Neil olid väga head plaanid," ütleb Laar. "Oli tunne, et asi hakkab lahenema." Abhaasia kõrval tuli jutuks ka Osseetia, kuid ebaolulisena. Mingist sõjast ei olnud juttu."
Kas sellest pakkumisest on olnud kusagil mujal ka juttu?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline