Aga võib-olla oligi niimoodi mõeldud, ja kui ei olnud, mis siis? Ongi realistlikum!Borja kirjutas:...pigem siis tõrkega paukpadrunidTapper kirjutas:tõrkega padrun
Tuulepealne maa
- Kuperjanov
- Liige
- Kontakt:
Tuulepealne maa
Minule meeldis see lavastus väga ja vaatan seda kindlasti edasi.
Minimaalse eelarvega ei saa detailselt toonast olustikku kopeerida.
See pilt on tehtud 1919.a. suvel.

Minimaalse eelarvega ei saa detailselt toonast olustikku kopeerida.
See pilt on tehtud 1919.a. suvel.

Si vis pacem, para bellum.
Üks küsimus, miks see eesti poiste ülemus käitus nagu vene politruk, selline revolvriga oma mehi ähvardav närvihaige mees oleks vast kohe ilma pikema jututa ära neutraliseeritud ja sõjakohtu alla antud.
Film hea! Ainuke asi mis filmi juures häirib - lamelaubalised foorumlased kell pole midagi öölda peale pisiasjade kallal nokkimise.
Film hea! Ainuke asi mis filmi juures häirib - lamelaubalised foorumlased kell pole midagi öölda peale pisiasjade kallal nokkimise.

Sõjakohtu alla oleks läinud hoopis need tattninad, kes positsioonilt lahkusid.
"Ka passimine on sõdimine!", või kuidas see lause leitu suust kostiski.
Kui on käsk passida, siis on see käsk ja ei kuulu arutamisele. Sõdur on sõdur, nukk, keda liigutatakse või ei liigutata. Malend lauaruutudel.
Eelmises osas tormati käsu peale otse hakklihamasinasse. Ka leitnant tormas, sest kapten käskis. Mõtlemine on kõrgema auastme omaja töö. Nii lihtne ja kurb see ongi.
"Ka passimine on sõdimine!", või kuidas see lause leitu suust kostiski.
Kui on käsk passida, siis on see käsk ja ei kuulu arutamisele. Sõdur on sõdur, nukk, keda liigutatakse või ei liigutata. Malend lauaruutudel.
Eelmises osas tormati käsu peale otse hakklihamasinasse. Ka leitnant tormas, sest kapten käskis. Mõtlemine on kõrgema auastme omaja töö. Nii lihtne ja kurb see ongi.
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
Selliseid relvaga vehkivaid distsipliiniloojaid leidub ikka ja alati, igas neetud sõjas, nii ühel kui teisel pool rindejoont.Tokarev kirjutas:Üks küsimus, miks see eesti poiste ülemus käitus nagu vene politruk, selline revolvriga oma mehi ähvardav närvihaige mees oleks vast kohe ilma pikema jututa ära neutraliseeritud ja sõjakohtu alla antud.
Vaadates antud konkreetset lõiku, siis kes oleks pidanud siinkohal ltn Toompuu ära neutraliseerima v sõjakohtu alla andma - äsja üliraske distsiplinaarrikkumise korda saatnud noorsõdurid?!
Juhul, kui foorumis puudub sõjatemaatilise filmi militaarsete detailide arutelu & heatahtlik kriitika, ei olegi see militaar-, vaid pere- v naistefoorum.Tokarev kirjutas: Film hea! Ainuke asi mis filmi juures häirib - lamelaubalised foorumlased kell pole midagi öölda peale pisiasjade kallal nokkimise.
Kui põksumas põues põletav soov kiita seriaali värvikaid tegelaskujusid - Adele Kallaste ilusaid silmi, Artur Kallaste stoilist rahu v Karl Ploompuu mehelikku karismat ning vaadata mööda militaarseikadest, soovitaks sisse põigata siia:
http://www.perefoorum.com/viewtopic.php?t=1318
TÕDEONAJATÜTAR
Arnold kirjutas:http://www.postimees.ee/?id=43808
Foorumit lugedes tundus, et olen oma arvamuses üksi. Õnneks siiski mitte

Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kui enamus tähenärijad-kriitkud oleksid vastava ala (filminduse, ajaloo, dok filmi, sõjanduse jms.) professionaalid, siis ma nimetaks seda erialaseks künismiks (mis ka siinkirjutajat aeg ajalt tabab), aga kuna vaevalt see kõigi puhul nii on, siis nimetan seda enamikul juhul norimiseks.
Nautige seriaali ja näitlejatöid. Selle nädala osas ka väikest voodistseeni
.
Nautige seriaali ja näitlejatöid. Selle nädala osas ka väikest voodistseeni

Pole julgenud ka varem kapist välja tulla oma arvamusega! Esimest osa vaatasin huviga ja jäin järgmist ootama, aga edasi... Mind ei häiri need pisiasjad ja detailid ega tankitõrjemiin rööbaste all. Aga kuidagi steriilne ja hambutu tundub asi kasvõi näiteks selle "Inimesed sõdurisinelis" filmiga võrreldes. Vaatan muidugi edasi ja selge see, et parem kui mittemidagi ja ega ta lihtne teha ole. Aga nagu eelnevalt märgitud, selline telelavastuse sorti asi. Mõtlesin ka, et asi on minu küündimatuses ja vanainimese kibetstumises ja tüdimises ja halbade ameerika filmide vaatamisest rikutud maitsega aga äkki ei olegi nii super ja viimase peal nagu mõned on kiitnud.OveT. kirjutas:Arnold kirjutas:http://www.postimees.ee/?id=43808
Foorumit lugedes tundus, et olen oma arvamuses üksi. Õnneks siiski mitte
Aga veelkord võtan sammu tagasi, oma eesti asi ja parem kui ei midagi jne..
LoCo kirjutas:Ma ilmselt ütlen selle peale, et tehke ise järele ja paremini! !
See on üks rumalamaid standartseid väiteid kriitikale vastamiseks

See tähendab, et oma arvamus võib olla igal alal vaid antud ala tippspetsialistidel? Ja kui see, kes ongi teinud ise paremaid asju, ütleb et tegu on mitte eriti õnnestunud asjaga?
Minu arvamus (olemata kinotegelane) on, et tegemist on kehva tööga ja ma kasutan võimalust selle vaatamisega mitte aega raisata.
Kindlasti ei süüdista ma neid, kellele see seriaal meeldib ega sunni ka kedagi selle väljaütlemiseks ise filmi väntama

Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
ppp kirjutas: Aga kuidagi steriilne ja hambutu tundub asi kasvõi näiteks selle "Inimesed sõdurisinelis" filmiga võrreldes.
Milleks võrrelda võrreldamatut?
"Inimesed ..." oli oma aja kohta päris kopsaka eelarvega film.
Mitmed tegijad, eesotsas rež. Jüri Müüriga, olid moel v teisel ise osalenud 2.MS lahingutandritel.
Lisaks lõid kaasa mitmed tuntud sõjatemaatiliste filmide lavastamise asjatundjad Vasjalandist.
1968.a. ei olnud N.Liidu kinostuudiotel vähimaidki probleeme varustamaks osatäitjaid tõepärase relvastuse, vormiriietuse v atribuutikaga.
Oleks 'Tuulepealset maad' toetamas samaväärsed taustajõud ja eelarve, võiks neid kaht filmi omavahel kõrvutada.
Praegusel juhul on meil tegemist aga täiesti erinevate kaalukategooriatega - suurfilmi ja napi-eelarvelise, õnneks siiski südamega tehtud, telelavastusega

TÕDEONAJATÜTAR
Ilmselt olen siis rumal.OveT. kirjutas:See on üks rumalamaid standartseid väiteid kriitikale vastamiseksLoCo kirjutas:Ma ilmselt ütlen selle peale, et tehke ise järele ja paremini! !![]()
See tähendab, et oma arvamus võib olla igal alal vaid antud ala tippspetsialistidel? Ja kui see, kes ongi teinud ise paremaid asju, ütleb et tegu on mitte eriti õnnestunud asjaga?
Minu arvamus (olemata kinotegelane) on, et tegemist on kehva tööga ja ma kasutan võimalust selle vaatamisega mitte aega raisata.
Kindlasti ei süüdista ma neid, kellele see seriaal meeldib ega sunni ka kedagi selle väljaütlemiseks ise filmi väntama
Esiteks pean ka mainima, et ei ole selle teleseriaaliga seotud või nagu sina sõnastasid - ei ole kinotegelane

Kahtlen, et kas oleks parem kui asja üldse ei oleks tehtud. Mina lihtsalt loodan, et mingigi info jõuaks meie ajaloost noorteni.
Minuarust on antud eelarvega hästi hakkama saadud. Selle 12-osalise seriaali eelarve oli 8 miljonit krooni (666 000 dollarit tänase kursiga). Kui võrrelda näiteks 2001.a. 10-osalise seriaali "Band of Brothers" eelarvega (125 000 000 dollarit), siis arvan, et ka Eestis oleks saanud 187 korda parema seriaali teha, kui oleks vahendeid olnud.
Ilmselt tuleb meil läänelikult teha üks koduleht, kus kritiseeritakse seriaali "Tuulepealne maa" esemete ebatäpsusi. Näiteks, sellise disainiga purk mis seal ühes tseenis laua peal oli, tuli kasutusele alates 1925 ning ei saanud ju VS ajal olemas olla...
Ei saa nüüd öelda, et mind need detailide ebatäpsused ei häirinud. Kõike lihtsalt ei saa oma mätta otsast vaadata.
Ei oska enda ennast väljendada ega tundeid selgitadaSollmann kirjutas:ppp kirjutas: Aga kuidagi steriilne ja hambutu tundub asi kasvõi näiteks selle "Inimesed sõdurisinelis" filmiga võrreldes.
Milleks võrrelda võrreldamatut?
"Inimesed ..." oli oma aja kohta päris kopsaka eelarvega film.
Mitmed tegijad, eesotsas rež. Jüri Müüriga, olid moel v teisel ise osalenud 2.MS lahingutandritel.
Lisaks lõid kaasa mitmed tuntud sõjatemaatiliste filmide lavastamise asjatundjad Vasjalandist.
1968.a. ei olnud N.Liidu kinostuudiotel vähimaidki probleeme varustamaks osatäitjaid tõepärase relvastuse, vormiriietuse v atribuutikaga.
Oleks 'Tuulepealset maad' toetamas samaväärsed taustajõud ja eelarve, võiks neid kaht filmi omavahel kõrvutada.
Praegusel juhul on meil tegemist aga täiesti erinevate kaalukategooriatega - suurfilmi ja napi-eelarvelise, õnneks siiski südamega tehtud, telelavastusega

Aga vaatame edasi, äkki oskan ennast edaspidi paremini väljendada kui rohkem sellise kommenteerimise pilguga asja seirata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline