SS Kasteet?

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Kasutaja avatar
Ogre
Liige
Kontakt:

SS Kasteet?

Postitus Postitas Ogre »

Mul on töö juures üks hooldustehnik kes 20aastat tagasi oli paras kraade, mainis täna, et olid kunagi meremeestega kakelnud. Meremeestel olid vöörihmad abiks ja neil kahel olid SS kasteedid, aga mul oli kiire ja polnud talt aega hakata pinnima, millised need välja nägid üldsegi ja kas SS kasutaski selliseid asju. Pigem võis tegu äkki olla välisandarmeeria varustusega? Või ajas mulle niisama mullikesi. Ja mis on inglise või saksa keeles kasteet? Saaks isegi äkki googeldada aga kui täpset vastet ei tea siis pole sellest tolku.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Kasteedid peaksid olema rohkem neonatside pärusmaa :?:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
Vabadus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vabadus »

Hugo1'l on õigus. Ja googeldamine ei andnud eriti tulemust. Muide kasteet peaks olema inglise keeles "knuckleduster"
Kasutaja avatar
Ogre
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Ogre »

Ma pean ta ikka vist homme kinni püüdma ja üle kuulama :lol:
Kasutaja avatar
Ogre
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Ogre »

Kasutaja avatar
Vabadus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vabadus »

see link on jah suht igal pool, kui seda sõna kasutad otsingu mootorites. Aga millegipärast siiski kahtlen. Sest et ei ole eriti kuulnud sellest midagi ( muidugi võib asi olla selles, et minu sugused noored mehed on lihtsalt lollid ) aga siiski. Ja google ei anna kah eriti hiilgavaid tulemusi.
Kasutaja avatar
Ogre
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Ogre »

Saksakeelset vastet keegi ei tea äkki? :roll:
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

der Schlagring on kasteet saksa keeles
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Knuckles,knuckleduster, saksa keeles siis Knöchel, Durchschlagringe,"Friedenstifter"....heal lapsel ikka nimesid palju. SS relvastuses neid asjakesi nüüd kindlasti polnud, puudub vähimgi vihje, samas on neid valamisvorme ja tegumoode omajagu palju, rahvakeeles võidi ju mõnesuguseid ka SS nukiraudadeks nimetada, kõlab uhkemalt. Võibolla ka et SS meeste seas mingi tüüp oli populaarne ja seda armastati kaasas kanda, kes teab. Kas Saksa politseil III Reichis selline riistapuu ametlikus varustuses oli, seda katsun välja uurida. Kahtlen pisut, aga mine tea.
:oops: omal ajal sai suurt tuletõrjekraani pead taskus kantud, ajas asja ära, valatud nukkide eest oleks vene miilits aastakesi pakkunud, selle asja puhul aga polnud otse millestki kinni võtta...mis sa teed, kui lapsepõlv ja kooliiga vene linnaosa piirimail oli...
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taipohh »

no ameeriklased kasutasid küll neid nukkiraudasid,seda mitmes kohas ise näinud(filmis)
aga kas ei ole võimalik,et mingid tarkpead tegid need endale ise,sest venelased ju alatihti kippusid kaevikusse,sellega hea tou ära panna, või hoopis venelaste oma kes seda lend leasiga said??Kuid mina pakun,et ikka meeste oma meisterdatud!
Kui ma oma suhkru normi ei saa, siis ma vihastan!
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Kas tollel ajal olid kasteedid nii kuulsad :?: Üheski raamatus, mida mina lugenud olen, neid tollel ajal ei kirjeldata. Kaevikusse tungimise puhul, kui käsivõitluseks läks, kasutati rohkem tääki, püssipära, labidaid, muud sellist kraami, aga kasteete :?: :?: :?:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Kuulsad olid need asjakesed omajagu, eriti seal,kus tulirelva eest karmimad karistused olid, kui nukirauakeste eest. Eks nad ole arenenud antiikaja naast-löögirihmadest läbi keskaegse tinakinda kuni tööstusühiskonna valatud nukkideni välja, igasugused noa-ja-nukkide kombinatsioonid kaasa arvatud, kes neid lugeda jõuab.Jaapanis ja Hiinas on neil oma nimetused ja arengulugu, sorige wikipediat, seal leidsin öösel üht koma teist. Ka neonatsi ja whitepoweri saidid pakuvad sedalaadset tarkvara. Usun et (NB!see on minu oletus) - et suurlinnadest pärit löömakalduvusega sõdalased neid II MS ajal omast initsiatiivist kaasas kandsid või omasid, samuti sõdurikäsikööna valmistasid. Kirjanduses olen kohanud viiteid, et neid riistu ülekuulamistel on tarvitatud, samuti (puhas ilukirjandus) Kessleri "Veri ja jää" peategelane Hamburgist pärit ja peente maneeridega hr. Schultze friedenstifterit omas ja kasutas. Kaevikuvõitluses ei usu, et neist eriti kasu võiks küllolla....Praktika on tõe kriteerium, pole ise kaevikus olnud :lol:
Kasutaja avatar
Ogre
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Ogre »

Nii sain mehel koridori peal sabast kinni. Nad olid need kasteedid kunagi mingite vene kaakide käest ära võtnud. Aga saksakeelsed kirjad olid sisse kaabitud olnud. Sellest siis ka see nendepoolne nimetus SS kasteet järelikult.Võimalik et need nukid on kunagi keegi saksa sõjavange valvanud vene sõdur omastanud. Isiklikult arvan ka et ega kaevikus nendega midagi teha polnud, aga öösel linna peal liikudes olid nad abiks küll. Eks sõdur ka inimene ja ta pole naisoo vastu ükskõikne. Kui aga võõraste poiste mängumaale trügid siis läheb ikka kismaks :lol: Selliseid juhtumeid võib ju küll ja küll memuaaridest lugeda.
evla
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas evla »

aastal 1990 või oli see1991 nägin ise ühel oma koolikaaslasel, kes oli sel ajal 17 aastat vana päris kenasti valmistatud kasteeti, millele oli haakristiga saksakull sisse pressitud. Kasteedi välimust arvestades tundus nagu rohkem mingi vabriku toode olevat, mitte põlve otsas valmistatud. Ese ise oli küllaltki massiivne, umbes 2 cm tornikestega ja peensusteni viimistletud. eelpool lingil olevatele roostekäkkidele see kasteet just ei sarnanenud. koolikaaslase jutu põhjal oli nimetatud ese nende pere valduses juba teise maailmasõja päevilt. kuna minu teada sel ajal just natsisümboolikaga eriti ei vehitud siis isiklikult kasteedi ehtsuse ei kahtle.
Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Steiner »

Paar aastat tagasi ostis tuttav Tšehhist siuksed kuldse läikega, ümarate otstega "nukid", millel oli Saksa kotkas aga haakrist alt maha viilitud. Ilus nägi välja aga samas suht massiivne ka. Ja silma jäi just see mahaviilitud haakrist, white power uus-toodangul oleks selle ilmselt alles jäetud. A mine võta kinni, kas olid päris või mitte.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline