O: käerauad
O: käerauad
tere,
pakkuge keegi mulle terasest käeraudu. noh selliseid päris, mitte mängu omi.
m
pakkuge keegi mulle terasest käeraudu. noh selliseid päris, mitte mängu omi.
m
See Osta.ee müüja väidab, et ebaseaduslik on käeraudu kasutada mitte omada... ise mäletan ka, et tegu on politsei erivarustusega. Kuskilt mäletan, et käeraudade omamiseks pidi olema vist siseministri määrus (mitte politseinikul). Ärge kõvasti sõimake kui mäletan valesti. Muidu tahaksin ise ka omada teleskoopnuia aga mitte kasutada
))

- tambovski volk
- Liige
- Kontakt:
- arumik1943
- Liige
- Kontakt:
tsiteerin seadustööbik kirjutas:See Osta.ee müüja väidab, et ebaseaduslik on käeraudu kasutada mitte omada... ise mäletan ka, et tegu on politsei erivarustusega. Kuskilt mäletan, et käeraudade omamiseks pidi olema vist siseministri määrus (mitte politseinikul). Ärge kõvasti sõimake kui mäletan valesti. Muidu tahaksin ise ka omada teleskoopnuia aga mitte kasutada))
§ 39. Erivahendid
(1) Turvaettevõtja või sisevalve võib objekti valveks ja kaitseks kasutada järgmisi erivahendeid:
1) eriotstarbelisi märgistus- ja värvimisseadmeid;
2) käeraudu;
3) teenistuskoera.
(2) Erivahendeid hoitakse selleks kohandatud lukustatud ruumis või relvahoidlas eraldi relvadest ja laskemoonast. Käesoleva lõike esimest lauset ei kohaldata teenistuskoera suhtes.
(3) Käeraudu või teenistuskoera on keelatud kasutada lapse, vanuri, ilmse puudega isiku või ilmsete rasedustunnustega naise puhul. Keeld ei kehti, kui käeraudu või teenistuskoera on vaja kasutada nimetatud isiku vastu toimepandava ründe tõrjumiseks juhul, kui ründega kaasneb oht turvatöötaja või muu isiku elule või tervisele.
§ 40. Käerauad
(1) Käeraudade soetamise loa saamiseks esitab turvaettevõtja või asutus, kus on sisevalve, asukohajärgsele politseiprefektuurile avalduse, milles nimetatakse käeraudade arv ja kirjeldatakse erivahendite hoiutingimusi.
(2) Politseiprefektuur vaatab avalduse läbi ja otsustab loa andmise või sellest keeldumise avalduse saamisest alates ühe kuu jooksul. Luba kehtib kolm kuud.
(3) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud avalduse põhjendatust hinnates lähtub politseiprefektuur valveobjekti laadist, ohu suurusest, turvatöötajate või sisevalvetöötajate arvust ja erivahendite hoiutingimustest.
(4) Käeraudu on lubatud kasutada isiku kinnipidamisel, kui on alust arvata, et ta võib põgeneda või rünnata turvatöötajat või sisevalvetöötajat või ohustada teisi isikuid või ennast.
Ma tean et minu eesti keel ei ole SUPER. Ei ole vaja sellest mulle rääkida 

-
- Liige
- Kontakt:
Ehk siis selle loogika järgi peaks tsiviilkäibes olema keelatud ka teenistuskoerad, s.t. saksa lambakoer, spanjelid jms ?Sidemees kirjutas:tsiteerin seadustööbik kirjutas:See Osta.ee müüja väidab, et ebaseaduslik on käeraudu kasutada mitte omada... ise mäletan ka, et tegu on politsei erivarustusega. Kuskilt mäletan, et käeraudade omamiseks pidi olema vist siseministri määrus (mitte politseinikul). Ärge kõvasti sõimake kui mäletan valesti. Muidu tahaksin ise ka omada teleskoopnuia aga mitte kasutada))
§ 39. Erivahendid
(1) Turvaettevõtja või sisevalve võib objekti valveks ja kaitseks kasutada järgmisi erivahendeid:
1) eriotstarbelisi märgistus- ja värvimisseadmeid;
2) käeraudu;
3) teenistuskoera.
(2) Erivahendeid hoitakse selleks kohandatud lukustatud ruumis või relvahoidlas eraldi relvadest ja laskemoonast. Käesoleva lõike esimest lauset ei kohaldata teenistuskoera suhtes.
(3) Käeraudu või teenistuskoera on keelatud kasutada lapse, vanuri, ilmse puudega isiku või ilmsete rasedustunnustega naise puhul. Keeld ei kehti, kui käeraudu või teenistuskoera on vaja kasutada nimetatud isiku vastu toimepandava ründe tõrjumiseks juhul, kui ründega kaasneb oht turvatöötaja või muu isiku elule või tervisele.
§ 40. Käerauad
(1) Käeraudade soetamise loa saamiseks esitab turvaettevõtja või asutus, kus on sisevalve, asukohajärgsele politseiprefektuurile avalduse, milles nimetatakse käeraudade arv ja kirjeldatakse erivahendite hoiutingimusi.
(2) Politseiprefektuur vaatab avalduse läbi ja otsustab loa andmise või sellest keeldumise avalduse saamisest alates ühe kuu jooksul. Luba kehtib kolm kuud.
(3) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud avalduse põhjendatust hinnates lähtub politseiprefektuur valveobjekti laadist, ohu suurusest, turvatöötajate või sisevalvetöötajate arvust ja erivahendite hoiutingimustest.
(4) Käeraudu on lubatud kasutada isiku kinnipidamisel, kui on alust arvata, et ta võib põgeneda või rünnata turvatöötajat või sisevalvetöötajat või ohustada teisi isikuid või ennast.
Käerauad ei ole mitte aktiivse kaitse vahendid, nagu seda on nt. teleskoopnui.
Ei tea küll ühtegi seadust mis keelaks eraisikul EVs käeraudu omada. Nii et pole mõtet siis kasutada seadusetõlgendusi a la täidame saksa täpsusega NLKP ettekirjutused.
kui on olemas PAYPAL akkaunt, siis EBAY kaudu
50 USD
http://cgi.ebay.com/S-W-Smith-Wesson-Bl ... dZViewItem
15 USD
http://cgi.ebay.com/Chrome-Plated-Handc ... dZViewItem
50 USD
http://cgi.ebay.com/S-W-Smith-Wesson-Bl ... dZViewItem
15 USD
http://cgi.ebay.com/Chrome-Plated-Handc ... dZViewItem
Ma tean et minu eesti keel ei ole SUPER. Ei ole vaja sellest mulle rääkida 

-
- Liige
- Kontakt:
Tõepoolest on käerauad keelatud aga selle koha pealt on ka nipp. Vanadel vene raudadel murtakse ühe poole vedru ära (üldjuhul murdub vedru ilma selleks erioperatsiooni ette võtmata ise vanumise tõttu) ja peale seda ei ole nad eesmärikohaselt kasutatavad.
Huvitav mis võiks olla vanade vene raudade hind???
Huvitav mis võiks olla vanade vene raudade hind???
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist