Uued käsirelvad EKV-le

Vasta
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

Nii palju kui ma pilte vaadanud olen, paistab originaal G3-e kokkulükataval kabal siiski lukuraami amortisaator olemas olevat. Kolmandate tootjate tsiviilturu jaoks tehtavatel küljele käänatavatel kabadel seda ei ole.

AK4 mugavuse pärast muret tunda pole mõtet. See on puhtalt harjumise ja harjutamise asi. Saab ka kitsastes tingimustes ja võsas sellega üsna vilkalt tegutseda. Hoopis hullem on, et rõhuv enamus meestest ei jaga elementaarsest jao taktikast ööd ega mütsi.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
kert122
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

Kas keegi teab kas seda väljatõmmatad kaba saab sättida ka mingisse asendisse teatud kaugusele, või on ainult sees või väljas?
paraadil näeme, raisk
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

kert122 kirjutas:Kas keegi teab kas seda väljatõmmatad kaba saab sättida ka mingisse asendisse teatud kaugusele, või on ainult sees või väljas?
Mitte kuskil pole ei viiteid "kesmises asendis" kabaga ega ka pilte sellest.
Järelikult ei pole ette nähtud, mis ei välista iseleiutamist ;)

Pilt
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Kaitseväe hangitavate kabade kohta ei oska öelda aga põhimõtteliselt on kokkulükatav kaba, mida saab fikseerida mitmes asendis, G3-le (seega ka AK4-le) täitsa olemas: http://www.cheaperthandirt.com/49794-1.html
Medusa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Medusa »

AK4-le võib ka Volga hirve ning kraanikausi külge panna, kuid kui relv on kulunud, st tõrgub ja ei hoia tihedust, ei ole sellest mingit kasu (mina olen vaid ühte AK4-a näinud, millega saaks ka esiküti normi lasta, seeest küllaga lagunevaid ning tõrkuvaid).

Selle asemel et raisata ilgelt palju auru vanaraua ülevärvimisele (so potjomkinlusele) võiks mõelda mida selle asemel saaks teha ning mis oleks põhimõtteliselt tulusam.

PS. M14TP2 tulevad selle aasta lõpuks "võibolla" ning mitte suurtes kogustes, sest olgem ausad, kus on need TL/SN koolitusega meeste hordid kellele jagada? Või anda isehakanud KL relvadoktoritele või vip-ohvedele laiamiseks?

G3 kokkulükatav kaba pidi olema oluliselt ebamugavam tavalisega võrreldes (eriti kui lasta valangutega), viimati viidatud M4 stiilis kokkulükatav näeb lihtsalt ilge välja.

Pealegi, mõnede arvamuste peale, milleks oma raha eest riigi varustust täiendada, parem panna see raha isikliku varustuse täiendamise alla (bino, normaalsed saapad nt), või osta parem naisele midagi ilusat.
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Iseenesest ega see käsirelvade asi kõige põletavam küsimus EKV jaoks ei ole. Võib ju arutleda, mis oleks parem, aga peamine probleem seoses aerudega on vast siiski nende seisukord, st. tegemist on juba kulunud relvadega. Kulunud aeru tuunimise kohta ütleks endiselt, et kui võtta s#tatükk ja hakata teda tuunima, siis tulemuseks on tuunitud s#tatükk, ei enamat. Galil on ka minu arust hea ja töökindel relv (kaliiber võib minu pärast ka 7,62 olla, kui see 5,56 kedagi häirib), neid oleks võinud/ võiks juurde osta. Kaba tuunimise saaks sellega välistada ja osta sama raha eest EOTech sihikuid rohkem näiteks.
Mis M14TP2 puudutab, siis ei paista neid veel kusagilt, neid "võib-olla`sid" olen ma ennegi kuulnud ja ka selle konkreetse asja kohta. Enne kui püssid kohal ei ole, ei usu. Sellel aastal siiski "vist" ei jõua need relvad "kuhu vaja", sest teatud seltskond kasutab endiselt näputäit Galil SN-e, mis malevatest kokku korjati ja "kontrolli" saadeti (kus nad siiani viibivad). Seega pole malevates hetkel mitte mingisuguseid täpsuspüsse, millega väljaõpet teha - ilma relvadeta ju ka ei saa. Pole mehi? Pole ka millegagi õpetada neid mehi.
sassu8
Uudistaja
Kontakt:

eesti kaitseväe relvastus

Postitus Postitas sassu8 »

kas keegi teab kas kaitsevägi kavatseb endale lähiajal uusi relvi)jalaväele) osta :?: niisama huvi pärast küsin :wink:
Eesti sõduril tasub siis tige olla kui keegi norima tuleb!
karlutt10
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas karlutt10 »

ei oska öelda :oops:
ppp
Liige
Kontakt:

Re: eesti kaitseväe relvastus

Postitus Postitas ppp »

sassu8 kirjutas:kas keegi teab kas kaitsevägi kavatseb endale lähiajal uusi relvi)jalaväele) osta :?: niisama huvi pärast küsin :wink:
Kas Sul on midagi pakkuda ? (ma ka niisama huvi pärast küsin) :wink:
Ilmselt on lähiajal mujale rohkem raha panna kui "jalaväele" püssa ja tääke osta. Seda ka riigikaitse ja KV teemas.
sassu8
Uudistaja
Kontakt:

isiklikult olen suhtselt algaja relvade osas. ja kaitseväes ple veel ära käinud)vanuse tõttu). :cry:
sassu8
Uudistaja
Kontakt:

okei vaataks laiemalt kas kaitsevägi kavatseb ÜLDSE endale mingeid uusi relvi osta :?: Või puudub selle järele vajadus :?:
sassu8
Uudistaja
Kontakt:

http://www.youtube.com/watch?v=NTyHiBzx ... playnext=1 öelge mida asjast arvate. kas sõjavägi kavatseb tõesti aastks 2018 lennukid, tankid ja muud imeasjad osta :?: :shock: enda arvamus see et tore oleks ju küll ja uhke ja nii edasi,aga kas sel plaanil üldse mingit lootust on :?:lisaks kõigele tuleb siia juurde arvestada kõik need hooldamis ja ülalpidamiskulud.tuleb silmas pidada ka kaitseväe piiratud ressurse ja muud sellist.
Medusa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Medusa »

Lühike vastus: ei. Mõtle sellele, et vahepeal tuuniti AK4sid ning Galile, ning selle alla pandi päris palju raha magama, seetõttu ma ei ootaks midagi enne 10-15 aastat.
sassu8
Uudistaja
Kontakt:

Medusa kirjutas:Lühike vastus: ei. Mõtle sellele, et vahepeal tuuniti AK4sid ning Galile, ning selle alla pandi päris palju raha magama, seetõttu ma ei ootaks midagi enne 10-15 aastat.
kahju küll,et nii kaua läheb aga nagu öeldakse tark ei torma
sassu8
Uudistaja
Kontakt:

Re: eesti kaitseväe relvastus

ppp kirjutas:
sassu8 kirjutas:kas keegi teab kas kaitsevägi kavatseb endale lähiajal uusi relvi)jalaväele) osta :?: niisama huvi pärast küsin :wink:
Kas Sul on midagi pakkuda ? (ma ka niisama huvi pärast küsin) :wink:
Ilmselt on lähiajal mujale rohkem raha panna kui "jalaväele" püssa ja tääke osta. Seda ka riigikaitse ja KV teemas.
http://www.army.mil/-images/2007/05/14/ ... 154617.jpg kasvõi sellised kui mõttekas ja võimalik on.või siis sellisedhttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Domok_g36.JPG
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline