Küsitlus - kas Sina tuled kui kodumaa kutsub?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta

Kas sina, kodumaa kange poeg, tuled ja ajad vajadusel selja sirgu?

Jah, kindlasti, tingimusteta
172
72%
Jah, kui on kindel et NATO mobiliseerub
17
7%
Jah, kui saan pere ära saata
40
17%
Ei, püüan valget laeva
3
1%
Ei, jään äraootavale seisukohale
3
1%
Vabatahtlikult küll mitte
5
2%

Hääli kokku: 240

kert122
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

mis nüüd siis, hakatakse siin vandeid andma, rahu rahu, egas nüüd niuke jama põle :D
paraadil näeme, raisk
whitecooma
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas whitecooma »

Lihtsalt see vanne on antud korra. :lol:
EESTI EEST SURMANI!!!!!!
Närakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

Vot mina andsin sellise vande nõuka armees millele ma lisasin omast arust viite Eestile, millest eelpool kirjeldasin.
Vande tekst on kinnitatud 23 augusti 1960 a NSVL Ülemnõukogu Presiidiumi seadlusega, alljärgneva tekstina;
"Я, гражданин Союза Советских Социалистических Республик, вступая в ряды Вооруженных Сил, принимаю присягу и торжественно клянусь быть честным, храбрым, дисциплинированным, бдительным воином, строго хранить военную и государственную тайну, беспрекословно выполнять все воинские уставы и приказы командиров и начальников.
Я клянусь добросовестно изучать военное дело, всемерно беречь военное и народное имущество и до последнего дыханья быть преданным своему народу, своей Советской Родине и Советскому правительству.
Я всегда готов по приказу Советского правительства выступить на защиту моей Родины - Союза Советских Социалистических Республик, и, как воин Вооруженных Сил, я клянусь защищать ее мужественно, умело, с достоинством и честью, не щадя своей крови и самой жизни для достижения полной победы над врагами.
Если же я нарушу эту мою торжественную присягу, то пусть меня постигнет суровая кара советского закона, всеобщая ненависть и презрение трудящихся".

Kuna sõjaväelist vannet antakse vaid kord elus ja seda ei ole võimalik ei tagasi võtta ega sellest loobuda siis siit tulebki dilemma - ei ole enam seda valitsust, seda riiki (Venemaa kuulutas end küll õigusjärglaseks aga valitsuse õigusjärglus puudub) ja pole seda kodumaad (Союза Советских Социалистических Республик) mida kaitsta.
Ja nüüd siis tõeline pärl, kamraadid katsun teha võimalikult täpse tõlke ".... ja kui ma rikun seda minu poolt antud pidulikku vannet, siis las tabab mind nõukogude seaduse karm nuhtlus, üleüldine vihkamine ja töörahva põlgus"
Selge on ka see, et nõuka seaduse karm nuhtlus ei taba enam kedagi - küll aga on alles üleüldine vihkamine ja töörahva põlgus :D :D :D

Seega on mille üle mõelda ja asjatada - muideks peale liidu lagunemist 1992 a ei pidanud ka ükski Venemaa sõdur uuesti vannet andma, kuna loeti õigusjärgselt vanne antuks Venemaale. Uue vande andsid minu mäletamist määda alles 1992.a. kevadine noorsõdur.
Närakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

Ei anna mulle see asi rahu. Loodan, et teema huvitab ka laiemat huvigruppi - kaevasin siis natuke ametlikus internetis ja portaalis www.eesti.ee on selline päring võimalik ID kaardiga sooritada "Kaitseväeteenistuskohustuslike Eesti kodanike riiklik register" suunab sind ilusasti X-tee portaali kus kenasti sinu andmed sees, kuna omistati auaste ja mis ajal teenisid jne.
Rida mis sisaldab andmeid, et millal andsid vande aga haigutab TÜHJUS. Eriti koomiline on see, et kõik eelnevad andmed klapivad kui kellavärk.
P...se annan Venemaa kohtusse, selle eest, et 10.12.1985 kuni 30.10.1987 alusetult kinni pidasid :lol: :lol: :lol: :lol:
ghost
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ghost »

Seal on üldse imelikud andmed.
Kaitseväekohuslase staatus Reservis
Lisastaatus Puudub
Kõlblikkus Kõlblik
Auaste REAMEES Auastme omistamise kuupäev 31.01.1994
Teenistuse aeg (aa/kk/pp) 02/00/00
Sealsete andmete järgi olen mingil imelikul põhjusel auastme saanud 6 aastat enne teenistuse aega, mis toimus millalgi 1999 aasta detsembri ja 2000 aasta jaanuari vahele mahtuva kuu teisel kuupäeval. Ning miks keegi mulle seda pidulikult ei teatanud.
Peale selle tundub, et ka teenistuseks kõlblik, kuigi võin julgelt väita, et teen 0 kätekõverdust ja ei jookse meetritki maad ilma hädavajaduseta. Mitte et ma ei suudaks, vaid pärast lihtsalt mõned kohad valutavad koledasti.
Eks nende andmetga on kuidas on. Üleminekuajal 88 ja 90 aastal elukohta muutes suudeti mu isikuandmed NL sõjakomisariaadis kuhugile ära kaotada. Võtsin ühes kohas arvelt maha ja polnudki nagu enam kusagil arvele võtta, samuti ka tahtmist. Sellest tulenevalt sain kahel korral kutse EKV-sse. Mõlemal korral käisin küsimas, et kas nii suur meeste puudus on, et peab veel korra minema – seekord Eesti eest. Vaadati mind lollide nägudega ja öeldi et vist ei pea ikka minema. Aga oleks siis keegi andmeid küsinud, kirja pannud – kus sa sellega.
Aga Eestimaad kaitseks igal ajal kui vaja, peaasi et seda ei peaks paljakäsi tegema.
Mida paksem ajatolm, seda ilusamad tunduvad selle all olevad asjad.
Oma_Mees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Oma_Mees »

Eesti eest tingimusteta
Alkar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Alkar »

Mina olen dilemma ees, kas minna metsa ja hakata okupante selga tulistama või minna mobilisatsiooniga kaasa. Asi selles, et ma olen erialalt tankitõrje raketiheitja Mapats sihtur. Jama ainult selles, et lasta selle relvaga kordagi ei saanud ja need relvad ei ole üldse töökorras vist sest meile näidati videot scoutide laskmistest, neil kolmest väljatulistatud raketist kõik väljusid kontrolli alt ja lendasid kuhu jumal juhtis. Niiet usaldus selle relva vastu puudub täiesti. Parem oleks vist ikka metsavennaks hakata. Suvel eriti.
Raibek
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Raibek »

Tulen kindlasti kui tegemist oleks "taktikalise rohelise" sissetungiga meie maale.

Kui läheksime näiteks Lätti "demokraatiat viima" siis jään selles mängus ma ei osale.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline