Pärast Gruusiat. Kas ongi uue Külma sõja algus?
Kaldun arvama, et ega see "uus külm sõda" kaua ei kesta.
Esmaseks põhjuseks oskan arvata eesmärgi puudumist.
Maailmavalitsemisest võib idanaaber ju lällutada - kuid finants ja tööstuslik baas on "läänelaagril" mõned kümmned korrad suuremad.
Ehk siis ei vii relvastusvõidujooks kuhugi mujale kui Venemaa uuele vaesumisele...ja üsna ruttu...
Ja ikkagi milleks?
Kapitalism on ka Aafrikas kapitalism ja vene bisnsmannile meeldivad villa Floridas, Mersu ja suusapuhkus Alpides samamoodi kui tema lääne kolleegilegi...
Pole nagu mõtet eriti rabelda
Esmaseks põhjuseks oskan arvata eesmärgi puudumist.
Maailmavalitsemisest võib idanaaber ju lällutada - kuid finants ja tööstuslik baas on "läänelaagril" mõned kümmned korrad suuremad.
Ehk siis ei vii relvastusvõidujooks kuhugi mujale kui Venemaa uuele vaesumisele...ja üsna ruttu...
Ja ikkagi milleks?
Kapitalism on ka Aafrikas kapitalism ja vene bisnsmannile meeldivad villa Floridas, Mersu ja suusapuhkus Alpides samamoodi kui tema lääne kolleegilegi...
Pole nagu mõtet eriti rabelda
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Ma ei arva, et kujunenud olukorda saaks üldse nimetada Külmaks Sõjaks. Olukord on hoopis teine. Omal ajal oli ikka suur osa maailmast nö Vene poolel, praegu on see seltskond üsna väike. Tegemist oli totaalse isolatsiooniga, (deklaratiivsete) ideoloogiliste erinevustega jne. Tegemist lihtsalt rumalusest konfliktse Venemaa ülbamisega majandusliku seisu paranemise ja Lääne teatava nõrkuse taustal.
Ei usu ka, et see asi nii kiiresti mööda läheb. Asi on ikka suht hästi kontrolli all Venes ja ei ole ette näha, et nafta hind hommepäev kukkuma hakkab. Nii Venemaa, Venezuela kui Lähis-Ida naftariikidega toimetulekuks on ainult üks lahendus - agressiivne naftale ja gaasile alternatiivne energeetika, mis on vähemalt sama kulukas kui paregune kallis naftaenergeetika. Seni aga nonde riikide agressiivsuse tase eriti ei muutu.
Ei usu ka, et see asi nii kiiresti mööda läheb. Asi on ikka suht hästi kontrolli all Venes ja ei ole ette näha, et nafta hind hommepäev kukkuma hakkab. Nii Venemaa, Venezuela kui Lähis-Ida naftariikidega toimetulekuks on ainult üks lahendus - agressiivne naftale ja gaasile alternatiivne energeetika, mis on vähemalt sama kulukas kui paregune kallis naftaenergeetika. Seni aga nonde riikide agressiivsuse tase eriti ei muutu.
Vene laevastik on täielik null. Kõik mis puudutab selle lahinguvõimet ning "üle 0" on minu jaoks suur üllatus.Lemet kirjutas:Samas, kuidas oleks lood vene laevastiku haavatavusega sellises konfliktis? Silmas pidades momenti, et laevastik on kõige rohkem tehnika tasemest sõltuv väeliik ning venelaste traditsionaalse "kahuriliha" strateegia rakendamisega seal eriti võidulootust pole. Vene laevastiku tehnilisest tasemest aga tuletaks meelde hindude hiljutisi seiklusi vene mereväetehnikaga...kuuest väljalastud laevatõrjeraketist ei leidnud ükski sihtmärki jne.Kuigi vene eruadmirali jutt on ajast ja arust, siiski, arvan, et NATO laevastik mustal merel on suhteliselt haavatav - seda eelkõige Tu-160, Tu-95 ja Tu-22M jaoks, isegi VF lennuväe sita seisu arvestades..
Kõige parem mida VF võib teha - müüa oma laevastiku maha (või vanarauaks) või what ever ning suunata raha muudele otstarvetele (näiteks rahva tervise parandamiseks)
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
denis23, lugesin siin just värskeid uudiseid ja ei saa sinu sõnu mitte uskuda.
See lugu lihtsalt kargas silma, sest allveelaeva pilti oli terve RG esikaas täis! Mina sain signaalist aru. Ma arva, et ka vene rahavas sai aru, et nad üks kord veel näitavad!
Viitan nimelt järgmisele skeemile.
Синдром осажденной крепости
Коллективная паранойя
http://www.novayagazeta.ru/data/2008/63/14.html
В результате ракетоносец - первый из шести построенных и единственный оставшийся в боевом строю - оказался своего рода мостом между российскими атомоходами третьего и четвертого поколений. Именно "Дмитрию Донскому" выпало таскать каштаны из огня - испытывать практическими пусками новый ракетный комплекс "Булава", который предназначен для вооружения идущих следом ракетоносцев "Юрий Долгорукий", "Александр Невский", "Владимир Мономах".
http://www.rg.ru/2008/08/28/donskoy.htmlПо планам командования ВМФ, стратегические субмарины проекта 955 должны стать основой морских стратегических ядерных сил России после 2018 года, когда будут выведены из боевого состава флота несущие сегодня боевую службу подлодки проектов 941 ("Акула", по классификации НАТО "Тайфун") и 667 БДР и БДРМ ("Кальмар" и "Мурена", по классификации НАТО "Дельта-3" и "Дельта-4").
See lugu lihtsalt kargas silma, sest allveelaeva pilti oli terve RG esikaas täis! Mina sain signaalist aru. Ma arva, et ka vene rahavas sai aru, et nad üks kord veel näitavad!
Viitan nimelt järgmisele skeemile.
Коллективная паранойя
http://www.novayagazeta.ru/data/2008/63/14.html
Vot-vot, denis23, ma olen ka ise seda mõelnud - Venemaa on ju kontinentaalriik, milleks talle üldse laevastikku. Hea küll, Peetri ajal oli vaja, et Rootsiga sõdida, ja siis?? Krimmi sõja ajal oleks ka vaja olnud, aga võta näpust, nagu ka Vene-Jaapani sõja ajal. Teise ilmasõja ajal oli Punalaevastik naljanumber. Tõesti, milleks kontinentaalriigile ookeanilaevastik? Laevad on ju pööraselt kallid, kui palju saaks sama raha eest midagi muud ...denis23 kirjutas: Vene laevastik on täielik null. Kõik mis puudutab selle lahinguvõimet ning "üle 0" on minu jaoks suur üllatus.
Kõige parem mida VF võib teha - müüa oma laevastiku maha (või vanarauaks) või what ever ning suunata raha muudele otstarvetele (näiteks rahva tervise parandamiseks)
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Jaa-jaa, Kaur3, kollektivnaja paranoia. See ongi ainus võimalus, tuumamalakaga lehvitada ja kõiki maailmalõpuga hirmutada. Aga muu, kaatrid ja hävitajad, ristlejad ja muu, on ju täielik vanaraud. Kui ma lugesin selle Vene eruadmirali arvamust ja siis kusagilt (ei mäletagi täpselt), et Mustal merel olevatel USA laevadel (NB! see ei ole laevastiku battlegroup, vaid lihtsalt kari laevu) on peal kokku 100-kond Tomahawke'i ja Harpoone'i, no mida kuradit. Nad oleksid võimelised loetud minutite jooksul hävitama nii kogu Vene Musta mere laevastiku alused, lennukid kui Sevastoopoli baasi. Ja see ei ole kindlasti see, mida ameeriklased tahaksid, nimelt sõda. Mida tahab aga Kremlis istuv bratva? See on küsimus. Vanal heal ajal, kui meil siin Eestis oli sitt elada, oli maailmas asi selge - tulgu mis tuleb, aga ei Kremlis ega Valges Majas punast nuppu ei vajutata. Ma olen ka täiesti kindel, et Valges Majas, olgu seal peremeheks neeger või keegi teine,esimesena seda nuppu ei vajutata. Ma olin ka kindel selles vana Brezhnevi ajal. Aga nüüd enam mitte, sest Kremlis istub ju lihtsalt bandiitide jõuk ja kogu nende võim on "bratva". Sellistest võib kõike oodata.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
metssiga, punaseid nuppe on nüüd kaks.
http://www.novayagazeta.ru/data/2008/63/00.htmlПутин и Газпром
Как атрибутом президентской власти стал не ядерный чемоданчик, а газовый вентиль
Tõesti võimatult hea artikkel. Väärt meie lehtedes avaldamist. Just venekeelsetes lehtedes.
Aga seda kahjuks vist ei tehta. Või mis "vist" - kindlasti ei tehta.
Коллективная паранойя
Aga seda kahjuks vist ei tehta. Või mis "vist" - kindlasti ei tehta.
Коллективная паранойя
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Stellung halten und sterben!!
Samal teemal inglise keeles.
Lev Gudkov
Russia's systemic crisis
Negative mobilization and collective cynicism
http://www.eurozine.com/articles/2007-0 ... ov-en.html
Vene uudistemaailmast laiemalt kirjutatakse siin.
http://www.ruhr-uni-bochum.de/russ-cyb/ ... tasjuk.pdf
Lev Gudkov
Russia's systemic crisis
Negative mobilization and collective cynicism
http://www.eurozine.com/articles/2007-0 ... ov-en.html
Vene uudistemaailmast laiemalt kirjutatakse siin.
http://www.ruhr-uni-bochum.de/russ-cyb/ ... tasjuk.pdf
Nii palju ma siiski ütlen, et 100 tomahawki ei ole kindlasti mingi wunderwaffe ka. Selles mõttes, tegemist on ikkagi üsna aeglaselt lendava sihtmärkiga, ning sellisel üsna hästi kaitstud objektil, nagu laev, on need võimalik tõrjuda.
Aga VF laevastiku juurde minnes.
Milles on ikkagi küsimus?
Küsimus on selles, et Venemaa laevastikul ei ole mitte midagi teha.
Venemaa laevastik on jaotatud neljaks teatriks, kusjuures, mitte ühegi teatril ei ole Venemaal võimalik isegi osaline akvatooriumi kontroll.
Samas, ega samal põhjusel pole Venemaa jaoks mingi tragöödia, kui see kontroll kaob. Väga täpselt öeldud - VF on kontinentaalriik.
Kõik selle huvid on kontinendil.
Ning selles mõttes, tänasel päeval, laevastik on VF-ile täiesti mõtetu maskott.
Nii palju ütlen veel, et üks kaasaegne ballistiliste raketidega allvelaev maksab umbes sama palju (kannab 12 raketi), kui 30 Topol-M kompleksi,
Samal ajal, võin ma kindel öelda, et hüpoteetilise konflikti puhul, ei jõua ükski VF tuumaalvelaev teha ühtegi stardi. Seda enam, et reaalses elus, selleks et kogu oma moona (12-18 raketi) tulistada on vaja mitu tunni.
Tänasel päeval ameerika "hunter" allvelaevad "ripuvad" vene allvelaevade sabas alates vf territoriaalvetest.
Samal ajal, need samad 30 Topol-M kompleksi on sisuliselt vaadeldavas ajaperspektiivis üsna võimatu hävitada - vähemalt nii kiiresti, et raketid ei suuda startida.
Isegi sahtides asuvad "rasked" vedelkütusega raketid on üsna kõva pähkel - mõne päevaga ilmselt saad need küll hävitada - kuid see ei ole üldse väga lihtne - hävitamiseks on vaja kas spetsiaalset punkrivastast moona, või tuumaplahvatust kohe sahtikaane kohal.
Aga VF laevastiku juurde minnes.
Milles on ikkagi küsimus?
Küsimus on selles, et Venemaa laevastikul ei ole mitte midagi teha.
Venemaa laevastik on jaotatud neljaks teatriks, kusjuures, mitte ühegi teatril ei ole Venemaal võimalik isegi osaline akvatooriumi kontroll.
Samas, ega samal põhjusel pole Venemaa jaoks mingi tragöödia, kui see kontroll kaob. Väga täpselt öeldud - VF on kontinentaalriik.
Kõik selle huvid on kontinendil.
Ning selles mõttes, tänasel päeval, laevastik on VF-ile täiesti mõtetu maskott.
Nii palju ütlen veel, et üks kaasaegne ballistiliste raketidega allvelaev maksab umbes sama palju (kannab 12 raketi), kui 30 Topol-M kompleksi,
Samal ajal, võin ma kindel öelda, et hüpoteetilise konflikti puhul, ei jõua ükski VF tuumaalvelaev teha ühtegi stardi. Seda enam, et reaalses elus, selleks et kogu oma moona (12-18 raketi) tulistada on vaja mitu tunni.
Tänasel päeval ameerika "hunter" allvelaevad "ripuvad" vene allvelaevade sabas alates vf territoriaalvetest.
Samal ajal, need samad 30 Topol-M kompleksi on sisuliselt vaadeldavas ajaperspektiivis üsna võimatu hävitada - vähemalt nii kiiresti, et raketid ei suuda startida.
Isegi sahtides asuvad "rasked" vedelkütusega raketid on üsna kõva pähkel - mõne päevaga ilmselt saad need küll hävitada - kuid see ei ole üldse väga lihtne - hävitamiseks on vaja kas spetsiaalset punkrivastast moona, või tuumaplahvatust kohe sahtikaane kohal.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
USA venelased ärkasid
Vene emigrandid USA-s on rahulolematud
http://www.kavkazcenter.com/russ/conten ... 0667.shtml
http://www.kavkazcenter.com/russ/conten ... 0667.shtml
Novodvorskaja 29.8.2008
Valeria Novodvorskaja intervjuu 29.8.2008 raadiojaamale "Eho Moskvõ"
(intervjuu võeti r/jaama saidilt (http://www.echo.msk.ru) maha ja Novodvorskaja kuulutati soovimatuks isikuks).
http://stopputin.livejournal.com
(intervjuu võeti r/jaama saidilt (http://www.echo.msk.ru) maha ja Novodvorskaja kuulutati soovimatuks isikuks).
http://stopputin.livejournal.com
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Ei ole tegu uue Külma sõja algusega
Kuhu see hüsteeriline Venemaa ja Läänemaailma konflikt välja viib me veel ei tea aga asi paistab olevat palju tõsisem.
Putin käitub üsna sarnaselt Hitleriga enne II MS algust. Räägitakse kõigile, et suurt sõda ei taheta ja ainult võetakse tagasi, mis on oma. Pealegi. Rahvas ju kah tahtis tagasi Sakasamaa koosseisu. Lääs jäi tollal uskuma. Ilmselt jääb seekord kah.
Ma võin tunduda hüsteerikuna, kuid minu arvates on selliste konfliktide puhul ainus õige lahendus vastata sõjaliselt KOHE. Miks? Sest vastasel korral saab agressor julgust juurde ning järgmised ohvrid on kiired tulema.
Minu ennustus on selline: Järgmine ohver pole mitte Ukraina, vaid Gruusia. Gruusias korraldatakse õige pea (kui esimene ärevus on mööda läinud ja viha Venemaa pealt Saakašvili peale pöördunud) sisemine mäss, kus mingi kamp algatab tõsisema konflikti ja kutsub siis Venemaad appi. Gruusiast saab parimal juhul Venemaa vasallriik, halvemal juhul selle osa.
Edasi üritatakse sama loogikat kasutada meie puhul. Kui Baltikum on võetud, alles siis üritatakse haarata Ukrainat.
Kõik see ennustus põhineb sellel, et senine Gruusiaga käitumise loogika on praktiliselt identne Sudeedi sakslaste abi Tšehhimaa okupeerimise loogikaga. Sellele eelnes loomulikult Venemaa Anschluss Valgevenega.
Huvitav, kas tõesti keegi seda ei märka, olen mina loll pessimist või toimub midagi sellist, mida me ei tea.
Putin käitub üsna sarnaselt Hitleriga enne II MS algust. Räägitakse kõigile, et suurt sõda ei taheta ja ainult võetakse tagasi, mis on oma. Pealegi. Rahvas ju kah tahtis tagasi Sakasamaa koosseisu. Lääs jäi tollal uskuma. Ilmselt jääb seekord kah.
Ma võin tunduda hüsteerikuna, kuid minu arvates on selliste konfliktide puhul ainus õige lahendus vastata sõjaliselt KOHE. Miks? Sest vastasel korral saab agressor julgust juurde ning järgmised ohvrid on kiired tulema.
Minu ennustus on selline: Järgmine ohver pole mitte Ukraina, vaid Gruusia. Gruusias korraldatakse õige pea (kui esimene ärevus on mööda läinud ja viha Venemaa pealt Saakašvili peale pöördunud) sisemine mäss, kus mingi kamp algatab tõsisema konflikti ja kutsub siis Venemaad appi. Gruusiast saab parimal juhul Venemaa vasallriik, halvemal juhul selle osa.
Edasi üritatakse sama loogikat kasutada meie puhul. Kui Baltikum on võetud, alles siis üritatakse haarata Ukrainat.
Kõik see ennustus põhineb sellel, et senine Gruusiaga käitumise loogika on praktiliselt identne Sudeedi sakslaste abi Tšehhimaa okupeerimise loogikaga. Sellele eelnes loomulikult Venemaa Anschluss Valgevenega.
Huvitav, kas tõesti keegi seda ei märka, olen mina loll pessimist või toimub midagi sellist, mida me ei tea.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline