TUVASTADA tulirelv
Seoses teemaga-mul tuttaval tehti 3.-a.tagasi muudel põhjustel läbiotsimine ja leiti 4 erinevat padrunit sektsioonist elutoast nn.iluasjakesed.eksertiis leidis-toimivad,seega 3600.-trahv ja ekspertiisikulu 2780!Kullast järelikult!!!sugulane ostis Läänemaalt suvila mereäärse ja renoveerimise käigus,leidis kaks kaltsu mähitud pikkemat tukki...Korraliku EW kodanikuna viis jaoskonda ja siis teda peedistati nii pool aastat,trahvi ei saanud aga see pidev seletuste andmine ja koduvisiidid,inime hingelt boheemlane,elab oma aga siis veel-tehti ka läbiotsimine ja leiti veel padruneid ka seega-tõestada on keeruline,et sa oled heauskne.Kui veel mingi krimka peaks seda lugema oleks mul sama jama,peitsin puhtlihtsalt kunagi laste eest,mingi 300 minu kätte juhuslikult sattunud vene 37-39a 7.62 padrunit nii ära,et ei oska ei detektoristid ega ka juhuslikud seda kohta leida.Ei taha endale ega ka kellelegi teisele pahandusi.poleks muidu kirjutanu aga on elu kogemusi,et suu on söömiseks ja ükski,,heategu,,ausa inimese poolt ei jää karistamata!Kogusin ise ka tääke,kiivreid jne.aga peale seda kui mu ühel tuttaval .ka seoses teiste asjadega need konfiskeeriti-õigemini öeldes võeti vastutavale hoiule ja tagasi sai vaid kolmandiku,kuna polnud kirjeldusi võetud asjade ja koguse suhtes,pilte jne.loovutasin enda omad ühele noorele aga väga asjalikule poisile,kel parem arusaam ja asjatundmine ja minu teada ka üks suuremaid kogusi Eestis.Muhus.Hea kui oskad õieti asju ajada-nagu Lagedil,kuhu olen Vabadusõjamuusemi viinud ka vidinaid,hea omalgi vaadata.Seega ongi vist nii,et kui leiad mingi militaarvidina,on targem vist siin foorumis asju enne ajada.Samas asjatundvad inimesed,ma rohkem hobiajaloolane...Lugupidamisega Ain
alati on valgeid laike
Kah eelkõneleja toetuseks oma elukogemusest üks seik tuua.
Kümmekond aastat tagasi oli üks kohtuasi, milles pidin täieliku kõrvaltegelasena paar tunnistust andma, mistõttu seda ka otsast lõpuni jälgida sain. Leiti samuti mehe kodunt läbiotsimise käigus 4 (neli !!!!) erinevat padrunit. Vist olid üks 7,62 vene vindi ja üks TT- ning üks PM ja üks saksa vindi padrun. Tervelt 4 päeva hommikust õhtuni kestis arutelu, et see on siiski laskemoona ebaseaduslik hoidmine jne., jne, missugune fakt peaks siiski seni arutluse all olnud üheaastasele tingimisi kinniistumise karistusele (kuna tegu oli tõesti suhteliselt tühise hooletusest tulenenud majandusvaldkonda kuuluva eksimusega) paar aastat reaalset vangimaja juurde tooma. Lõpuks õnneks hakkas mõnel mehel siiski mõistus koju tulema sest kogu lugu paistis väga koomiliseks kujunevat. Koomiliseks kõrvaltvaatajate jaoks, kuid enesestmõistetavalt mitte asjaosalise jaoks. Võeti siis see laskemoonaasi arutlusest maha.
Nii, et sellised asjade käigud on täiesti võimalikud, kuigi need meie jaoks kaunis imelikud tunduvad.
Kümmekond aastat tagasi oli üks kohtuasi, milles pidin täieliku kõrvaltegelasena paar tunnistust andma, mistõttu seda ka otsast lõpuni jälgida sain. Leiti samuti mehe kodunt läbiotsimise käigus 4 (neli !!!!) erinevat padrunit. Vist olid üks 7,62 vene vindi ja üks TT- ning üks PM ja üks saksa vindi padrun. Tervelt 4 päeva hommikust õhtuni kestis arutelu, et see on siiski laskemoona ebaseaduslik hoidmine jne., jne, missugune fakt peaks siiski seni arutluse all olnud üheaastasele tingimisi kinniistumise karistusele (kuna tegu oli tõesti suhteliselt tühise hooletusest tulenenud majandusvaldkonda kuuluva eksimusega) paar aastat reaalset vangimaja juurde tooma. Lõpuks õnneks hakkas mõnel mehel siiski mõistus koju tulema sest kogu lugu paistis väga koomiliseks kujunevat. Koomiliseks kõrvaltvaatajate jaoks, kuid enesestmõistetavalt mitte asjaosalise jaoks. Võeti siis see laskemoonaasi arutlusest maha.
Nii, et sellised asjade käigud on täiesti võimalikud, kuigi need meie jaoks kaunis imelikud tunduvad.

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Stellung halten und sterben!!
-
- Liige
- Kontakt:
Taolist olen ma isegi kunagi näinud. Pidasin ka mingiks tsoonimeeste tehtud relvamaketiks ja imestasin, et milleks küll sellist teha, kuna ühegi ehtsa relvaga see ju otseselt ei sarnane. See, mida ma nägin, oli siin pildil olevast palju paremas korras. Roostes ei olnud, isegi kelk liikus, jäi tagasi tõmmates tahaasendisse pidama, tagasi laskmiseks oli kuskil päästiku juures nupp.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
see pole isegi mitte ühelasuline püstol vaid makett. mul oli 20a tagasi täpselt samasugune.
miks selliseid tehti? noh...eks vabaduses viibivad kolleegid vajasid jooksvalt töövahendeid ja sellise inertse kobaka omamine oli vahelejäämise seisukohast soodsam. ega's varanatukesest väljatõstsetav fraier siis pimedas aru saa, kas tegu ehtsa- või mängupüstoliga
huitav on aga see, et tegu paistab olevat mingi massitoodanguga. see konkreetne isend pole kohe kindlasti toodetud 1949 sest minu IDENTNE koopia oli väljanägemiselt ikka hulga noorem ja olgugi, et masstoodang - ma ei usu, et TÄPSELT ühe ja sama mudeli tootmine kuskil kinnimajas või "eraettevõttes" nii pikalt ühtesid ja samu traditsioone järgiks. seda muidugi juhul, kui tegu polegi mingi põhjalikumalt planeeritud massitoodanguga. tootest on näha, et kaasutatakse stantsitud detaile, täpseid freesitud detaile, standardseid "iluvidinaid" jmt. aga nende tootmine ja planeerimine eeldab siiski organiseeritust ja kas vangidel oleks sellist organiseeritust olnud?
niisiis...asi paistab olevat huvitava taustalooga ja põnev oleks seda teada saada.
miks selliseid tehti? noh...eks vabaduses viibivad kolleegid vajasid jooksvalt töövahendeid ja sellise inertse kobaka omamine oli vahelejäämise seisukohast soodsam. ega's varanatukesest väljatõstsetav fraier siis pimedas aru saa, kas tegu ehtsa- või mängupüstoliga
huitav on aga see, et tegu paistab olevat mingi massitoodanguga. see konkreetne isend pole kohe kindlasti toodetud 1949 sest minu IDENTNE koopia oli väljanägemiselt ikka hulga noorem ja olgugi, et masstoodang - ma ei usu, et TÄPSELT ühe ja sama mudeli tootmine kuskil kinnimajas või "eraettevõttes" nii pikalt ühtesid ja samu traditsioone järgiks. seda muidugi juhul, kui tegu polegi mingi põhjalikumalt planeeritud massitoodanguga. tootest on näha, et kaasutatakse stantsitud detaile, täpseid freesitud detaile, standardseid "iluvidinaid" jmt. aga nende tootmine ja planeerimine eeldab siiski organiseeritust ja kas vangidel oleks sellist organiseeritust olnud?
niisiis...asi paistab olevat huvitava taustalooga ja põnev oleks seda teada saada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline