Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

LeBon kirjutas: Teistes postitustes, sõltumata seisukohast, on mingigi sisu olnud olemas aga Ictta jutt oli ainult delfilik plõksimine ja möla, ilma igasuguse arhumentatsioonita.
Ole ikka aus. Ictta jutt on õhku visatud oletus. Oletusel ei pea argumentatsiooni olema, see peab olema väitel.
Miks tõusta tagajalgadele oletuse pärast?

PS!
Delfilikku plõksimist, möla ja kõrge kaarega laskmist on siin teemas üüratult palju(ennetades ütlen, et ei nimeta kedagi konkreetset).

PPS!
No ei saa ma ikkagi aru kuidas detektorite keelamine elu roosaks ja lilleliseks muudab. Kontroll seaduste täitmise üle puudub praegu ja puudub ilmselt ka lähitulevikus. See, kes seadustele vilistab, vilistab ka tulevikus. See, kes on seaduskuulekas, hakkab muinsuskaitsjate vastu salavimma pidama.
Selline "meie(head ja õilsad muinsuskaitsjad) vs teie(pahad ja näkased piiksutajad)" kõlab aegajalt siin kodanike jutust läbi. Selline maailmapilt pole vast see kõikse õigem asi.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rügaja »

Eespool seati ajaloolaste ning eriti arheoloogide võimalik osalus muinsusvarade müügis suure kahtluse alla. Olles ise humanitaar, kaldun ka lootma, et 90 protsenti oma alal tegutsejatest on ausad. Loodan lausa, et ehk koguni 95.
Aga paraku on siiski ka olnud neid, kes ausad ei ole.

Olen pärit Lõuna-Tartumaalt ja seetõttu tean mõndagi sellest, kuidas Elva muuseumis toimetati. Seal vormistati tööle peavarahoidjana inimene, kelle valitsemisajal suur osa muuseumi maalidest, haruldasest kultuuriloolisest mööblist, haruldastest raamatutest jms lihtsalt "ära kadus". Viited müügile ja ostjatelegi olid täiesti olemas, ent tõestus kulges väga vaevaliselt. Ja kuna ühe skeemiosalisena figureeris ka Paul Varuli (oli just olnud justiitsminister) nimi, siis jäi (noh, ikka jäeti... :?) asi soiku. Peavarahoidja pidanuks justnagu kinni minema, aga paraku: tööleasumisel polnud ta targu andnud allkirja, et ta vara eest vastutab. Ja ei saadudki kinni panna, sest meie kummaline juriidika ütleb, et kui sa allkirja andnud pole, siis vargus polegi vargus, vaid lihtne lohakus! :twisted: Kas ei teki tunne, et seda peavarahoidjat oli nõustanud juriidilistes nüanssides väga pädev inimene :D
Keda toonane Tartumaa Muuseumi paljaksvarastamine täpsemalt huvitab, võib tollastest ajalehtedest küllaga materjali leida.

Ja parandage mind, kui ma eksin, ent minu teada "erastati" veel mitmed kohalikud muuseumid 90-ndate algul väärtuslikumast kraamist puhtaks. "Erastajateks" ikka paraku muuseumide oma töötajad või muuseumi väärtvara hästi tundvad spetsialistid, muidugi koostöös peamiselt pealinna huviringkondadega, kes selle vara eest raha välja käisid.
Kui saate pilgu heita tollastele mahakandmisaktidele, siis võite hämmastusega näha, et rohke nõukaaegse butafooria seas on järsku kantud maha ka näiteks "taldrikute kompekt 17. sajandist, komplekt hõbedast lauanõusid 19. sajandist, 3 maali 18. sajandi lõpust" jne. Terve paha okupatsiooniaja olid teised olemas, aga vaat nüüd, taasjõustunud Eesti Vabariigis jäid korraga kadunuks. Või osutusid muuseumile mittevajalikeks...
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Keegi on võtnud vaevaks minu postituse kustutada. Sellest on säilinud vaid pool, mida saab näha vastanute viidetes.
Palun kustutajalt selgitust.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Speznaz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Speznaz »

Heh ma tahtsin endale justdetektorit soetada... :lol:
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Ja kaks korda aastas hakkavad toimuma detektorite loovutamise kampaaniad.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

valloon kirjutas:Adminn peaks nagu erapooletu olema.
Mida veel? Äkki ma peaksin ka siin hauarüüstajaid kaitsma hakkama?

Ma olen oma seisukoha siin juba ammu välja ütelnud. Ning ka jään selle juurde.

Aga mõnede meeste selgitusi ja argumente lugeda on siin tõesti hale. Võiks ju naerda, kui teema nii kurb ei ole.

Politsei sõitis sajaga mööda? Ma liiklen ka päris tihti põhimaantedel. Iga kord paneb rohkem kui üks auto rohkem kui sajaga mööda. Aga seni pole neist ükski veel politsei auto olnud. Ei vilkuriga ega ilma.

Mis ma nüüd sellest järeldama peaksin? Et need on eravärvides ja erariietes politseinikud, kes seal liikluseeskirju rikuvad?

Aga ei, ma ootan millal ükskord kiiruskaamerad üles pannakse ja need vennad (ja võib-olla ka õed) hakkavad täiega trahvi saama.

Siin paistab valitsevat teistpidine suhtumine...

Ja mõned mehed on valmis relvaga käes minema põllule oma "põhiõigust" kaitsma.

Aga vot ei ole sellist põhiõigust. Ega isegi mitte igameheõigust. Ja ei ole ka nii, et "riik see olen mina" ja riigimaa = minu maa.

See, et detektorluse valdkond on seni seadustega reguleerimata, ei tähenda, et see nii peab ka jääma.

Ja kui detekteristid või labidamehed või kes iganes ei oska käituda, siis ei ole ka midagi imestada, kui detektorid täiesti ära keelatakse.

Ja mis juttu te seal "ümarlaual" räägiksite nende "muinasjulledega". Sama juttu, mis siin? Ega ma ei imestaks küll, kui teid 5 min pärast uksest välja visatakse...
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

OveT. kirjutas:Keegi on võtnud vaevaks minu postituse kustutada. Sellest on säilinud vaid pool, mida saab näha vastanute viidetes.
Loe foorumi reegleid.

Hoiatus, et sarnased postitused lähevad kustutamisele, oli teemas juba üleval.
tõnuv
Liige
Kontakt:

Nagu ma aru saan on antud foorum hr. tyrki hobi. Need kes endale põllule õigusi nõuavad võiks teiste hobidega ka arvestada?!
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

toomas tyrk kirjutas:
OveT. kirjutas:Keegi on võtnud vaevaks minu postituse kustutada. Sellest on säilinud vaid pool, mida saab näha vastanute viidetes.
Loe foorumi reegleid.

Hoiatus, et sarnased postitused lähevad kustutamisele, oli teemas juba üleval.
Tänan! Ka Rügaja postitus 2:13 räägib samast teemast. Mitte näha tahtmine ei tähenda siiski seda, et probleemi olemas pole.
Paraku siit lähevad meie teed lahku, seoses põhimõtteliste eriarvamustega.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Arutelu põhjustav teema on tegelikult laiem,kui esmapilgul tunduda võib.Nn.''hauarüüstamine'' käib agaralt juba üheksakümnendatest aastatest saadik.Arheoloogid koondavad kogu tähelepanu viikingiaegsetele kalmudele aga teise maailmasõja aegseid haudu ei kaitse keegi.Vähemalt tegudes mitte.Usun,et paljud foorumlased on oma silmaga näinud,mis toimub ida-virumaal.Pidin juba aastaid tagasi pojale Sinimägedes selgitama,miks ''kondid'' põõsa all on ja kelle saabas sealsamas vedeleb.Tundub ebaaus,kui nämmutatakse kogu aeg muististe rüüstamisest aga 2Ms.aegsed hauad justkui sinna kategooriasse ei mahu.Või ei ole see praeguse kampaania teema...
tõnuv
Liige
Kontakt:

Ja mida ikkagi teha leitud punaväelastega? Neid ei taha ei Arnold, muinsukaitseinspektor, Eesti politsei ega Vene saatkond.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

OveT. kirjutas:Tänan! Ka Rügaja postitus 2:13 räägib samast teemast. Mitte näha tahtmine ei tähenda siiski seda, et probleemi olemas pole.
Ja kuidas see probleem on seotud antud teemaga? Tahate arutada omal ajal kohalikes muuseumites toimunut - palun. Tehke omaette teema ning arutage...

Kui aga on soov tõestada, et kusagil mingid arheoloogid käivad kalmetele auke kaevamas ning pärast süüdistavad selles detektoriste, siis paluks esitada fakte. Aga mitte mingit häma.

Samuti paluks mitte nimetada "arheoloogide ringkaitseks" fakti, et üks muinsuskaitse usaldusisik sai detektori kasutamise eest karistada ning kaotas oma usaldusisiku staatuse. See käib küll juba ühe teise mehe kohta. Või peaks ütlema - juba kolmanda.

Aga teema on sama...
tõnuv
Liige
Kontakt:

Enne kui Säärele lähen tahaksin teada, miks ei liituta vabatahtlikult arheoloogiliste kaevamiste meeskondadega? Enamus ju rõhutab, et leidmisrõõm on see kõige tähtsam...
Kasutaja avatar
ktamm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ktamm »

toomas tyrk kirjutas:
OveT. kirjutas:Tänan! Ka Rügaja postitus 2:13 räägib samast teemast. Mitte näha tahtmine ei tähenda siiski seda, et probleemi olemas pole.
Ja kuidas see probleem on seotud antud teemaga? Tahate arutada omal ajal kohalikes muuseumites toimunut - palun. Tehke omaette teema ning arutage...

Kui aga on soov tõestada, et kusagil mingid arheoloogid käivad kalmetele auke kaevamas ning pärast süüdistavad selles detektoriste, siis paluks esitada fakte. Aga mitte mingit häma.

Samuti paluks mitte nimetada "arheoloogide ringkaitseks" fakti, et üks muinsuskaitse usaldusisik sai detektori kasutamise eest karistada ning kaotas oma usaldusisiku staatuse. See käib küll juba ühe teise mehe kohta. Või peaks ütlema - juba kolmanda.

Aga teema on sama...
Sooviks samuti fakte saada selle kohta, et detektoristid kalmetesse auke kaevavad. Olen mitu korda esitanud paar konktreetset küsimust teemasse, vastata millegipärast ei soovita. Mina pole kaevanud, samuti ei tea ühegi tuttava detektoristi kohta seda öelda.

Samuti paluks mitte nimetada "detektoristide ringkaitset", kui vahele on jäänud üks mees ja ülejäänud püüavad tõestada, et nad pole pätid.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Hm, omast arust defineerisin suht täpselt ära, mis on "detektoristide ringkaitse"
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 452#159452

Seal toodud loetelust on jäänud veel puudu see viimane lõik - aga nad ise ka kaevavad. Ja mis siis kõik sinna järgi hakkab tulema...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist