Küsimus Junkers F.13 kohta

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
silverykssilm
Liige
Kontakt:

Küsimus Junkers F.13 kohta

Postitus Postitas silverykssilm »

Soetasin endale Revelli Junkers F.13 mõõtkavaga 1/72.Seal pakuti paberite järgi kolme erinevat varianti.Dekaale jagus minumeelest ka nelja erineva variandi jaoks.Tahtsin teha ühte sakslaste varianti märgistusega D 202.Paber väidab, et mingi "German Flight Test Center",Berlin-Adlerhof,July 1928.Netist ei leidnud kusakilt, või ei osanud ma otsida sellist varianti.Kas selline lennuk üldse reaalses elus eksisteeris või paneb Revell "veidi" lampi ?
Kui kellelgi ehk leidub ka reaalses elus eksisteerinud sellise lennuki kohta pilte, siis oleks väga tänulik piltide eest .... :oops:

PS ! Kõike muid variante leidsin, aga mitte D 202.Kõige lähemale jõudsin numbriga D 218.

Teid ette tänades ..... Silver
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

F.13 kohta on päris korralik veeb olemas. Väike otsing mudeli ning numbri järgi, ning ongi käes :wink:
sprechen sie deutsch?
http://www.ju-f13.de/F13/werknr.htm

Kuna see konkreetne masin läks hiljem lätakatele, siis tasub ka seda lehte uurida:
english, please...
http://www.europeanairlines.no/Arcticle ... 250205.htm
silverykssilm
Liige
Kontakt:

OK, pildimaterjali küll ei tulnud,aga päris palju sain teada selle lennuki kohta.
Aastal 1922 tulid lennukid märgistusega D202 ja D251 saksast lätti.Ca. neli aastat kihutasid need lennukid balti riikide kohal, pluss siis veel saksamaa ja soome.Seejärel aastal 1926 rändasid nad saksa tagasi kuna lätakate firma läks vist veidi vett vedama.
Olen ma õieti aru saanud asjast?

Sellest saksakeelsest leheküljest ei saanud ma muhvigi aru.Saaks ehk keegi veidi tõlkida.... :oops: . Mingi märge on seal ka 1928 aasta kohta.
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seersant Steiner »

Eestis oli ka üks selline lennuk ja see kukkus Tallinnas lõbusõidu ajal alla
Ekspress kirjutas sellest paar aastat tagasi
Immelmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Immelmann »

A/s Aeronaudil oli neid kolm tükki. Üks sadas jah alla.
Kasutaja avatar
Hellcat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hellcat »

Seersant Steiner kirjutas:Eestis oli ka üks selline lennuk ja see kukkus Tallinnas lõbusõidu ajal alla
Ekspress kirjutas sellest paar aastat tagasi
kord läksin tallinnasse autoga, siis kui olime juba lennujaama kõrval lendas madalalt üle autotee meie eest läbi seesama junkers, jõle ilus lennuk oli aga oleks kohe purunenud, sest pani peaaegu vastu ennujaama aeda. sry OT eest.
liitun mudelihuvilistega:D...
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Hellcat kirjutas: kord läksin tallinnasse autoga, siis kui olime juba lennujaama kõrval lendas madalalt üle autotee meie eest läbi seesama junkers,
See oli siiski Tante Ju, ehk Ju 52 mis Tallinnas käis. Ühtegi F.13 enam ei lenda.

Või see pidi siis küll väga-väga ammu olema, kui Sa autoga Tallinna tulid :wink:
Kasutaja avatar
-Parz-
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas -Parz- »

Vabandan, et vanasse teemasse postitan, aga mul on selline mure et ostsin 1/72 Revelli Junkers F13 mudeli, aga paraku on tootja unustanud instruktsiooni karpi panna... Äkki on keegi, kellel on juhend olemas ja viitsiks selle ära skaneerida ja mulle saata?
Kasutaja avatar
-Parz-
Uudistaja
Kontakt:

Kas tõesti kellelgi ei ole? Internetist ma kuskilt juhendit ei leidnud ja ka Revelli kodulehel seda ei ole... Kahju oleks mudel lihtsalt ära visata...
Immelmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Immelmann »

Lõpetasin just säärase kokkupaneku, instruktsioon põmst üle. Võin ka kopeerida. Skännimise-saatmisega läheks aega.
Kasutaja avatar
-Parz-
Uudistaja
Kontakt:

Immelmann kirjutas:Lõpetasin just säärase kokkupaneku, instruktsioon põmst üle. Võin ka kopeerida. Skännimise-saatmisega läheks aega.
Selge, aga kui võimalus avaneb skännida siis oleks väga tänulik kui saaksid saata mulle meili peale selle juhendi, aadress on hardopajus88@hot.ee

Ette tänades
-Parz-
Kasutaja avatar
-Parz-
Uudistaja
Kontakt:

Saatsin PS-i
silverykssilm
Liige
Kontakt:

-Parz- kirjutas:Saatsin PS-i
Oled sa vajalikud paberid saanud endale? Leidsin lõpuks ka enda oma koostejuhendi üles.Mul ei ole muidugi skännimise ja paljundamise võimalust.Kas tuled ise järgi või peab postiga saatma.
Kasutaja avatar
-Parz-
Uudistaja
Kontakt:

silverykssilm kirjutas:
-Parz- kirjutas:Saatsin PS-i
Oled sa vajalikud paberid saanud endale? Leidsin lõpuks ka enda oma koostejuhendi üles.Mul ei ole muidugi skännimise ja paljundamise võimalust.Kas tuled ise järgi või peab postiga saatma.

Tänan pakkumast aga sain juba Immelmannilt juhendi :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist