Pataljonist

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
onlyone
Liige
Kontakt:

Pataljonist

Postitus Postitas onlyone »

Ma ei usu corvuse juttu mingist major Hirvelaane vastuhakkamisest või södimisest sakslaste vastu!mu oma võõrasisa Hans Õunapuu astus samuti Tyril endise kaitseliitlasena pataljoni ja võttis osa mõlemast Rapla lahingust.Nad olid oma relvade ,mundri ja kergrelvadega,sattunud I Rapla lahingus vene tankide otsa ja taandunud,kuna polnud mingeid katvaid saksa väeosi.ka teises rynnakus lootsid nad saksa abile aga polnud ka siis.Nägi ise,kui Hirvelaan langes vene poolt tulnud kuulist.Või väidab keegi,et hetkel tegutses Rapla kaitsel ka Wehrmacht sõbralikult koos Punaarmeega...Kuidagi solvav kuulda nii tubli mehe kohta,kes jah maeti Rapla,samuti nagu mu võõrasisa kaheksa langenud klassivenda Tyri kesklinna surnuaeda kyllaltki suurte austusavaldustega kõrvuti ja ka vene aeg puutumatul pyhaplatsil.Tyril ka erinevad langemisdaatumid aga osa,kes haavata said lahkusid hiljem,Mindi siit ju seepärast,mis punased ja hävituspataljonlased teinud olid.Nad ei olnud saksa mundris aga ka nende soov oli röövlid välja ajada.Mis kana neil sakslastega kiskuda oleks olnud,kui polnud neid õieti näinud ega kogenudki.Isa kyll mulla all vene ajast aga midagi jõudis omal ajal rääkida ja loomulikult,kui kellelgi lisada Rapla lahingust,loeks meeleldi,Täna muideks Nugiseksi austamine,kes ka Tyri kandi poiss.Au Isamaa eest võidelnuile!
alati on valgeid laike
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline