totaalne offtopic küll, aga kuule, ole meheks ja müü hektar või kaks omahinnaga mahaKruuda kirjutas: Mul on Vanaisa talumaad kui ka natuke metsa läänemaal, kokku üle 200 hektari.

Ma ei ole proff kuid lugesin, et laadimisseade prantslastel nüüdseks arendatud. Ka käib peale sakslaste mootor.wudu kirjutas:http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... E9d#142919Ajet175 kirjutas: Miks siis prantslaste Leclerci ei arvestata? Minu arust Eesti jaoks parim tank, kuna meeskond on kolmeliikmeline.
Kood: Vali kõik
Käsitleks natuke demotankide teemat. Kui need oleksid kv koosseisus - näiteks 2-4 tk - , eeldaks see ikkagi vastavat personali, kes tegeleks hoolduse ja remondiga ning muidugi kasutamisega. Täna on kaitseväe territooriumil pargitud muuseumi BMP-1 ja ZSU-57-2 T-54 (vist) baasil. Nendega tegelemisest (hooldamisest) ei taha ka keegi kuulda ja kellelgi pole aega. Ilmselt ka mitte oskusi. Kui ka mingid demomasinad saadaks/võetaks, oleks vaja ikkagi juba teatud koolitust ja personali. Tankiste (sh ekv-le koolitatud) kaitseväkke ilmselt praktiliselt pole jäänud. Tuntumaid peaks muidu olema E. Kinnunen.
Kood: Vali kõik
Täna on kaitseväe territooriumil pargitud muuseumi BMP-1 ja ZSU-57-2 T-54 (vist) baasil. Nendega tegelemisest (hooldamisest) ei taha ka keegi kuulda ja kellelgi pole aega.
Kõik on ilus ja kena jutt aga juhul kui KaMin ikkagi otsustab lõpuks veidi soomust hankida siis paraku tahes või tahtmata on meie rahakoti paksus ikkagi suht piiratudKilo Tango kirjutas: 2. Kindlasti tuleb hanke korral vältida tanke, millistes hoitakse laskemoona torni või korpuse sees. Sinna alla kuuluvad ka näiteks Leclerc, mõnes mõttes ka Merkava ja kõik vene ja Ukraina tankid. Minu teada on isegi Yataganil vaatamata põhimoona torni taha paigutamisele osa sellest automaatlaaduri ehituse tõttu ikkagi tornis. Tänapäeva tanki moon peab asuma torni taga
3. Kindlasti ei saa lubada vene tankidega võrreldava võimekusega tankide (ehk siis vananud tankide nagu Leo 1 vms.) hankimist, kuna sellisel puhul pääseb mõjule arvukus, millises Eestil pole iial ülekaalu võimalik omada. Samuti on tankimeeskonnal kogu aeg kuklas teadmine, et nende soomuskaitse on vilets. See toob kaasa otsustusvõimetuse reaalsetes lahingusituatsioonides.
Eesti tankivägede jaoks tunduvad mulle isiklikult olevat kriitilise tähtsusega järgmised parameetrid:Aga veelkord - igasugune relvaliigi valik peab olema ratsionaalselt läbi kaalutud, mitte mingi foorumipostitaja luul.
- 1. Liikumise pealt tabamise täpsus - vaenlase tankiüksus on vaja maha võtta liikumise pealt ja kiiresti, kuna venelased on selles elemendis nõrgad
2. Kiirus (et oleks võimalik paisata tankiüksust kiiresti ühest kohast teise)
3. Tugev soomuskaitse ja töökondlus
4. 4-liikmeline meeskond (kolm inimest on hooldustöödeks, laadimiseks ja tankimiseks vähe. Pealegi kui üks neist on ohvitser, jääb hoolduseks 2 inimest, mistõttu vajalikud tööd viibivad, viibimised kuhjuvad ja tekivad probleemid)
Kõige selle jutu mõte ei olnud mitte see, et anda veel juurde argumente, miks mitte soomusvägesid üles ehitada. Pigem näeksin ma seda, et soomusvägedeni jõudmiseks tekiks mingi kindel kava, millele pandaks raha taha ja hakataks juba tegutsema. Täna võib juba hilja olla, ehkki ei pruugi aga tegutsema tuleb hakata kiiresti. Vajadusel tuleb ühekordsete relvahangete läbi viimiseks kaaluda hanke ajatamise asemel võimalust riigieelarve mõnel aastal miinusesse lasta (vihkan seda mõtet aga praeguses olukorras tuleb seda eelsitada relvastuseta jäämisele).
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist