Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

Manurhin kirjutas: Kui sündmused peaks õnnetul kombel traagilise pöörde võtma, kas siis need praegused suured meedias vaenu õhutajad võtavad vastutuse osaliseltki enda kanda?
Olen sedasama mõelnud. Olen mõelnud ka seda, kas mingi vana kolu on väärt inimese elu või tervist. Mina arvan et ei ole. Aga kindlasti leidub mõni vaimselt ebastabiilne isend, kes arvab kõiksugu muid asju. Piisab, kui selline satub õigel ajal õigesse kohta ja lähebki lahti.
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

:lol: :lol:

Aga asi juba ongi sinna maani viidud, et metallidetektorit kellegi käes vaadeldaksegi juba kui kohutavat relva ja seadusekuulekas kodanik haarab taolist aparaati kas või kaugelt nähes koheselt mobiili järele, et konstaabli numbrit valida. Ja seda just ongi teinud need üliagarad sulesepad massikommunikatsioonist, kus siis igal võimalikul või ka võimatul juhul mainitakse igasugusel kriminaalsel seosel muinsuskaitsega ilmtingimata ka seost just METALLIDETEKTORITEGA. Nii siis, et tavainimesel kujuneb süvenematagi asja sisusse, just metallidetektorist arusaam, kui ühest äraarvamata kriminaalsest asjast. Elementaarne DEMAGOOGIA selle kõige klassikalisemal kujul. :roll: Ja just nii see ongi. Kirjutajale ei saa miskit ette heita, et ta just-kui oleks midagi just detektoristide kohta öelnud, kuid ometi lugeja arusaama omale (või siis tellijale) vajalikus suunas kujundatakse.

Miks räägin? Aga just paar päeva tagasi eelpoolkirjeldatuga sarnane lugu juhtuski.
:shock: :shock:
Mina täiesti legaalsel territooriumil aparaadiga, koeraga jalutav soliidselt riietatud vanem meeskodanik. Põgus pilguvahetud ja meeskodanik siirdus kiirelt põõsaste poole, kus siis mind pingsalt jälgides kiirelt mobiilinumbrit toksis. Ja toksis vägagi kiirelt vist ikka seda tasuta ja lühikest numbrit. Ei osanud esialgu nagu miskit erilist asjast arvata, kuid, kui ca. 15-20 minuti pärast hakkas lähikonnas politseivärvides neljarattaline lähemale vurama, siis pidasin vajalikuks pisut kiirust lisada ja tasa ning targu eemalduda. Ja ikka saatis mind valvsa kodaniku tähelepanelik pilk. :roll: :roll: Minu eemaldumisala sai siis olema selle tõelise eestimaa patrioodi nägemisulatusest ja ka, igaks võimalikuks juhuks, seadusesilmade toimealast väljaspool.
Päev oli rikutud. :twisted: :twisted:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Hillart'i kirjeldatud situatsioonis liiguks mina pigem just tee äärde, kui on aru saada, et politsei arvatavasti mind otsib. Kui ma midagi seadusevastast pole teinud, lõpeks asi lühikese jutuajamisega ja detektorist saaks minna oma hobiga edasi tegelema ja politsei neid päris pätte püüdma.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
gruppen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gruppen »

hillart kirjutas: Mina täiesti legaalsel territooriumil aparaadiga, koeraga jalutav soliidselt riietatud vanem meeskodanik. Põgus pilguvahetud ja meeskodanik siirdus kiirelt põõsaste poole, kus siis mind pingsalt jälgides kiirelt mobiilinumbrit toksis. Ja toksis vägagi kiirelt vist ikka seda tasuta ja lühikest numbrit. Ei osanud esialgu nagu miskit erilist asjast arvata, kuid, kui ca. 15-20 minuti pärast hakkas lähikonnas politseivärvides neljarattaline lähemale vurama, siis pidasin vajalikuks pisut kiirust lisada ja tasa ning targu eemalduda. Ja ikka saatis mind valvsa kodaniku tähelepanelik pilk. :roll: :roll: Minu eemaldumisala sai siis olema selle tõelise eestimaa patrioodi nägemisulatusest ja ka, igaks võimalikuks juhuks, seadusesilmade toimealast väljaspool.
Päev oli rikutud. :twisted: :twisted:
Ja selline käitumine just lisabki kahtlust kõikidesse detektoristidesse. Kui oli legaalne territoorium siis oleks ju kõik korras olnud?!? Selle asemel on aga nüüdseks juba päris suur hulk sellesamuse vanema meeskodaniku sõpru-tuttavaid, kes teavad, et detektoristid on pahad ja kriminogeenne element (ja kiirelt lahkujal peab ju midagi südamel olema, et politseiauto silmapiirile ilmudes sääri hakkab tegema - nii mõtleb keskmine kodanik, iseasi kas õigustatult) Kui sa oleksid rahulikult sinna jäänud, oleksid näinud, kas keegi oleks üldse torkima tulnud ja kui oleks ning kõik oli legaalne siis ei oleks ju mingit probleemi olnud. Praegu aga jäi mulje, et kõik ei olnud korras ja oligi mingi pättus tegemisel.
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Ka mulle tundub, et Hillart andis endast parima, et tolles valvsa kodaniku kahtlusi piiksutajate suhtes veelgi süvendada... :lol:
Ma ise kardan sedasama. Kui sündmused peaks õnnetul kombel traagilise pöörde võtma, kas siis need praegused suured meedias vaenu õhutajad võtavad vastutuse osaliseltki enda kanda?
Mis vaenuõhutamisest sa räägid? Nii Mandeli, Lõhmuse kui ka varasemad artiklid on olnud minu arust igati rahumeelsed ja asjalikud kirjatükid. Alati on ka välja toodud, et kõik detektijad pole kurjategijad ja ei käi kalmeid rüüstamas jne.
Või leiadki, et ehkki probleem on olemas, ei tohi sellest rääkida ega kirjutada vaid seetõttu, et mõni rumalam lugeja võib seetõttu kõiki detektoriste hakata kurjapidajaks pidama ja mõni õrnahingelisem otsija võib omakorda artiklit lugedes solvuda?
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Mainitud kontmehe juhtum oli kas 1999 või 2000 aastal, teab äkki Arnold või MargusM asja edasisest käigust? Koht siis Kavastu Emajõe ääres.
sitt päev, kellele kurdad
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Jah, Margus M, Uuu, kus sa oled? Mulle just hakkas Sinu valede paljastamine meeldima ja nüüd kaod Sa lihtsalt minema??? Kamooon!???
Saaks ehk äkki millalgi Tartus kokku? Võtaks kuskil ühe mõnusa prae ja räägiks jutud lõpuni?
Viimati muutis Manurhin, 05 Dets, 2008 17:23, muudetud 1 kord kokku.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Manurhin kirjutas:Jah, Margus M, Uuu, kus sa oled? Mulle just hakkas Sinu valede paljastamine meeldima ja nüüd kaod Sa lihtsalt minema???
Hm, kui ma õieti mäletan, siis kahtluse alla seati ikka Sinu väited, mitte MargusM omad :roll:

Milliste valede paljastamisega Sa siis nüüd tegeled?
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

http://www.maaleht.ee/2008/12/05/uudise ... -meie-hobi

Mul ei ole midagi sõnavabaduse vastu, kui vaid ka oma peaga suudetaks vahetevahel midagi uut välja mõelda ja paberile panna. "Autoriteetite" stamplausete kordamine ei näita erilist vaimuerksust ja haritust...Arheoloogid on mõningaid artiklis esitatud demagoogitsevaid väiteid (sh. lausvalet) pidanud taluma juba aastaid. Levitajateks on olnud peaasjalikult Toomas Mägi, Annes Kabel, Gunnar Haljak, Maidu Kätmann, Ville Dreving etc...Lausa ime, et seekord ei räägita sellest, kuidas arheoloogidetsunft nagu üks mees ise parseldab läände kultuuriväärtusi ja tegeleb "musta arheoloogiaga"...midagi "läbi lillede" siiski öelda proovitakse, nagu järgnevalt esitatud tsitaadist järeldada võib:

Arheoloogiks peab õppima ja mustaks arheoloogiks saab saada vaid arheoloog, seda ütleb ju ka nimi...äkki peaks siis hoopis hakkama arheoloogide ja muinsuskaitsjate töid ja tegemisi tähelepanelikumalt jälgima, ametnike seas levivast korruptsioonist kuuleme meediast ju iga päev ja hea näide oleks kas või mõne aasta tagune Arne Kivistiku juhtum.

Kuulge detektoristid! Arne Kivistiku näol on tegemist 110% ausa mehega, kes on Harju- ja Raplamaa muinasmälestiste väljaselgitamisel ja -kaitsmisel teinud ära tohutu töö, mis väärib sügavat kummardust ja austust. Kes seda meest mustab, läheb tülli praktiliselt kõigi arheoloogidega ning kaitseb "hauaröövleid". Sest just viimased on meedia vahendusel proovinud Arne Kivistikku korduvalt mustata. Õnneks on valel olnud aga lühikesed jalad ning ka tollase artikli niiditõmbajad on teada.

Te siin olete viimastes postitustes hädalanud, et ei julge enam põllulegi minna. Kelle süü see on. Ise te ju tõmbate endale selle häda kaela. Kaitseliitlaste järjekindla mustamisega kogute endale ajapikku vaendlasi juurde ja mitte vähe. Harjumaa kaitseliitlased on võrdlemisi tagajalgadele aetud ning eelmisel aastal ka juba mõnel korral mälestiste lähiümbrusest "piiksutajaid" minema ajanud. Jumala eest, et keegi detektoristidest ei võtaks seda järjekordselt kui ähvardust. Ma lihtsalt ei saa teist enam üldse aru. Mida te oma "ringkaitse" ja lausvalede levitamisega saavutada püüate. Sillad põlevad teie seljataga juba praegu nii mis kohiseb...

Detektoristidel on head kogemused ning suhted muuseumidega (vastupidiselt 4.12.08 Maalehe sellekohases artiklis väidetule) ja noorema põlvkonna arheoloogidega, kellega saab ka edukalt koostööd teha.

:roll: ...Vaadake homset "Tasakaalu" saadet, siis lõppeb loodetavasti igaveseks ajaks jahumine sellest, et "noorema põlvkonna arheoloogid" suhtuksid teisse kasvõi kübeke leebemalt :twisted:

Piirid ei jookse mitte vanade ja noorte vahel, vaid ikkagi selgelt kusagil mujal. Kõik taandub sellele, kas inimesele on püha tema esivanemate ajalugu või mitte. Ning kas EV kodanik järgib EV seadusi või mitte.
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Mainitud kontmehe juhtum oli kas 1999 või 2000 aastal, teab äkki Arnold või MargusM asja edasisest käigust? Koht siis Kavastu Emajõe ääres.
Kui nüüd on jutt seal usuhullajate saatemasti taga metsaservas olnud künkast, mida ühed tegelased lahti kaevasid ja olid minu kohalesaabumise ajaks ka neli koljut suvaliselt skelettide juurest eraldanud, siis sellest oskan rääkida küll. Töötasin tollal Muinsuskaitseameti Võrumaa inspektorina ja olin juba paar aastakest oma vabast ajast II MS-s langenuid välja kaevanud. Maaomanik tegi oma metsas raiet ja sattus kolmikule, kes küll väga soravalt rääkisid oma huvist ja tegemistest, aga inimesel jäi mingi kahtlus ja helistas ameti Tartu kontorisse, kust siis minuga ühendust võeti. Sõitsin kohale, pilt oli kentsakas: maaparanduse käigus hauale kuhjatud pinnasehunnik, millel olid kasvanud juba puudeks saama hakkavad pajud-saared, oli maha kaevatud (vaeva oli kõvasti nähtud) ja nelinurkse kaevamisplatsi kahest äärest olid välja kaevatud neli kolpa, mis vedelesid läheduses mustadesse prügikottidesse pakitult. Mingid teibiribad olid kah kottidel, aga vihm oli kirjutatud tekstid juba ära uhtunud. Esmane mõte oli, et ehk on asjaga kursis tegelane, kes ennast tänapäeval halliks kardinaliks kutsub. Sain mehega kokku, kirjeldasin seltskonda ja nende maasturit. Vastus oli korduvalt, et tema mehed need ei olnud, ta ise pole töödega seotud ja mingit infot ei oma. Läks mõni päev mööda, kui mees ise helistas ja ütles, et teab kes seal toimetasid. Kahe mehe nimed käes, läksin Tartu politseimajja ja kirjutasin avalduse kriminaalasja algatamise sooviga - teatavasti tuleb Eesti politseisse minna võimalike kurjategijate andmete ja aadressidega, muidu ei olegi mõtet bensiini ja aega raisata!
Esialgse peataoleku järel siiski uurimine algatati. Uurimist läbi viima pandi aga selleks seaduses mitteettenähtud kohalik konstaabel. Oli selline kahe konstaabli suurune kanafarmi rebane, kuuldavasti praeguseks kinga saanud. Selle tegelasega ootas kohtumine veel ees, aga kõigepealt võtsid minuga ühendust need kaks vanderselli, kelle nimed ma olin teada saanud ja palusid tungivalt kokkusaamist. No panin siis diktofoni kabinetis poolavatud uksega kappi ja võtsin tüübid Võru kontoris vastu. Kartsin, et hakatakse ähvardama. Ähvardamise asemel niuksusid mitu tundi teemal, et nemad on ausad mehed ja üks neist otsis oma vanaisa ja ma võtku avaldus tagasi. Nii lolli jutu peale ei osanud muud öelda, et kui ausad mehed, küll siis kohus õigeks tunnistab! Tuli ka endal politseimajja minna Luunja konstaablile tunnistusi andma. Minu ülimaks hämmastuseks hakkas see kolge moosise näoga seletama, et kriminaalasjas hagejat võib ka aastate pärast kohale kutsuda ja kui siis kohale ei tule, rakendatakse sundtoomist ja muu selline jura, ühesõnaga - võta avaldus tagasi! Jätsin pekinäole ütlemata, et temasuguseid politrukke saatsin juba trahvipatis pikalt, olin lihtsalt nõus ka aegade lõpuni tunnistusi andma tulema, kui ainult seeläbi mõni marodöör oma harrastuse lõpetab.
Läks veel mõni aeg mööda ja sain kirja, et kriminaalasi on lõpetatud koosseisu puudumise tõttu. Kuhu siis "koosseis" kadus? Nimelt andis see ennast kardinaliks pidav tont politseile tunnistuse, et mehed on tema kaevajad ja kõik on OK! Loomulikult ei olnud tegelasel vajalikku kaevamisluba sellel objektil, aga politseid see ei huvitanud. Küll levitati jutte, et Undil on Drevinguga kemplus rahalisel alusel. (Ekskavaatoriga meeskond tekitas labidaga kõndival Undil rohelise kadeduse :lol: )
Kirjutasin kogu jamast ka Saksamaale pika olukirjelduse koos väljavõtetega dokumentidest, aga saksa "realpolitik" on ju teada, nagu ka eesti oma - kahjuks! Ei ole oluline, mis värvi on kass, kui ta hiiri püüab, või kas on üldse kass ja mida see siis ikkagi püüab.
Üheksa meest sai välja kaevatud, kahe pead läksid ehk vahetusse - küll viimselpäeval jagavad. Üks lugu lugude reast, mis mind panevad teinekord vastikult ütlema.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

toomas tyrk kirjutas:
Manurhin kirjutas:Jah, Margus M, Uuu, kus sa oled? Mulle just hakkas Sinu valede paljastamine meeldima ja nüüd kaod Sa lihtsalt minema???
Hm, kui ma õieti mäletan, siis kahtluse alla seati ikka Sinu väited, mitte MargusM omad :roll:

Milliste valede paljastamisega Sa siis nüüd tegeled?
Esiteks olin ma väidetavalt see paha inimene, keda selle sõle pärast detektoristide klubisse ei võetud. Klubisse pole ma kunagi saada tahtnudki. Seda on ka vastava klubi esindajad siin juba öelnud. Seega see juba tõestatud. Teiseks ei tahtvat ma oma sõlge kuidagi kellelegi loovutada. Vot selle väitega pean ma nüüd siis vist tegelema hakkama. Mulle öeldi, et vägisi seda keegi minu käest ära võtma ei hakka. Mõistetav. Füüsilist vägivalda kasutades loomulikult mitte. KUID - sel juhul oleks muinsuskaitseametnik mind kindlasti hoiatanud, et minu selline käitumine on ebaseaduslik ja karistatav. Omavaheline kokkulepe on meil teistsugune (vt. minu eelnevaid postitusi). Kui minu karistamist oleks vajalikuks peetud, oleks seda juba kindlasti tehtud. Hetkel on minu ja ametiisikute vahel antud sõle edaspidise saatuse osas kokkulepe juba ammu olemas ja sellest hoolimata minu kurjategijaks nimetamine kolmandate isikute poot on minu jaoks äärmiselt solvav.
Sõlg on minu käes ja praegu hoiul raudkapis luku taga ööpäevaringse mehitatud ja relvastatud valve all. Kui keegi ei usu, võin vajadusel ka seda tõestada.
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Mina igatahes aparaati nurka ei viska...!
Ja see mõttetu heietamine siin jätab mind ka täiesti külmaks.

Minule pakub huvi vaid "militaarkola" Ja kui tuleb miskit vanemat, -siis saab ka teave leiust edastatud kuhu vaja.

Meediakärast on ka mulle juba "tagasilööke" tulnud, kuid siiski on asjad võimalik ka verbaalsel teel lahendada.

Prooviks siiski mõistuse piires viisakaks-eetiliseks jääda.!?

On ju täiesti arusaadav ja põhjendatud, et antud teema tekitab "haput meelt" mõlemale osapoolele(detektoristid-mk)

SITA LOOPIMINE VÕIKS LIHTSALT ÄRA LÕPPPPPPEDAAAA!!!
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Veeliks jalaraud :D see oligi point, et inimesi pasaga täies ulatuses üle pritsida, kuid hobile hoiakut pole siiani muutnud miskit. Hea on see, et tõredad mutid tulevad kisendama, kuid räägid asjad , mis seadustega lubatud ära hakkab mutike ise vanu asju meenutama ja soovitab lausa ise , kuhu käuksutama minna. Veeeliks, edu tegemistes!
Huvitun maisest rasketehnikast.
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

Ei mina ka püssi põõsa viska , endal-sõpradel-tuttavatel ikka tükike maad mida läbi vaadata.
Ja tänu sellele meedia kisale on hakanud , neid see asi samuti rohkem huvitama , mida nende metsatukk - maa ja taluümbrus sisaldada võib.
Et tegelikult on hakanud MK visatud lumepall vaikselt tagurpidi veerema.
jalutaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jalutaja »

MargusM, ootaks ikkagi vastust!
jalutaja kirjutas:Tekkis üks küsimus. Hetkel põhiteemaks on leiu kontekst ja kultuurikiht. Kui ma käin detektoriga põllul otsimas (omaniku loal), mida küntakse, kultiveeritakse, randaalitakse jne ja leian sealt rootsiaegse mündi, mis on põlluharimisel liikunud ühest kohast teise, kas siis võin selle leiu välja võtta või pean ikkagi spetsialisti välja kutsuma?? Kui see toimub nädalavahetusel, kas on olemas MK poolt valvearheoloog ja avalik telefoninumber, millele helistades saan vastavalt situatsioonile adekvaatset nõuannet, et pärast ei tembeldataks "mustaks arheoloogiks" kui riigi poolt volitatud spetsialist ei saa mingil põhjusel kohale tulla?

Tänud ette konkreetse vastuse eest!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist