Vene vindi padrun
Läänemere põhja uputatud keemiarelv ipriit võib väga pika aja jooksul avaldada laastavat mõju inimeste tervisele.
Esimese maailmasõja lahinguväljadel kerge sinepilõhna tõttu sinepigaasi hüüdnime teeninud mürkgaas ipriit pole kasutuses mitte ainult sõjanduses. Ipriidiühendeid kasutatakse vähktõve keemiaravis, sest need pidurdavad vohavate rakkude arengut. Kõrvaltoimena võivad ravimid kahjustada vereloomet, ka tekitab ipriit pikaajalise toime puhul ise vähki. Näiteks on meditsiinikirjanduses andmeid, et Jaapani tehases, kus töölistel tuli ipriidiga kokku puutuda, oli iga neljanda surmajuhtumi põhjuseks vähktõbi.
Seni on Läänemere põhja uputatud ipriit varjul metallist pommikestade sees, kui aga rooste kestad ära sööb, satub ipriit otse merevette.
Pärast Teise maailmasõja lõppu uputasid võitjariigid Läänemerre kümneid tuhandeid tonne ipriidiga laetud pomme Saksamaa keemiarelvavarudest. Kaks suuremat uputuskohta asuvad Bornholmi saare lähedal, kuhu on kokku uputatud kuni 58 000 tonni keemiarelva. Kolmas uputamiskoht on Gotlandi ja Saaremaa vahel, seal lebab merepõhjas ligi 2000 tonni ipriidipomme.
Merepõhjas vedelevad tuhanded tonnid ipriiti ei kujuta keskkonnale erilist ohtu, hoopis suuremat kahju võib tekitada mürgipommide ülestõstmine.
Esimese maailmasõja lahinguväljadel kerge sinepilõhna tõttu sinepigaasi hüüdnime teeninud mürkgaas ipriit pole kasutuses mitte ainult sõjanduses. Ipriidiühendeid kasutatakse vähktõve keemiaravis, sest need pidurdavad vohavate rakkude arengut. Kõrvaltoimena võivad ravimid kahjustada vereloomet, ka tekitab ipriit pikaajalise toime puhul ise vähki. Näiteks on meditsiinikirjanduses andmeid, et Jaapani tehases, kus töölistel tuli ipriidiga kokku puutuda, oli iga neljanda surmajuhtumi põhjuseks vähktõbi.
Seni on Läänemere põhja uputatud ipriit varjul metallist pommikestade sees, kui aga rooste kestad ära sööb, satub ipriit otse merevette.
Pärast Teise maailmasõja lõppu uputasid võitjariigid Läänemerre kümneid tuhandeid tonne ipriidiga laetud pomme Saksamaa keemiarelvavarudest. Kaks suuremat uputuskohta asuvad Bornholmi saare lähedal, kuhu on kokku uputatud kuni 58 000 tonni keemiarelva. Kolmas uputamiskoht on Gotlandi ja Saaremaa vahel, seal lebab merepõhjas ligi 2000 tonni ipriidipomme.
Merepõhjas vedelevad tuhanded tonnid ipriiti ei kujuta keskkonnale erilist ohtu, hoopis suuremat kahju võib tekitada mürgipommide ülestõstmine.
Teemaarendus võttis teise suuna,kuna sa tulid maksumaksja rahast rääkima.Tõin sulle lihtsalt väikese näite, kuhu enamus pensioni rahast liigub.Siiski võiks/peaks Eesti Vabariik maksma neile tava pensioni, kuna Eesti Vabariigi ees neil igasugused teened sarnased tavatöötajale, või on tegu karuteenetega.raudrist kirjutas:ER kirjutas: Ja lugupeetud härra/proua raudristile nii palju teadmiseks, et kui ta siin tuleb rääkima mõttetustest, mida ta maksumaksjana nagu enamus meist kinni plekime, siis vaadaku kellele ta näiteks ka pensioni maksab. Minuteada saavad endised miilitsad(ka inter rinde tegelased?) ja muud sellised vene riigi heaks Eesti pinnal tegutsenud isikud Eesti Vabariigilt pensioniks üle 7000 krooni kuus.
See ER teemaarendus pööras küll otsa kurat-teab-kuhu, aga vastan ikka. NSVL "heaks" töötasime me kõik, kuna me elasime NSVLiidus. Ja ilma miilitsateta ei oleks kah kuidagi hakkama saanud. Et nende pensionid nii suured on, on elukutse omapära.
Mis Sinu jaoks naeruväärne, pole seda mitte madalalaubaliste kapo töötajate jaoks...raudrist kirjutas: Andestust, aga minu jaoks naeruväärne ja ülepingutatud nii küsimus kui kommentaar.
Ja kui minu kommentaar Sulle nalja tegi, siis on ju tore...

Nende nägemus on selline, et seadused on kõigi jaoks ühesugused.
Ja soovi korral antakse ka ühe padruni eest täiega.
ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
- Panzergrenadier
- Liige
- Kontakt:
KRIMINAALKOODEKS: § 207. Tulirelva või laskemoona ebaseaduslik valmistamine, omandamine, hoidmine, kandmine, kasutamine, edasitoimetamine, vedamine, müümine või edasiandmine
(1) Tulirelva või laskemoona ebaseadusliku valmistamise, omandamise, hoidmise, kasutamise, vedamise, müümise või edasiandmise, samuti laskemoona ebaseadusliku kandmise või edasitoimetamise eest - karistatakse rahatrahvi või vabadusekaotusega ühest kuni viie aastani.
(1) Tulirelva või laskemoona ebaseadusliku valmistamise, omandamise, hoidmise, kasutamise, vedamise, müümise või edasiandmise, samuti laskemoona ebaseadusliku kandmise või edasitoimetamise eest - karistatakse rahatrahvi või vabadusekaotusega ühest kuni viie aastani.
- Panzergrenadier
- Liige
- Kontakt:
Ei see loe! Laskemoon on laskemoon, kogusest pole seaduses juttu! Ja seda padrunit ära peita või leidmist üldse eitama ei tasu ka hakata, su ülestunnistus on siin kirjalikult olemas! Seega sul paar aastakest soolas või kui õnne on, siis pääsed rahatrahviga.PANZERGRANADIER kirjutas:Jama seadus.Mul ei ole ju isegi relva, millest seda tulistada. Veelvähem vintpüssi.

Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
- Panzergrenadier
- Liige
- Kontakt:
Mul peldiku lampkastis mitu head p..setäit püksilaskemoona, ime et selle omamise eest veel kinni ei panda.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
see on ilmselgelt just seepärast, et VAJADUSEL, kui muudmoodi ei saa, siis oleks ikkagi võimalik mõnele isikule ära keerata.PANZERGRANADIER kirjutas:Imelik küll jah et kogusest juttu pole. On ju ikka vahe küll kas vana vindi padrun, või 1200 m-60 padruneid.![]()
ma juba kord kirjutasin siin, et kui mul aastaid tagasi korterivargad käisid, kutsusin mendid kohale aga unustasin, et mul riiul militaarnänni täis. mingi 150 padruni ringis. Ok, enamus deaktiveeritud aga mõni eriti vana ja roostes tükk oli ikka ka "töökorras" lisaks üsna ehtne (aga inertne) PMN jalaväemiin ja muudki nodi (kuid ega's nemad teadnud, mis aktiivne ja mis mitte). mendid tuhlasid sõrmejälgi otsides kõik kohad läbi aga selle riiuli kohta isegi mitte ei küsinud. ma mõtlesingi, et eks nad meelega ole vaid ja mõne päeva pärast saabub kutse uurija juurde aga vaikus kestab siiani. neil lihtsalt polnud vaja mind torkima hakata.
palun pöörata tähelepanu sellele, et taolise määrmata kogusega seaduse abil on siinmail üsna mitu kanget mobsterit kindlasse kohta paigutatud - kui ikka kõik teavad, millega tegeled kuid lihtsalt kohtulikult tõestada ei saa, küll siis leitakse kuskilt sahtlipõhjast paar sportpüssipadrunit ja sitsid nende eest.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline