MargusM ei räägi minu suu läbi aga olen viimasel ajal hakanud selles küsimuses kõvasti muinsuskaitseametit ja arheolooge toetama. Lihtsalt ajab vihale selline küüniline suhtumine mis EDF-s levinud. Muinsuskaitse ja seaduste üle irvitamine (mida ei või küll öelda kõigi kohta, minumeelest näiteks foorumi ülemus suurpomm on alati toonitanud seaduste täitmise olulisust ja sageli soovitanud leidjail asjatundjate poole pöörduda) on seal foorumis täiesti igapäevane asi.ludvig kirjutas:tundub nagu margusm isiklikult räägiks sinu suu läbi.....aga eks igaüks leiab asjale seletuse vastavalt oma arusaamistele ja kui sina saad asjast nii aru no mis siis ikka-----vaba voli.medal kirjutas:Lihtsalt nüüd on rohkem detektoriste ajalehtede veebisaitidel kommenteerimas.
Kui mõni murelik arheoloog kirjutab jälle mõnest rikutud leiukohast siis sõimatakse neid ajalehtede kommentaarides lollakateks ja kasuahneteks ja lõppeks minnakse üldse isiklikuks ära.
Samuti olen veendunud, et mitte ainult sihilikult seadusi eiravad kaagid ei ole probleemiks vaid ka mingid suvalised jorsid kes on kuskilt omale mõni tuhat krooni saanud, detektori ostnud ja siis otsima hakanud. Tean omast käest kuidas üks pooltuttav ostis omale ACE250 ja läks kohe muinsuskaitsealusesse mõisasüdamesse otsima. Õnneks ta sealt midagi ei leidnud ja nüüdseks on tal vist detektor juba mahagi müüdud.
Ma ei poolda detektorite keelustamist, samas võiks nende kasutamistingimusi karmistada. See hoiaks ära vähemalt igasuguste kirjaoskamatute ja muidu harimatute isikute poolt sooritatud rikkumised.
P.S Tegu on vaid minu isikliku arvamusega.