Tahaks teada kuidas otsimisega alustada

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
Rainerr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rainerr »

keegi nädalavahetusel võtaks autopeale? Mahun ühele istmele, palju häält ei tee 8)
Kasutaja avatar
kossumees7
Uudistaja
Kontakt:

???

Postitus Postitas kossumees7 »

Kus mustvee ligidal on olnud lahinguid või kellegi taganemist et asjad minema visatud ja jooksma pistud. Palun aidake kui keegi teab:)
kaasik
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Eks seal Mustvee juures ole kõvasti "jooksma pistud". Leidsid nii raske asja, et abi kandmisel vaja? Võin tulla! 8)
Jaak12345
Uudistaja
Kontakt:

Raplamaa???

Postitus Postitas Jaak12345 »

Tere, oskab keegi öelda kas raplamaal ka miskit leidub, või on keegi kuskilt midagi leidnud?. Olen Märjamaa ümbrusest otsinud aga olen sattunud ainult olmeprahi otsa.
Mille järgi teha kindlaks, et ma ikka lahinguplatsil olen?
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Kasuta otsingut ja olmeprahi otsa enam ei sattu.
Huvitun maisest rasketehnikast.
ald69
Uudistaja
Kontakt:

abi

Postitus Postitas ald69 »

keegi teab,kas ka L-virumaa kandis kuskile detektoriga mõtet minna on.
lamjak
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lamjak »

Niisama detektoriga kondama minnes ei pruugi leida midagi peale kurjade maaomanike.
Kõigepealt tutvu kodukandi ajalooga. Siinse foorumi otsing on abiks ja kohalik raamatukogu ka. Enamik Eesti valdu on välja andnud mingigi kirjatüki tolle maatüki minevikust. Loe läbi kogu materjal ja tee märkmeid. Märgi näiteks kaardile kohad, mis jooksevad vanade sõjameeste memuaaridest läbi. Lõpuks peaks kaardil olema peamised liikumisteed, laagri ja lahingupaigad.
Kui piisav hulk kirjandust on läbi töötatud, siis tuleks alustada luurega. Maa-ameti aerofotode ja Google Earthi sateliidipiltide abil saab välistada kohad, mis on ajaloo jooksul juba paremast kraamist tühjendatud. Seejärel tasub tegeleda kohaliku elanikkonnaga. Tuleb käituda viisakalt ja korrektselt ning lasta inimestel lihtsalt rääkida. Jällegi, tuleb teha märkmeid.

Kui eeltöö on tehtud, siis tead juba täpselt kuhu minna ja jääb üle ainult kraam üles korjata. Loomulikult, kui leitav objekt kasvõi meenutab lõhkekeha, tasub teatada sellest vastavatele instantsidele.
Kasutaja avatar
Tsaar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsaar »

mis siin ikka keerutada. mine vaata väike-maarja ja rakke kanti
Ralli2ss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Ralli2ss »

lamjak-i jutt on täiesti tõsi, ise ka algul olin liialt rutakas ning lootsin liiga palju, kuid midagi ei leidnud peale raudnaelte ja muu mudri. Maa-ameti kodukalt saad ilusti teada, kus mis on ning umbkaudselt ka selle, et kellele kuuluvad. Lisaks kui uurid militaariga seotud foorumeid, saad ka päris palju infot juurde, tuleb olla lihtsalt ise suurt huvi tunda.
Ise ma kahjuks L-Virumaa kohta ei tea, kuid seda mainin, et kui on piisavalt pealehakkamist leiad kohti küll, näiteks ma suutsin leida umbkaudselt üles koha, kus oli lahing vene ja saksa vahel, lisaks sellele sain palju teada ka kohalikult ajaloost. Leidusid mul veel ette näitada pole(no mürsukilde on natuke ja ka muid esemeid), kuid eks nende otsimisega mul veel aega on.
ahvenkala
Liige
Kontakt:

Kohad Tallinna ümbruses

Postitus Postitas ahvenkala »

Sooviks saada teada mõnda kohta kuni 40 km kaugusel Tallinnast kuhu võiks minna otsima metalliotsijaga. Sooviks on leida midagi 2 maailmasõja ajast hülsse , padruneid jne. Palun soovitage :)
Kasutaja avatar
umps
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas umps »

Tere,kui soovid kesti ,kuule ja padruneid korjata siis selleks sobib Pauna mets Kehra ja Anija vahel.Sealt tuleb neid nii palju,et ei viitsi kaevatagi.Peale selle olen sealt ise leidnud paar torbikut ja kiivri.
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Männiku.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

männikul viskab liiga palju lõhkekehi välja....
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Seda küll jah. Aga kesti leiab seal maapealtki.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Tallinnas endas Hiiu kant.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist