Puhka rahus,Metallidetektor...
kui riik on ise seadusega määranud et maksab leiutasu siis miks ta seda tegema äkki ei peaks?? Sama ju siis et riik on seadusega määranud emapalga aga saama lähed siis ei annagi
. ja mingid kolmandad pooled veel parastavad et mis kuradi emapalka sulle vaja on,lits.
mitte et see leiuraha mind ennast õrnaltki huvitaks aga asi on põhimõttes....kui tead mis need on.
Leiutasu mõiste on ikka väga hägune mõnele mehele. Tegemist on premeeringuga seadusekuuleka käitumise eest, mitte mingisuguse müügi-ostu tehinguga. Kuidas saab riik üleüldse midagi osta, mis seadusega niikuinii talle kuulub...
Mis aga suhete paranemisse detektoristide ja arheoloogide vahel puutub, siis ei toimu see enne kui "piiksutajad" hakkavad austama seadusi. Ma ei tea, kas te muinsuskaitseseadust olete kunagi lugenud ?. Vaevalt, sest vastasel korral ei aetaks udujuttu stiilis: me riputame ju pilte üles, miks muinsuskaitsjad või arheoloogid meiega ühendust ei võta? No kuulge,kusagil on mingid piirid ka ometigi ju...Käituge seadusekuulekalt, siis tuleb ka koostöö. Loomulikult mitte kõigiga teie hulgast

mitte et see leiuraha mind ennast õrnaltki huvitaks aga asi on põhimõttes....kui tead mis need on.
Leiutasu mõiste on ikka väga hägune mõnele mehele. Tegemist on premeeringuga seadusekuuleka käitumise eest, mitte mingisuguse müügi-ostu tehinguga. Kuidas saab riik üleüldse midagi osta, mis seadusega niikuinii talle kuulub...
Mis aga suhete paranemisse detektoristide ja arheoloogide vahel puutub, siis ei toimu see enne kui "piiksutajad" hakkavad austama seadusi. Ma ei tea, kas te muinsuskaitseseadust olete kunagi lugenud ?. Vaevalt, sest vastasel korral ei aetaks udujuttu stiilis: me riputame ju pilte üles, miks muinsuskaitsjad või arheoloogid meiega ühendust ei võta? No kuulge,kusagil on mingid piirid ka ometigi ju...Käituge seadusekuulekalt, siis tuleb ka koostöö. Loomulikult mitte kõigiga teie hulgast
Viimati muutis Arheoloog, 26 Nov, 2008 22:52, muudetud 2 korda kokku.
Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
-
- Site Admin
- Kontakt:
Hm, algab jälle peale see, mida mina mõistan termini all "detektoristide ringkaitse"
Alustuseks postitab mingi idioot oma leiu internetis kusagil foorumis, et teada saada mida ta ikka siis leidis.
Tuleb välja, et leidis väärt asja, ja tegelikult poleks tohtinud seda välja kaevatagi. Ja kui kaevas välja, siis oleks kohe pidanud teavitama muinsuskaitset. jne.
Talle öeldakse seda.
Mees kaob nagu udu hommikusel väljal.
Saabub kümme sõpra, kes väidavad sulle, et -
Esiteks pole keegi midagi leidnudki. See oli hüpoteetiline küsimus.
Teiseks - kui leidiski, siis oli see juhuleid ja tal oli täielik õigus see üles korjata.
Kolmandaks ei maksa muinsuskaitse nagunii mingit mõistlikku hüvitist.
Ja neljandaks on see mõõk juba aasta aega muuseumis.
Aga siin foorumis see asi lõpeb väga ruttu ning nüüd. Kohe!
Siia teemasse on juba kolm korda postitatud, et mõõk on muuseumis. Ükski mees pole nimetanud (hoolimata konkreetsetest küsimustest) mis muuseumis.
Siia on postitatud laimavaid "küsimusi" millele adekvaatse vastuse saamise peale on hakatud solvunuid mängima.
Siia on postitatud nii palju jama, et teema on juba täiesti delfi.
Edaspidi hakkavad tulema bännid. Soojenduseks paaripäevased. Kordumise puhul ka pikemad.
Kes millestki pole aru saanud - lugege eelnevaid postitusi

Alustuseks postitab mingi idioot oma leiu internetis kusagil foorumis, et teada saada mida ta ikka siis leidis.
Tuleb välja, et leidis väärt asja, ja tegelikult poleks tohtinud seda välja kaevatagi. Ja kui kaevas välja, siis oleks kohe pidanud teavitama muinsuskaitset. jne.
Talle öeldakse seda.
Mees kaob nagu udu hommikusel väljal.
Saabub kümme sõpra, kes väidavad sulle, et -
Esiteks pole keegi midagi leidnudki. See oli hüpoteetiline küsimus.
Teiseks - kui leidiski, siis oli see juhuleid ja tal oli täielik õigus see üles korjata.
Kolmandaks ei maksa muinsuskaitse nagunii mingit mõistlikku hüvitist.
Ja neljandaks on see mõõk juba aasta aega muuseumis.
Aga siin foorumis see asi lõpeb väga ruttu ning nüüd. Kohe!
Siia teemasse on juba kolm korda postitatud, et mõõk on muuseumis. Ükski mees pole nimetanud (hoolimata konkreetsetest küsimustest) mis muuseumis.
Siia on postitatud laimavaid "küsimusi" millele adekvaatse vastuse saamise peale on hakatud solvunuid mängima.
Siia on postitatud nii palju jama, et teema on juba täiesti delfi.
Edaspidi hakkavad tulema bännid. Soojenduseks paaripäevased. Kordumise puhul ka pikemad.
Kes millestki pole aru saanud - lugege eelnevaid postitusi

-
- Site Admin
- Kontakt:
Konkreetne küsimus, mis eeldab ka konkreetset vastust.toomas tyrk kirjutas:Hm, algab jälle peale see, mida mina mõistan termini all "detektoristide ringkaitse"![]()
Kas hr. Toomas Türgile on teada, et mõõk leiti detektorit kasutades ning kaevati välja?
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Samas on minuarust see natuke halb seisukoht. Kui keegi leiab midagi mis ajaloolastele huvi pakub ja selle ka foorumisse postitab, samas ise selle väärtusest mitte teadlik olles, siis võiksid muinsuskaitsjad ikkagi sellest foorumis leidjat teavitada. Ma olen veendunud, et muinsuskaitsjad hoiavad tol foorumil silma peal ning olen kindel, et Eesti Detektoristide Foorumis oleks suurem osa liikmeid valmis taolistel puhkudel meelsasti muinsuskaitsega koostööd tegema.MargusM kirjutas:...sest vastasel korral ei aetaks udujuttu stiilis: me riputame ju pilte üles, miks muinsuskaitsjad või arheoloogid meiega ühendust ei võta? No kuulge,kusagil on mingid piirid ka ometigi ju...Käituge seadusekuulekalt, siis tuleb ka koostöö. Loomulikult mitte kõigiga teie hulgast
Praegu jääb mulje, et muinsuskaitsjad jälgivad seda foorumit aga ei ole valmis seal selgitustööd tegema. Võiks olla nii nagu siinses foorumis on EOD omale ülesandeks võtnud. Kui keegi midagi leiab siis seletatakse ära millega tegu ja kuhu pöörduda. Sedasi oleks teadlasteni jõudvate leidude hulk ilmselt suurem.
P.S olen veendumusel, et paljud ajaloolise väärtusega leiud on juhuleiud ning nende üleskaevajad pole vähimalgi määral hauaröövlid ega kurjategijad.
P.P.S Mul endal detektorit pole, pole kunagi sellega midagi otsinud aga olen huviga jälginud mida põnevat välja kaevatakse.
Samuti loodan, et minu postitust ei peeta ebaseaduslikku kaevamist pooldavaks. Kategooriliselt olen igasuguse seadusi eiravad tegevuse vastu ning mõistan kõik kalmeröövlid sügavalt hukka.
selle seaduserikkujate ja kalmeröövlite hukkamõistmisega on nõus ma arvan igaüks siin a kahjuks mõnede arust on igaüks röövel kel detektor kodus . ja muud neile selgeks teha normaalne inimene ei suuda.
Viimati muutis ludvig, 26 Nov, 2008 23:36, muudetud 1 kord kokku.
Ove! Samas pildiseerias on asjad, mida ei leia ka arheoloogilistel välitöödel kõige kogenum kaevaja (minu "tööraamatu" esimene sissekanne 1980) ilma pinnast läbi sõela ajamata. Ainuvõimalik detektori abil. Kogu kupatust esitleti ühes "pakis". Detektivendade ühe osa kiunumine annab oma varjundi. Mida Sa küsida tahad?
see "detektivendade kiunumine"Arnold kirjutas: Detektivendade ühe osa kiunumine annab oma varjundi. Mida Sa küsida tahad?

Samas on minuarust see natuke halb seisukoht. Kui keegi leiab midagi mis ajaloolastele huvi pakub ja selle ka foorumisse postitab, samas ise selle väärtusest mitte teadlik olles, siis võiksid muinsuskaitsjad ikkagi sellest foorumis leidjat teavitada. Ma olen veendunud, et muinsuskaitsjad hoiavad tol foorumil silma peal ning olen kindel, et Eesti Detektoristide Foorumis oleks suurem osa liikmeid valmis taolistel puhkudel meelsasti muinsuskaitsega koostööd tegema.
Ise olen sellest foorumist (detektoristide foorumist) mõne mehega tõepoolest ühendust võtnud ja ka tagasisideme saanud. Ma ei tea ja ei oma sellekohast informatsiooni, kas keegi teine ka niimoodi käitunud on. Aga tänud nendele, kes on mulle vastanud!... Minu postituse mõte oli aga tegelikult natukene teine ja nimelt: Muinsuskaitsjad ei hoia sellel foorumil silma peal. Võib olla mõni nendest aegajalt sinna satub, kuid ka selles pole ma niiväga kindel. Muinsuskaitsjal (kui ta teeb tööd hingega), on niivõrd palju töökohustusi, et mingit foorumit jälgida pole lihtsalt jaksu...Lisaks on asi ka seaduslikult väga selgelt reglementeeritud: leiust tuleb viivitamatult teavitada muinsuskatiseametit jne. See, et detektorist ei tunne ära kultuuriväärtusega leidu. Nojah, ega detektorism pole ometigi mingi selline asi, ilma milleta indiviid elada ei saa. See on nagu kalapüük või siis jahilkäimine, kus kehtivad väga ranged piirangud ja mis seal salata, ka trahvid on päris kopsakad, kui mingi sigadusega hakkama saad. Mis see detektorism siis teistmoodi on. Ükssama jaht kõik. Nii et, see risk, mis sa võtad, on su enda vaba valik. See on igamehe enda huvides, et ta eeskirjad endale selgeks teeb või laseb teha...Ma põhimõtteliselt olen seda meelt (nüüd järgneb arvatavasti järjekordne sõim!), et detektoriga leitud asjadele leiutasu maksta ei tohiks. Miks? Sest on kaks vahet, kas aarde leiab kartuleid noppiv Maali või detektoriga mööda põlduv ringituiskav Ville. Viimane läheb teadlikult ju esemeid otsima, võttes endale ka riski sattuda kultuurimälestiste peale...
Ise olen sellest foorumist (detektoristide foorumist) mõne mehega tõepoolest ühendust võtnud ja ka tagasisideme saanud. Ma ei tea ja ei oma sellekohast informatsiooni, kas keegi teine ka niimoodi käitunud on. Aga tänud nendele, kes on mulle vastanud!... Minu postituse mõte oli aga tegelikult natukene teine ja nimelt: Muinsuskaitsjad ei hoia sellel foorumil silma peal. Võib olla mõni nendest aegajalt sinna satub, kuid ka selles pole ma niiväga kindel. Muinsuskaitsjal (kui ta teeb tööd hingega), on niivõrd palju töökohustusi, et mingit foorumit jälgida pole lihtsalt jaksu...Lisaks on asi ka seaduslikult väga selgelt reglementeeritud: leiust tuleb viivitamatult teavitada muinsuskatiseametit jne. See, et detektorist ei tunne ära kultuuriväärtusega leidu. Nojah, ega detektorism pole ometigi mingi selline asi, ilma milleta indiviid elada ei saa. See on nagu kalapüük või siis jahilkäimine, kus kehtivad väga ranged piirangud ja mis seal salata, ka trahvid on päris kopsakad, kui mingi sigadusega hakkama saad. Mis see detektorism siis teistmoodi on. Ükssama jaht kõik. Nii et, see risk, mis sa võtad, on su enda vaba valik. See on igamehe enda huvides, et ta eeskirjad endale selgeks teeb või laseb teha...Ma põhimõtteliselt olen seda meelt (nüüd järgneb arvatavasti järjekordne sõim!), et detektoriga leitud asjadele leiutasu maksta ei tohiks. Miks? Sest on kaks vahet, kas aarde leiab kartuleid noppiv Maali või detektoriga mööda põlduv ringituiskav Ville. Viimane läheb teadlikult ju esemeid otsima, võttes endale ka riski sattuda kultuurimälestiste peale...
Viimati muutis Arheoloog, 26 Nov, 2008 23:50, muudetud 2 korda kokku.
Käed eemale muinaspärandist!!!
-
- Site Admin
- Kontakt:
Küsimuse esitus on oma lähtealuselt vale.OveT. kirjutas:
Konkreetne küsimus, mis eeldab ka konkreetset vastust.
Kas hr. Toomas Türgile on teada, et mõõk leiti detektorit kasutades ning kaevati välja?
Kui Sa oled leidnud muinsuskaitse väärtusega eseme, siis mida sa pead sellega tegema?
See võiks olla esimene küsimus...
Olles aga veidi kuulnud (nüüdseks) ka selle mõõga tagamaadest - tõenäosus et see leiti ilma detektorita on kaduvväike.
Samas - kui ka see konkreetne mõõk on tõesti juhuslikult leitud mõnel muul moel - see ei tee olematuks neid sadu auke muinsuskaitselistel objektidel ja mujal (rääkimata sellest, et ka päästeamet kaebab, et viimasel ajal on palju lõhkekehi välja kaevatud ja lihtsalt vedelema jäetud, lihtsad seenelised teatavad).
Ja neid kümneid leide, mida netis demonstreeritakse, sest leidjad ise ei oska "känkaraga" muud teha, kui magnetiga proovida. Kas on ikka raud või mitte.
jne..
Ei maksa klammerduda ainult ühe asja külge. Kuigi antud juhul asi on väga konkreetne. Ning leiab varem või hiljem oma juriidilise lahenduse...
Kui kedagi huvitab minu motiiv antud küsimusse sekkumises, siis see on täiesti isiklik vastutus. Kunagi sai see foorum püsti pandud. Praegu käivad seda lugemas umbes 50x rohkem inimesi, kui siia päevas postitusi laekub.
Üks idioot kirjutab siin midagi "juhuleidudest" ja muust ilusast legendist mis rääkida tuleb (ise ei tee vahet mustmullal ja kultuurikihil). Ja siit loeb seda 10 tiinerit, kes ostavad isa-ema raha eest detektorid, ja oma raha eest labida...
Minu sõnum on, et see foorum sellist suhtumist ei tolereeri. Inimesed, kes nii käituvad, saavad siit foorumilt eluaegse bänni. Inimesed, kes sellist käitumist õigustavad - lühemas või pikemas perspektiivis - samuti...
Ja kui sa ka ei kasuta detektorit, ainult labidat - sellise käitumise puhul on tulemus ikka sama...
Edit: kuna teemasse tuli vahepeal palju postitusi, siis lisasin algusesse tsitaadi, millele vastama hakkasin.
Viimati muutis toomas tyrk, 26 Nov, 2008 23:51, muudetud 2 korda kokku.
Arnold kirjutas:Ove! Samas pildiseerias on asjad, mida ei leia ka arheoloogilistel välitöödel kõige kogenum kaevaja (minu "tööraamatu" esimene sissekanne 1980) ilma pinnast läbi sõela ajamata. Ainuvõimalik detektori abi. Kogu kupatust esitleti ühes "pakis". Detektivendade ühe osa kiunumine annab oma varjundi. Mida Sa küsida tahad?
Ega muud midagi, kui et ehk oleks pidanud asja suure kella külge panema alles siis, kui kõik on selge.
Praegu on üks suur oletuste ja äraarvamise mäng.
Viimati muutis OveT., 27 Nov, 2008 20:16, muudetud 1 kord kokku.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Selle hea mõtte teostumata jäämise kohta saad lugeda ajaleheartiklist, mis teema üldse tekitas. Ja meil on siin päris hea traditsioon juba tekkinud, et esimesele artiklile järgneb ka teine - mõnikord siis, kui esimene on hea tulemuse toonud, aga võib ka nii teha, et kirjutame nendest, kelle pärast asjad rappa jooksevad. Nimed ja ametid ei ole takistuseks.Ega muud midagi, kui et ehk oleks pidanud asja suure kella panema alles siis, kui kõik on selge.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline