Mina selles ajateenijaid ei süüdistaks, sest nemad peavad sõda mängima, aga kui relv ei tööta, siis on vaja teha see töötavaks. Pigem on selles olukorras süüdi ikka need "meistrid", kes tellisid ja mõtlesid välja kompensaatorid AK4-le, mis ei tööta. Oleks vaja tellida kompensaatorid, mille ava on väiksem, sest praeguse kompensaatori ava on lihtsalt liiga suur. Ja selle välja töötamine pole ka eriline probleem, selle saab leida lihtsalt katsetamise teel, lihtsalt alguses tuleb teha lasta erineva ava läbimõõduga kompensaatoreid ja pärast tuleb lihtsalt sobiv välja valida.sa oled ikka teadlik, et igasugused isetegevuslikud modifikatsioonid relva, relva lisavarustuse ja laskemoona juures on rangelt keelatud?
Keelatud on sellepärast, et asi lõpeb Makarovi-laadsete "valangurelvadega". Kurb küll, aga selliste "meistrite" pärast ongi enamik väljaõppes kasutatavaid relvi omadega parajalt pe*ses, nii Galile kui AK4. Esimesi õnneks vähem.
Minu teada ei kasuta USA ühekordseid salvi, sest see läks liiga kalliks isegi sellisele suurrigile. Ja kuna neid alumiiniumist salvi ei olnud tööstus võimeline piisavalt tootma, siis ikka läksid Vietnamis salved korduvkasutusele. Alumiinium on üsna pehme metall, salve detailide paindumise tõttu tekkis aga palju tõrkeid.
KP lintide laadijad on eestis täitsa olemas. Ajateenistuses oli minu kompaniis iga rühma peale üks. Tegelikult oleks siiski rohkem vaja.
Oma kogemustest ütleksin, et meil on vaja rohkem salvi, moona kulub ikka üsna palju igas lahingtegevuses, kattetule andmine ja pärast edasi liikumine 120 padruniga on üsna raske ettevõtmine. See pidev igas olukorras salvede laadimine õppustel tüütab ära.